Search Results for: "varškės sausainiai"

Paprasti varškės sausainiai

Paprasti varškės sausainiai

Džiovintus vaisius ir riešutus nuplaukite, nusunkite ir smulkiai supjaustykite. Citrinos želę ištirpdykite karštame vandenyje ir palikite aušti. Sūrelius sumaišykite su vaisiais ir riešutais, sudėkite stingstančią želę ir viską gerai išmaišykite. Sausainių formeles patepkite sviestu, sudėkite gautą masę, nubraukte išsikišimus ir dėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings.

Varškės sausainiai su obuoliais

Varškės sausainiai su obuoliais

Jums reikės: 150 gr. margarino kepiniams 360 gr. varškės 230 g miltų 5 – 6 obuoliai 2 kiaušiniai 100-150 gr.…

Sekmadienio receptas - varškės sausainiai su moliūgų džemu ir aguonomis

Sekmadienio receptas – varškės sausainiai su moliūgų džemu ir aguonomis

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme minkštų, kvepiančių, cukraus pudra pabarstytų varškės sausainių su aguonomis ir moliūgų džemu receptą.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas

Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite sviestą . Sumaišykite sutrintus sausainius ir siestą. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu ir spaudydami pirštais suformuokite pagrindą.
Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos svieste kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės.

Baltasis varškės tinginys

Baltasis varškės tinginys

Jums reikės: 2 pakelių sausainių GAIDELIS 200 g sviesto 400 g varškės 200 g cukraus džiovintų vaisių saujos kepintų riešutų…

Moliūginis varškės pyragas

Moliūginis varškės pyragas

Trintus sausainius sumaišyti su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase iškloti torto formos ir . Forma turi būti ištepta sviestu. Kiaušinius iki purumo išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Kreminę varškę išmaišyti su kiek paplakta grietinėle, krakmolu ir sumaišyti su kiaušinių mase. Smulkiai tarkuotą moliūgą pavirti apie 10 min. Į atvėsusius moliūgus įmaišyti ciberžolės ir sumaišyti su varškės mase. ant sausainių. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 45 min. Valgyti gerai atšaldytą.

Kaip išvengti „riebalų žudikų“?

Kaip išvengti „riebalų žudikų“?

Transriebalai, hidrinti riebalai, riebalai žudikai. Šiuos terminus girdime, skaitome produktų etiketėse, bet ar tikrai žinome, kokie tai riebalai? Kaip atpažinti sveikatai nepalankius produktus ir nepasiklysti parduotuvių lentynose?

Kaip išlikti sveikiems ir stipriems šaltuoju metų laikotarpiu?

Kaip išlikti sveikiems ir stipriems šaltuoju metų laikotarpiu?

„Žiemą išvengti peršalimo padeda organizmo grūdinimas. Skirti laiko pasivaikščiojimui gryname ore reiktų kiekvieną dieną. Taip pat patartina užsiimti aktyvia fizine veikla, geriausiai – ne uždaroje patalpoje, kurioje kaupiasi bakterijos ir virusai, sukeliantys peršalimo ligas. Norint išlikti sveikiems, labai svarbu sportuojant pasirūpinti tinkama apranga ir avalyne“, – teigia KTU Sporto centro Laisvalaikio sporto ir sveikatingumo skyriaus vadovė Ernesta Karaškienė.

С

С

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme minkštų, kvapnių, cukraus pudra pabarstytų, rudeniškų varškės sausainių su moliūgų džemu receptą.

Pasaulinių žvaigždžių pageidavimai maistui – nuo  bulvių traškučių iki ožkos pieno

Pasaulinių žvaigždžių pageidavimai maistui – nuo bulvių traškučių iki ožkos pieno

Pasaulinio garso žvaigždžių koncertų organizatoriai Lietuvoje jau įprato tiek prie itin kuklių, tiek prie kiek netikėtų atlikėjų reikalavimų maistui, kuriuo jie nori vaišintis prieš lipdami į sceną ar vos tik nuo jos nulipę. Būta ir sudėtingų norų, dėl kurių reikėjo gerokai pasistengti, tačiau panašu, jog birželio 30 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje savo koncertą surengsiantis amerikiečių dievaitis Maiklas Boltonas organizatorių reikalavimais maistui neapsunkins.
Vegetaras Maiklas Boltonas prisipažįsta esantis smaližius, todėl nenuostabu, jog prieš koncertus mėgsta pasistiprinti įvairių rūšių sausainiais, žemės riešutų sviestu, medaus skonio sausais pusryčiais, alyvuogėmis, pomidorais, kaimišku varškės sūriu bei bulvių traškučiais be priedų. Atlikėjas taip pat pageidauja savo persirengimo kambaryje rasti negazuoto vandens bei keletą skardinių energetinio gėrimo.
„Per savo veiklos metus rengėme ne vieno garsiausio pasaulio atlikėjo ar grupės koncertus Lietuvoje, todėl galiu pasakyti tik tiek, jog dažniausiai pasitvirtina faktas, kad kuo didesnė žvaigždė, tuo paprastesni jos reikalavimai maistui. Dar neteko susidurti su tokiu atlikėju, kurio reikalavimai būtų neįgyvendinami. Gal kiek sunkiau buvo su vasario pabaigoje Lietuvoje koncertavusios Kylie Minogue reikalavimais. Ji pageidavo ožkos pieno bei jo produktų, o Lietuvoje ši produkcija nėra itin populiari“, – sako „SEVEN Live“ vadovas Juras Vėželis bei priduria, jog nors dar nėra gauti saksofonisto Kenny G bei Maiklo Boltono reikalavimai maistui, panašu, kad jie tikrai nebus neįprasti.
Sveiką gyvenimo būdą propaguojanti ir savo išvaizda preciziškai besirūpinanti Australijos dievaitė Kylie Minogue koncerto Lietuvoje metu pageidavo ožkos pieno, šviežių špinatų, laisvėje augintų vištų kiaušinių bei ožkos pieno sviesto.
Tuo tarpu jau keletą kartų Lietuvos publiką savo užburiančiu balsu džiuginęs Stingas visuomet valgo tik savo virėjo pagamintą maistą. Net jam lankantis restoranuose, į jų virtuvę šeimininkauti ir atlikėjui maisto ruošti eina asmeninis virėjas. Be to, gastrolių metu drauge su virėju atsivežama ir nuosava virtuvės įranga.
Lietuvoje koncertus surengęs moterų numylėtinis Enrique Iglesias, organizatorius nustebino reikalavimais alkoholiui. Anos Kurnikovos mylimasis reikalavo raudonojo vyno, 6 butelių alaus, butelio brendžio bei degtinės. Taip pat savo persirengimo kambaryje norėjo rasti Coca-Colos, šaltinio vandens, arbatos bei kavos. Viešėdamas Lietuvoje jis atskleidė ir tai, jog mėgsta sušį, marinuotą imbierą, egzotiškus vaisius ir riešutus.
Na, o grandiozinius koncertus pasaulyje rengiančios grupės „Metallica“ nariai Lietuvoje buvo kuklūs. Jie išreiškė pageidavimą prieš pasirodymą mėgautis įprastais užkandžiais: pica, sumuštiniais, spurgomis, keksais, vaisvandeniais. Tiesa, jie taip pat norėjo paragauti nacionalinio patiekalo – cepelinų, o po pasirodymo organizatorių paprašė sudaryti ilgai dirbančių ir įvairių virtuvių patiekalus siūlančių restoranų sąrašą. Įdomu tai, jog grupės nariai visuomet atsiveža savą vandenį.