Search Results for: "vaisiai"

Citrininiai putėsiai su vaisiais

Citrininiai putėsiai su vaisiais

Kaip gaminti:
Grietinę sumaišykite su jogurtu, citrinų sultimis ir žievelėmis, suberkite cukraus pudrą. Supilkite pieną. Želatiną užpilkyte vandeniu, kad išbrinktų. Pakaitinkite, kol želatina visiškai ištirps (neužvirinkite). Tada supilkite į paruoštą jogurtą, gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Kai pradės stingti, išplakite grietinėlę ir sudėkite į masę, išmaišykite. Galiausia putėsius iškrėskite į taures. Viršų puoškite vaisiais.

Žiemiškas spanguolių vynas su vaisiais

Žiemiškas spanguolių vynas su vaisiais

Jums reikės: 750 ml raudonojo vyno 600 ml spanguolių sulčių 300 ml šviežių apelsinų sulčių 2 šaukštų cukraus 2 šaukštų…

Sausi pusryčiai su jogurtu ir vaisiais

Sausi pusryčiai su jogurtu ir vaisiais

Sausi pusryčiai – produktas, puikiai tinkantis kasdieniam pusryčių stalui. Juos valgyti sveika, taip pat sausi pusryčiai yra tarsi energijos „bomba“. Ir, žinoma, juos paruošti užtrunka vos kelias akimirkas.

Jums reikės: sausų pusryčių be priedų, šaukštelio skysto medaus, natūralaus jogurto, jūsų mėgiamų riešutų, razinų, džiovintų arba šviežių vaisių, šiek tiek cinamono.

Ruošimas: dubenėlyje sumaišykite visus birius produktus. Pagardinkite medumi bei smulkintais riešutais ir razinomis. Tada sudėkite supjaustytus vaisius ir viską apliekite jogurtu.

Egzotiniai vaisiai: kaip juos išsirinkti

Egzotiniai vaisiai: kaip juos išsirinkti, laikyti ir valgyti?

Kivanas, pitaja, granadilja – daugeliui šie žodžiai skamba kaip rebusas, nors iš tiesų tai itin gurmanų mėgstami egzotiniai vaisiai. Šiuos ir kitus tropinius vaisius pamačius prekybos centre, daugeliui kyla begalė klausimų: kaip juos valgyti, su kuo derinti, kaip išsirinkti prinokusį vaisių, kur juos laikyti – šaldytuve ar kambario temperatūroje?

Supermaistas: naudingiausi vaisiai

Supermaistas: naudingiausi vaisiai, riešutai ir uogos

Šiais laikais turime kaip niekad daug galimybių pasilepinti egzotiškais produktais. Tarp jų – akiai neįprasti vaisiai, uogos ir riešutai, pasižymintys tokiomis organizmui naudingomis medžiagomis, apie kurias paprastai nesusimąstome. Mitybos specialistai teigia: nors šie produktai – ne iš mūsų geografinės platumos, kai kurie vitaminų gausa pralenkia vietines gėrybes ir yra ypač vertingi rudenį ir žiemą.

Sekmadienio receptas - keksas su džiovintais vaisiais

Sekmadienio receptas – keksas su džiovintais vaisiais

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme naminio ir kvapnaus kekso su džiovintais vaisiais receptą.

Boom! Prieš ką kovoja sprogstantys vaisiai ir daržovės? (foto)

Boom! Prieš ką kovoja sprogstantys vaisiai ir daržovės? (foto)

Į smulkius gabalėlius išsitaškantis obuolys, tiršta mase pavirstantis moliūgas, į visas keturias puses išlakstantis kukūruzas – ar tai gali būti ne tik keistokas pokštas, bet ir tikras ginklas? Pasaulinio garso fotografas Martinas Klimas tokiais savo darbais įrodė, kad atsakymas į šį klausimą visgi gali būti teigiamas – vokietis tokia nuotaukų serija kovoja prieš nesveiką, greitą maistą, jo vietoje siūlydamas organiškus, energijos suteikiančius vaisius ir daržoves.

Medžiagų apykaitą greitinantys vaisiai

Medžiagų apykaitą greitinantys vaisiai

Jei nusprendėte mesti svorį, didelę įtaką pastangoms turės Jūsų medžiagų apykaitos greitis. Gera žinia ta, jog jį galima padidinti itin skaniomis priemonėmis – vaisiais. Štai keli, kurių saikingas vartojimas taps didele pagalba.

Džiovinti vaisiai: razinos iš dujų kameros

Džiovinti vaisiai: razinos iš dujų kameros, sieros dioksidu rūkyti abrikosai

Sveiką gyvenseną propaguojantys žmonės ir dietologai vienu balsu tvirtina – džiovintus vaisius valgyti sveika. Ir jie iš dalies teisūs. Gal juose yra mažiau cheminių medžiagų, nei šviežiuose vaisiuose? Panagrinėkime.

Paprasti varškės sausainiai

Paprasti varškės sausainiai

Džiovintus vaisius ir riešutus nuplaukite, nusunkite ir smulkiai supjaustykite. Citrinos želę ištirpdykite karštame vandenyje ir palikite aušti. Sūrelius sumaišykite su vaisiais ir riešutais, sudėkite stingstančią želę ir viską gerai išmaišykite. Sausainių formeles patepkite sviestu, sudėkite gautą masę, nubraukte išsikišimus ir dėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings.