Search Results for: "virtuvės šefas"

Virtuvės šefas: vakariečiai egzotišką Azijos virtuvę supaprastina iki krakmolo ir glutamato

Virtuvės šefas: vakariečiai egzotišką Azijos virtuvę supaprastina iki krakmolo ir glutamato

Globalizacijos laikais, kai pasiekti kitą pasaulio kraštą užtrunka keletą valandų skrydžio lėktuvu, nenuostabu, kad skirtingų šalių kultūros persipina, viena kitą papildydamos iki šiol jai nebūdingais dalykais. Ne išimtis – ir egzotiška Azijos virtuvė, adaptuojama taip, kad atitiktų vakariečių skonį ir kultūrinį suvokimą. Pasak Vilniuje įsikūrusio restorano „Manami“ virtuvės šefo Vladislavo Kalinovskio, maistas tampa geriausiu ambasadoriumi, priverčiančiu pasidomėti kitos šalies tradicijomis ir papročiais, todėl gaila, kad dažnai jis supaprastinamas, norint nenutolti nuo klientui įprasto raciono.

Helovyno užkandžiai pagal virtuvės šefą Ruslaną Bolgovą

Helovyno užkandžiai pagal virtuvės šefą Ruslaną Bolgovą

Artėja Helovyno šventė, ypač pamėgta aštraus pojūčių mėgėjų, tų, kurie mėgsta nustebinti ne tik save, bet ir kitus įvairiausiais pokštais, kostiumais, žaidimais, na ir žinoma – Helovyno patiekalais. Kuo nustebinti draugus? Į šį klausimą mums atsako virtuvės šefas Rusalnas Bolgovas, kuris visuomet vadovaujasi nuostata, kad „maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas…“.

Šefas

Šefas, skatinantis iš naujo atrasti lietuviškų gėrybių skonius (ir motyvacija kiekvieno jūsų asmeninei karjerai) (interviu)

Tomas Rimydis, tituluotas vienu geriausių dabartinių Lietuvos šefų – be kruopelės arogancijos, griežtas, bet teisingas, kryptingai siekiantis tikslo, altruistiškas, bet tik su tais, kurie to nori, atsidavęs šeimai ir mylintis Lietuvą. O ypač Lietuvos žemėje užaugintas bei subrandintas natūralias gėrybes. Jūsų dėmesiui – nuoširdus ir motyvuojantis, kupinas teisingų patarimų ir suteikiantis peno susimąstymui Tomo Rimydžio padėkos žodis gyvenimo mokytojams ir patariamasis balsas būsimiems šefams.

Skaniausia artėjančios vasaros komedija „Šefas ant ratų“

Skaniausia artėjančios vasaros komedija „Šefas ant ratų“

Birželio 20 dieną visoje Lietuvoje įvyks ypatingo ir labai gurmaniško filmo „Šefas ant ratų“ premjera. Tai naujausias „Geležinio žmogaus“ kūrėjo Jono Favreau darbas, kuriame subtiliai subalansuotas humoras ir pasakojama istorija privers kvatoti iki ašarų.

Jaunųjų dizainerių idėjos: nuo „kvėpuojančios“ sienos iki „plokščios“ virtuvės (foto)

Jaunųjų dizainerių idėjos: nuo „kvėpuojančios“ sienos iki „plokščios“ virtuvės (foto)

Jau 11-ąjį kartą rengiamo kasmetinio tarptautinio dizaino konkurso „Electrolux Design Lab“ komisija paskelbė dvidešimt geriausių 2013 m. prietaisų ir aksesuarų koncepcijų, kurias sukūrė įvairių šalių dizaino studentai – nuo Skandinavijos iki Azijos.

Ir „kugelis“ gali būti poniškas (pristatytas „Pragaro virtuvės“ nugalėtojos ir „Kempinski“ virtuvės šefo bendras projektas) (foto)

Ir „kugelis“ gali būti poniškas (pristatytas „Pragaro virtuvės“ nugalėtojos ir „Kempinski“ virtuvės šefo bendras projektas) (foto)

Antradienio vakarą sostinės žiniasklaidos atstovai bent trumpam bandė įsijausti į tikrų ponų amplua – laidos „Pragaro virtuvė“ nugalėtoja Vaida Jonkuvienė ir „Kempinski“ restorano „Telegrafas“ vyriausiasis šefas Carian John Gantly jiems pristatė pirmąjį bendrą savo projektą, svečių gomuriams tapusia tikra švente.

Geriausias pasaulyje sushi šefas dirba jau 76 metus

Geriausias pasaulyje sushi šefas dirba jau 76 metus

Japonų šefui Jiro Ono jau 86 – eri ir jis pelnytai laikomas geriausi sushi meistru pasaulyje – norint papietauti šlovę pelniusio vyro restorane Tokijuje, Japonijoje teks apie metus laukti eilėje, tačiau gurmanai pripažįsta, kad verta.

Centrinės Azijos virtuvės gerbėjams - maloni staigmena! (Foto)

Centrinės Azijos virtuvės gerbėjams – maloni staigmena! (Foto)

Vilniuje, Naugarduko g. 14, įsikūrė pirmasis Lietuvoje uzbekiško maisto restoranas „Čaichana“. Čia sausio 25 d. vyko atidarymo vakarienė, į kurią susirinkę svečiai buvo vaišinami visa gausybe tradicinių Centrinės Azijos patiekalų.

Kinų virtuvės triumfas restorane  "Du drakonai"

Kinų virtuvės triumfas restorane „Du drakonai”

Vienas paslaptingiausių, didingiausių ir, turbūt, nesuklysiu pasakydamas, kad mums, ne tik lietuviams, bet ir visam vakarų pasauliui, labiausiai dominantis kraštas – Kinija. Tokio dydžio šalis, su tokiu istoriniu kraičiu, su begaliniu potencialu ir išmone, neišsenkantis žinių šaltinis.

Pasaulio jaunųjų virėjų konkurse – ir Lietuvos talentai

Pasaulio jaunųjų virėjų konkurse – ir Lietuvos talentai

Augantis restoranų Lietuvoje skaičius ir didėjantis gyventojų poreikis specializuotiems restoranams ir išskirtiniam maistui tik parodo, jog ši rinka – gyva ir reikalinga. Skonį išlavinę gurmanai linkę rinktis profesionalių virėjų ruoštus šedevrus. Mintimis apie maisto kultūrą Lietuvoje ir jaunosios virėjų kartos bruožus dalijasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas, kuris jau balandžio pabaigoje teisėjaus jaunųjų virėjų konkurse „San Pellegrino Young Chef 2016“.