Search Results for: "tortilija"

Sekmadienio receptas - pikantiška tortilija arb ispaniškas omletas

Sekmadienio receptas – pikantiška tortilija arb ispaniškas omletas

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme šviečios ir sočios pikantiškos tortilijos arba paprasčiau ispaniško omleto receptą.

Burritos

Burritos

Kiaulieną pasūdykite ir aptepkite aliejumi. Įdėkite į karščiui atsparų indą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite tol, kol mėsa suminkštės.

Pagaminkite padažą: į puodą supilkite sultinį, pomidorų padažą, sudėkite apelsino žievelę, čili pipirą. Užvirkite ir virinkite apie 30 min., kol pradės tirštėti.

Kiaulieną smulkiai supjaustykite, sudėkite į padažą ir vėl užvirkite ant silpnos ugnies. Tortilijas suvyniokite į foliją ir trumpai pašildykite orkaitėje. Tuomet ant kiekvienos iš jų uždėkite mėsos masės ir susukite. Patiekite su troškintomis raudonomis pupelėmis.

Tortilijos su krabų lazdelėmis

Tortilijos su krabų lazdelėmis

Supjaustome pomidorus, krabų lazdeles kubeliais, viską sudedame į tam paruoštą indą, sudedame varškę, pagardiname prieskoniais uždedame majonezo ir viską gražiai išmaišome. Paimame tortilijos lakštus, juos gražiai gauta mase. Kai tortilijas , gražiai susukame jas su visu turiniu į ritinį į foliją, kaip lavašą :). Ant jo, uždedame ką nors sunkaus, kad viską . Geriausia tortilijas palikti per naktį, tada jos gražiai susiguli. Palaukus reikiamą laiką išsukti tortilijas iš folijos, gražiai supjaustyti griežinėliais ir dėti i lėkštę bei patiekti

Buritos

Buritos

Kiaulieną pasūdykite, aptepkite aliejumi, įdėkite į indą ir įkiškite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite tol, kol mėsa suminkštės.
Pagaminkite padažą: Į puodą supilkite sultinį, pomidorų padažą, apelsino žievelę, čili. Užvirkite ir virinkite pusė valandos, kol sultinys pradės tirštėti.
Kiaulieną smulkiai supjaustykite, sudėkite į padažą ir vėl užvirkite ant labai silpnos ugnies.
Tortilas suvyniokite į foliją ir trumpai pašildykite orkaitėje. Tuomet ant kiekvienos tortilos uždėkite pagamintos iš mėsos masės ir susukite.
Patiekite su guacamole, grietine ir troškintomis raudonomis pupelėmis.

Beatos Nicholson patarimai vaikų gimtadieniui paruošti – nuo dekoracijų iki torto

Beatos Nicholson patarimai vaikų gimtadieniui paruošti – nuo dekoracijų iki torto

Gimtadienis yra svarbiausias metų įvykis nuo tada kai pradedi juos skaičiuoti. Vaikams – tai jų svajonių išpildymo laikas, o tėvams…

Kulinarijos tinklaraštininkų receptai Joninėms

Kulinarijos tinklaraštininkų receptai Joninėms

Geriausių metų kulinarinių tinklaraščių apdovanojimų dalyviai praėjusią savaitę varžėsi ruošdami Joninių nakties užkandžius. Apdovanojimų rengėjai „Virtuvė. Nuo…Iki“ ir „Electrolux“ dalinasi geriausiais konkurso dalyvių receptais šios stebuklingos nakties iškylai

Kumpio, smidrų ir pomidorų pyragas (III vieta)
Violeta Žurauskienė, Violetos-kambariukas.blogspot.com

180 g sluoksniuotos tešlos
4-6 smidrai
80g rūkyto arba vytinto kumpio (labai plonai pjaustyto)
1 pomidoras
80 ml grietinėlės (12 % rieb.)
druska, pipirai
po žiupsnelį džiovinto raudonėlio, mėtų, petražolių

