Search Results for: "valgome"
Atėjo laikas iš tikrųjų susipažinti su tuo, ką mes valgome – nusprendė menininkas Peteris Augustus ir parengė nuotraukų seriją „Mystery Meat“.
Nesumeluosiu sakydamas, kad pieno produktus vartojame nuo kūdikystės.Todėl toliau nagrinėjant temą apie maisto priedus ir pramoninio maisto gamintojų gudrybes, pieno produktų negalime pamiršti. Juolab, kad pieno produktai, ypač brangesni, dažnai falsifikuojami, jais lengviausia apsinuodyti. Būtent pieno perdirbimo technologijos maisto pramoninkų yra geriausiai ištobulintos, todėl kartais, nusipirkę kokį nors pieno produktą, net nenutuokiame, jog pieno jame – nė lašelio.
Šeši nedideli patiekalai per dieną – tai taisyklė, padedanti išlaikyti mažą skrandžio tūrį, didinanti vandens, baltymų bei ląstelienos suvartojimą. Sportininkai žino, jog dažnas valgymas ne tik leidžia auginti liesą raumenų masę, bet ir palengvina organizmui virškinimo naštą.
Gardus ir greitai paruošiamas užkandis, papuošiantis Jūsų stalą.
Į puodą sudedame pjaustytis agurkus, svogūnų laiškus, krapus. Su visu skysčių supilame burokėlius ir kefyrą. Sudedame špinatus ir smulkintus salotų lapus. Įberiame druskos ir viską išmaišome. Pabaigoje sudedame stambiai pjaustytus virtus kiaušinius. Valgome su šiltomis virtomis bulvėmis.
Skanaus!
Reikės: Kvietinių miltų – 160 gramų Cukraus – 1.5 šaukšto Sviesto -50 gramų Kiaušinių – 2 vienetai Pieno – 270…
Susmuliname česnakus, pakepiname svieste, sudedame krevetes, pakepiname 10-15 min, supilame padažą, patroškiname dar 5 min. Valgome su ryžiais ir .
Stebuklingos, visiems tinkančios dietos neegzistuoja – visi esame skirtingi. O ir sprendimus dėl savo mitybos priimti gali tik pats žmogus. Kad tie sprendimai būtų teisingi, reikia turėti pakankamai informacijos. O jos, deja, nemažai daliai lietuvių vis dar trūksta. Situaciją pakeisti pasiryžo Guoda Azguridienė, rudenį išleidusi knygą „Maistas. Ką mes darome su juo, o jis su mumis“.
Sveikas gyvenimo būdas neįsivaizduojamas be tinkamos mitybos. Tačiau dėl to, kas yra sveika mityba, vis dar laužomos ietys ir intensyviai diskutuojama net tarp ekspertų. Žmonės vis dažniau raginami įdėmiau įsižiūrėti į savo lėkščių turinį bei mitybos įpročius, o esant būtinybei – juos koreguoti.
Geros idėjos paleisti nevalia. Taip matyt nusprendė fotografas Peteris Menzelas, trejus metus keliavęs po pasaulį ir nuotraukose įamžinęs vietinių žmonių valgymo įpročius. Maždaug prieš metus publikavome straipsnį apie jo knygą „The Hungry Planet“, kurioje jis sudėjo nuotraukas su čia užfiksuotomis įvairių šalių šeimomis bei jų savaitės maisto daviniu. Dabar dienos šviesą išvydo naujas jo kūdikis, pavadinimu „What I Eat: Around the World in 80 Diets“. Čia smalsuoliai gali rasti įvairių tautybių bei profesijų atstovus bei jų dienos racioną. P. Manzelas daro prielaidą, jog tai, ką mes valgome, priklauso ne tik nuo mūsų šalies, kilmės, bet ir nuo profesijos. O jų yra pačių įvairiausių…