Search Results for: "vištienos kukulių receptas"

Mitybos specialistas: baltymai būtini ne tik sportuojantiems (+receptas)

Mitybos specialistas: baltymai būtini ne tik sportuojantiems (+receptas)

Baltymai, kitaip dar vadinami proteinais, sudaro maždaug 20 proc. kūno svorio, be to, trečdalis dienos kalorijų normos turi būti gaunama iš baltymų Nors proteinų nauda dažniausiai asocijuojasi su sportininkais, ši maiste ir papilduose esanti medžiaga būtina įvairiems organizmo atstatymo procesams. Vis dėlto, pasak mitybos specialistų, per didelis proteinų kiekis gali padaryti žalą kepenims, tad sportuojantiems ar besilaikantiems dietos derėtų nepamiršti, kad radikali mityba, kurioje dominuoja vienos rūšies maisto medžiagos nerekomenduojama.

Tradiciniai patiekalai pavasarį – ir lengvesni

Tradiciniai patiekalai pavasarį – ir lengvesni, ir skanesni (+2 receptai)

Atėjus pavasariui imame galvoti apie liesesnį maistą, nes rūpinamės savo savijauta ir figūra. Tačiau nepulkite maitintis tik salotomis ar žaliavalgiškais kokteiliais. Mėgstamus patiekalus, neretai gaminamus iš riebios ir sočios mėsos, gaminti galima ir kitaip – parinkti jiems liesesnius ingredientus, pavyzdžiui liesesnę mėsą.

Helovyno užkandžiai pagal virtuvės šefą Ruslaną Bolgovą

Helovyno užkandžiai pagal virtuvės šefą Ruslaną Bolgovą

Artėja Helovyno šventė, ypač pamėgta aštraus pojūčių mėgėjų, tų, kurie mėgsta nustebinti ne tik save, bet ir kitus įvairiausiais pokštais, kostiumais, žaidimais, na ir žinoma – Helovyno patiekalais. Kuo nustebinti draugus? Į šį klausimą mums atsako virtuvės šefas Rusalnas Bolgovas, kuris visuomet vadovaujasi nuostata, kad „maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas…“.

Tinklaraštininkai eksperimentavo su moderniais lietuviškais patiekalais (6 receptai)

Tinklaraštininkai eksperimentavo su moderniais lietuviškais patiekalais (6 receptai)

Birželio 14-ąją minimos tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga lietuviškų kulinarinių tinklaraščių autoriai eksperimentavo su moderniais lietuviškais patiekalais. Į šiemet „Electrolux maisto ir dizaino laboratorijoje“ vykusį renginį susirinko rekordinis skaičius dalyvių – 15 tinklaraštininkų talkino ir draugai, ir Vilniaus dailės akademijos (VDA) aplinkos ir gaminių dizaino studentės.