Iš atšildytos tešlos iškočiokite norimo dydžio lakštą. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir įtieskite tešlą. Jos lakštą skardoje  aplinkui atsargiai apipjaukite neaštriu peiliu, kad liktų maždaug 2-3cm kraštas. Pjaukite taip, kad iki galo tešlos neperpjautumėte, o tik įpjautume. Taip atskirsite kraštelius – kepant jie gražiai iškils, o ne visas tešlos lakštas. Viduriuką subadykite šakute, kad per daug nekiltų.
Nuo smidrų nupjaukite kotelius, užvirkite vandenį ir 2-3 min. sumeskite į jį smidrus, paskui išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu.
Kumpį ir pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais. Kiaušinį išplakite su grietinėle, įberkite druskos, pipirų, raudonėlių ir dar paplakite.
Tešlą pašaukite į 200 °C orkaitę 5 min., kad viskas tik pradėtų kept ir truputėlį pakiltų kraštai. Greitai ištraukite tešlą, ant jos klojkite kumpį, smidrus, pomidorus, viską užpilkite grietinėlės bei kiaušinio plakiniu ir grąžinkite į orkaitę kepti toliau. Sumažinkite kaitrą iki 190 °C ir kepkite dar 12-15 min.
Iškepusį pyragą pabarstykite žalumynais (mėtomis ir petražolėmis).

„Mineralinių vandenų“ vyno eksperto Gintauto Jašinsko rekomenduojamas vynas: Beso de Vino Garnacha Rosado Cariñena D.O.

Kad vynas įgautų ryškios rausvą spalvą su violetiniu atspalviu, vynuogių sultys prieš fermentaciją yra laikomos su odelėmis 8 valandas. Braškių uogienės bei juodųjų serbentų aromato, labai gaivaus skonio, vidutinio stoto vynas. Poskonyje jaučiamas puikus balansas tarp mineralų bei prieskonių užuominų.

Ant grotelių keptos tortilijos su lietuvišku žalumynų įdaru (III vieta)
Renata Ra, Valgomeuropa.blogspot.com

4 tortilijos
1 šaukštas sviesto
sauja špinatų
sauja rūgštynių
½ raudonos ar žalios paprikos
1 pakelis varškės
50 g sūrio „Džiugas“
po žiupsnelį: druskos, cukraus, pipirų, malto muskato
Svieste patroškintkite gerai nuplautus žalumynus, pabarstykite žiupsneliu malto muskato. Sudėkite į kiaurasamtį, palaukite kol nuvarvės.
Papriką supjaustykite labai smulkiais kubeliais. Į varškę sudėkite troškintas rugštynes su špinatais, smulkintą papriką, įtarkuokite sūrį. Viską pagardinkite žiupsneliu druskos, cukraus, pipirų.
Imkite tortiliją, ją aptepkite puse varškės mišinio, ant jos uždėkite kitą tortiliją, šiek tiek paspauskite ir kepkite ant grotelių, kol gražiai paruduos. Tuomet atsargiai apverskite ir apkepinkite kitą pusę. Sūris turi būti išsilydęs. Tą patį pakartokite su likusiomis tortilijomis.
Šias quesadililas galima kepti ir orkaitėje arba keptuvėje. 

„Mineralinių vandenų“ vyno eksperto Gintauto Jašinsko rekomenduojamas vynas: Farnese Pinot Grigio Tere di Chieti I.G.T. (18,99 Lt)

Šis vynas kvepia itin skirtingais duonos minkštimo, gėlių ir citrusinių vaisių kvapais. Jo skonis vidutinio ryškumo, vynas turi ryškų vaisių charakterį, nes derlius sirpintas karštame Pietų Italijos Abruco regione.

Marinuotų braškių ir rikotos sūrio užtepėlė su pistacijomis (II vieta)
Miglė Krasauskaitė, Migdolai.wordpress.com

 4 angliškos pusrytinės bandelės
250 g rikotos sūrio (arba kito mėgiamio kreminio varškės sūrio)
250 g braškių
4 šaukštai gero balzaminio acto
1 šaukštas rudojo cukraus
1žiupsnelis druskos
pundelis šviežių bazilikų
saujoa išlukštentų, kapotų sūdytų pistacijų

Pasiruoškite braškių marinatą: balzaminį actą sumaišykite su cukrumi, pagardinkite druska ir sudėkite kapotą baziliką. Braškes supjaustykite riekutėmis ir užpilkite balzaminiu marinatu. Palikite kelioms minučtėms pasimarinuoti.

