Search Results for: "varškės spurgos"

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Jums reikės:

250 gr. varškės
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinio
7 šaukštų pieno
5 šaukštų aliejaus
2 šaukštelių krakmolo
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštelių vanilinio cukraus
3 stiklinių miltų
Aliejaus kepimui
Kaip gaminti:

Kiaušinį mikseriu išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Viską supilkite į varškę, taip pat įpilkite pieno, viską darkart gerai išplakite. Atskirame inde sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Tada viską suberkite į varškės masę ir nedideliu greičiu išplakite antgaliu tešlai. Supilkite aliejų. Gausite purią, šiek tiek prie rankų limpančią tešlą. Imkite gabaliuką tešlos, iškočiokite piršto storumo virvutę ir sujunkite ją į žiedelį. Kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Kodėl kai kurios spurgos turi skyles? (+receptas)

Kodėl kai kurios spurgos turi skyles? (+receptas)

Visame pasaulyje spurgų vardas žinomas vis kitu pavadinimu ir kita išvaizda – raitytos, apvalios, su skyle viduje, su glaistu, įdaru ar tiesiog tarsi pynė. Tačiau ar kada nors girdėjote, kad senovėje šių skanėstų kepėjai pamatė, kad kepant spurgas su skylute, išimtas viduriukas taip pat gali būti naudingas. Tokį spurgos variantą netgi pavadino spurgos skyle! Jos yra nedidelės, vieno kąsnio, o ir gaminamos identiškai, todėl siūlome vasarą užklydusius svečius pavaišinti būtent spurgos skylėmis.