Search Results for: "varškė"

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Jums reikės:

250 gr. varškės
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinio
7 šaukštų pieno
5 šaukštų aliejaus
2 šaukštelių krakmolo
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštelių vanilinio cukraus
3 stiklinių miltų
Aliejaus kepimui
Kaip gaminti:

Kiaušinį mikseriu išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Viską supilkite į varškę, taip pat įpilkite pieno, viską darkart gerai išplakite. Atskirame inde sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Tada viską suberkite į varškės masę ir nedideliu greičiu išplakite antgaliu tešlai. Supilkite aliejų. Gausite purią, šiek tiek prie rankų limpančią tešlą. Imkite gabaliuką tešlos, iškočiokite piršto storumo virvutę ir sujunkite ją į žiedelį. Kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Varškės apkepas su razinomis

Varškės apkepas su razinomis

Jums reikės:

400 gramų varškės
3 kiaušinių
5 valgomųjų šaukštų cukraus
Žiupsnelio vanilinio cukraus
2 valgomųjų šaukštų manų kruopų
60 ml pieno
1 saujos razinų
1 saujos džiovintų vyšnių
Žiupsnelio druskos
Kaip gaminti:

Manų kruopas išmirkykite šiltame piene. Kiaušinio trynį išsukite su cukrumi. Tada į masę įberkite žiupsnelį druskos, taip pat sudėkite varškę ir išbrinkusias manų kruopas. Kitame inde iki standžių putų išplakite kiaušinio baltymus ir atsargiai, maišydami supilkite į varškės masę. Pabaigai suberkite džiovintas vyšnias ir razinas. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje maždaug pusę valandos.

Skanaus!

Skaniausi varškėčiai

Skaniausi varškėčiai

Sūrį smulkiai sutarkuoti.
Žalumynus smulkiai sukapoti.
Varškę išsukti su kiaušiniais, įmaišyti sūrį, žalumynus, sutrintą česnaką.
Iš šios masės suformuoti varškės paplotėlius-blynelius ir apvolioti džiūvėsėliuose.
Įkaitintame aliejuje apkepti abi blynelių puses, kol gražiai pagels ir apskrus.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas

Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite sviestą . Sumaišykite sutrintus sausainius ir siestą. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu ir spaudydami pirštais suformuokite pagrindą.
Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos svieste kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės.

Salotos su grūdėta varške

Salotos su grūdėta varške

Supjaustome pomidorus, agurką ir svogūną. Supjaustytas daržoves beriame į salotinę. Iš kukurūzų skardinės išpilame skystį, o kukurūzus sudedame į salotinę. Dedame grūdėtąją varškę. Viską paskaniname prieskoniais ir puošiame žalumynais.

Varškės čeburėkai

Varškės čeburėkai

Iš varškės, kiaušinių, kepimo miltelių ir miltų padaryti tešlą. Į faršą sudėti pjaustytus svogūnus, prieskonius, įpilti šiek tiek sultinio, kad būtų minkštas. Gaminti čeburekus ir kepti aliejuje.

Lazanija su varške

Lazanija su varške

Varškę gerai ištrink su tryniu, grietine ir pasūdyk. Keptuvėje išlydyk 2 šaukštus sviesto, pakepink smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėk pjaustytą porą ir patroškink apie 5-7 minutes. Paskanink viską pipirais ir druska.

Paprasti varškės sausainiai

Paprasti varškės sausainiai

Džiovintus vaisius ir riešutus nuplaukite, nusunkite ir smulkiai supjaustykite. Citrinos želę ištirpdykite karštame vandenyje ir palikite aušti. Sūrelius sumaišykite su vaisiais ir riešutais, sudėkite stingstančią želę ir viską gerai išmaišykite. Sausainių formeles patepkite sviestu, sudėkite gautą masę, nubraukte išsikišimus ir dėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings.

Varškės kremas

Varškės kremas

Šokoladą ištirpinti su medum, sudėti į varškę. Sudėti uogienę, supilti pieną. Suplakti masę iki purumo.