Bandeles perpjaukite per pusę ir paskrudinkite. Nuo braškių nupilkite skysčiaus perteklių. Ant bandelės tepkite rikotos sūrį, ant viršaus dėkite marinuotas braškes su bazilikais ir viską užbaikite pabarstydami kapotomis pistacijomis.

„Mineralinių vandenų“ vyno eksperto Gintauto Jašinsko rekomenduojamas vynas:
Botter Prosecco DOC Veneto (21,99 Lt)

Šis vynas yra žvilgančios šviesiai gelsvos spalvos, švelnaus vaisių bei gėlių aromato, jaučiami medaus, laukinių obelų žiedų kvapai. Gerai subalansuotas, nesunkaus stoto lengvai putojantis vynas.  

Desertas indeliuose su rabarbarais „Paparčio žiedas“ (I vieta)
Renata Ničajienė, Sezoninevirtuve.blogspot.com

800 ml plakamosios grietinėlės
1 žalioji citrina
4 šaukštai cukraus
2 saujos šviežių mėtų lapelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
100 g biskvitinių sausainių (pvz. damų piršteliai)
1 kg šviežių rabarbarų
5 šaukštai cukraus
5 šaukštai vandens
2 šaukšteliai vanilinio cukraus

Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Rabarbarus su cukrumi, vandeniu, vaniliniu cukrumi troškinkite puode apie 10 min., kol suminkštės ir taps sutežę. Troškintus rabarbarus palikite aušti.
Nuo žaliosios citrinos nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Nuplautus ir nusausintus mėtų lapelius kartu su citrinos sultimis ir žievele susmulkinkite elektriniu trintuvu. Grietinėlę išplakite su cukrumi, kai ji sustandės, atsargiai įmaišykite mėtų ir citrinos mišinį. Sausainius supjaustykite gabalėliais.
Švariuose indeliuose sluoksniuokite rabarbarus, sausainius, grietinėlės masę, vėl sausainius, rabarbarus, sausainius ir užbaikite grietinėle. Grietinėlės viršų papuoškite mėtos šakele, užsukite indelį ir trumpam įkiškite į šaldytuvą.
Prie atšalusių desertų pririškite šaukštelius, sustatykite juos į šaltkrepšį ir keliaukite iškylauti į gamtą. Indelius galite puošti gyvomis lauko gėlėmis ar net nupinti jiems vainikus, paslėpti žolėse ir išsiruošti ieškoti tariamo skanaus „paparčio žiedo“. Radusieji galės mėgautis skaniu, gaivinančiu desertu su rabarbarų rūgštele ir mėtų gaiva, taip tinkančia karštai vasaros dienai.

„Mineralinių vandenų“ vyno eksperto Gintauto Jašinsko rekomenduojamas vynas: Rocca dei Forti Spumante Dolce (14,48 Lt)

Šio saldaus putojančio vyno pagrindą sudaro aromatinės Moscato rūšies vynuogės, todėl šis šviesios aukso spalvos gėrimas, pagamintas Charmat metodu, dvelkia gėlėmis, vaisiais, ypač išskirtiniu obuolių aromatu. Ilgai išliekantys burbuliukai tirpsta burnoje ir palieka švelnų muskatinį poskonį. Saldusis putojantis vynas ypač tinka prie desertų. Rekomenduojame patiekti atšaldytą putojančiam vynui skirtose taurėse.

Savaitgalio receptas - Buritos

Savaitgalio receptas – Buritos

Ką galvojate veikti šį savaitgalį? Galbūt vakare pas Jus susirinks draugai ir planuojate, ką jiems pagaminti? Šį kartą siūlome labai paprastą, bet tikrai skanų patiekalą – buritos.