Search Results for: "tinklaraštis"

„Citrinos žievelė“ - maistu lepinančios Karolinos tinklaraštis (Interviu)

„Citrinos žievelė“ – maistu lepinančios Karolinos tinklaraštis (Interviu)

Ryte – paskaitas, vakare – darbas, laisvalaikiu savanoriavimas… Kada, Karolina, gamini?

Būna, kad maisto negaminu visą savaitę. Tpač egzaminų sesijos metu pamirštu, ką reiškia sukiotis virtuvėje. Tada mano gelbėtojai būna jogurtai, vaisiai ir kiti užkandžiai. Tačiau laisvomis dienomis būtinai gaminu kažką skanaus, todėl pietus man dažnai atstoja gabalėlis pyrago.

„Copenhagencyclechic“ - stilingiausias dviratininkų madų tinklaraštis

„Copenhagencyclechic“ – stilingiausias dviratininkų madų tinklaraštis

Kai Lietuvoje tokia gili žiema, mažiausiai galvojame apie… dviračius ar tuo labiau, važinėjimąsi jais net ir sningant. Tačiau Kopenhaga nebūtų tituluojama dviračių sostine, jei šių transporto priemonių atsisakytų vos pasikeitus orams.

Ten važinėjama ir lietui lyjant, ir sningant, ir pūgoms esant. Ir tai puikiai įrodo tinklaraštis Copenhagen Cycle Chic, kuris dar vadinamas vadinamas The Sartorialist (garsiausias gatvės mados tinklaraštis pasaulyje) ant dviejų ratų.

Tinklaraštis „Blameitonthevoices.com“ - apie viską įdomiu kampu

Tinklaraštis „Blameitonthevoices.com“ – apie viską įdomiu kampu

Laikas.lt pradeda naują ciklą – savaitės tinklaraštis. Jame pristatysime Jums įdomiausius tinklaraščius. Šį kartą tai – „Blameitonthevoices“, kurį kasdien aplanko 13889 skaitytojų.

Gatvės fotografo tinklaraštis stilingiems senjorams (Foto)

Gatvės fotografo tinklaraštis stilingiems senjorams (Foto)

Ari Seth Cohen – tinklaraščio „Advanced Style“ įkūrėjas „Advanced Style“. Virtualio erdvėje minėtas vyriškis talpina gatvėje sutiktų savo stiliumi išsiskiriančių senyvo amžiaus damų ir džentelmenų nuotraukas.

Populiarus tinklaraštis – puikus būdas užsidirbti

Populiarus tinklaraštis – puikus būdas užsidirbti

Daugelis internetu naudojasi savo malonumui ar būtinai informacijai susirasti. Tai galima vadinti pagrindine jo funkcija, tačiau yra ir tokių, kurie dėka interneto uždirba pinigus.

Tereikia į Youtube.com įkelti vaizdo medžiagą, kuri taps populiari tarp šio tinklalapio vartotojų, tiksliau sukurti savo vaizdo tinklaraštį, ir nebereikės sukti galvos, kaip pragyventi.
„This Is horosho“ sėkmė

Norint sukurti populiarų vaizdo tinklaraštį pirmiausia tai reikia daryti dažniausiai vartojama kalba, tad tikrai ne lietuvių. Kaimynai latviai, garsiojo tinklaraščio „This Is horosho“ kūrėjai, pasirinko rusų kalbą. Projekto žanras toks pat kaip šiuo metu žinomiausio vaizdo tinklaraščių kūrėjo Ray Williamo Johnsono projekto „Equals three“ – trumpai tariant, jaunuoliai ieško „Youtube” tinklalapyje įdomių, juokingų vaizdų ir kuria penkių minučių trukmės laidą, kurioje pateikia savo nuomonę apie rastus vaizdo siužetus. Minėto formato išradėjo R. W. Johnsono projektas susilaukia 7 mln. peržiūrų, o studentų grupelės iš Latvijos jau 2 metus plėtojamas tinklaraštis „This Is horosho“ – 300 tūkst.

„This is horosho“ komandą sudaro trys nariai: laidos vedėjas – Stasas Davidovas, operatorius-montuotojas – Vitalijus Golovanovas ir vadybininkas – Sergėjus Fidarenko. Šių žmonių profesionalus požiūris, geri filmavimo ir montažo sugebėjimai, nuolatinis bendravimas su žiūrovais padėjo jų bendram projektui tapti garsiu. „Žmonėms įdomu žiūrėti ne tik pačius vaizdelius, bet ir sužinoti vedėjo nuomonę, stebėti jį“, – atsakė S. Dovidovas, paklaustas, kodėl, jo nuomone, panašūs projektai susilaukia tokio populiarumo.

Daugelis, pamatę R. W. Johnsono projektą primenančius darbus, teigia, kad jie yra plagijatas. „Tą patį galima pasakyti apie žmogų, sukūrusį detektyvinį filmą, juk jis taip pat naudoja jau išpopuliarintą žanrą“, – paaiškino S. Davidovas. Tiesa, „This Is horosho“ formatas ir žanras toks pat kaip ir „Equals three“, tačiau vaikinu negalima kaltinti plagijavimu – jų tinklaraštyje nėra panašios atributikos, čia pateikiami skirtingi vaizdeliai, daugiausia rusiški, žinoma, skiriasi ir laidų vedėjai, ypač jų mentalitetas, nulemiantis humoro pateikimo formų skirtumus.

Laidoje „This Is horosho“ vaizdo siužetai parenkami atsižvelgiant į pasaulio aktualijas, kitaip tariant, vien tik surasti juokingą vaizdelį nepakanka, siužetą reikia pritaikyti temai, kuriai skirta tos dienos laida. Latviai tai daro su geru, skoningu humoru. Jaunuoliai turėjo pasirinkimą – nieko nedaryti, tiesiog studijuoti universitete, kurti muziką, groti savo gruopėje, arba imtis kurti vaizdo tinklaraščio projektą.

Internete neribojama žodžio laisvė, drąsiai galima vartoti necenzūrinius išsireiškimus, keiktis, tačiau „This is chorosho“ autoriai to nedaro: „O kam? Mes parašėme scenarijų be keiksmažodžių, o tai reiškė, kad visą projektą galime kurti be jų.“

Nauja latvių laida pasirodo kartą per savaitę. Jos kūrimui vaikiniai skiria 4 paras: „Daugiausiai laiko atima naujų siužetų paieška, bendravimas su gerbėjais ir laidos montažas“.

Sulaukus populiarumo latvių tinklaraštininkams „Yotube” pasiūlė bendradarbiauti. Sumos, kurią gauna už savo darbus, „This is chorosho“ kūrėjai neatskleidžia, tik prasitaria, kad, įžvelgdami projekto potencialą, gaunamus pinigus investuoja į tolimesnį jo vystymą.
Nelengvas darbas

Vaizdo tinklaraščių kūrimas – nelengvas darbas, reikalaujantis laiko ir finansinių išlaidų, o žinant, kad tikrai daug žmonių taip pat tuo užsiima, tikimybė sukurti projektą, kuris neš pelną, tikrai nedidelė. Pagrindinė sąlyga norintiesiems užsidirbti iš „Yotube” – sukurti reguliariai pasirodantį populiarų vaizdo tinklaraštį.

Tai nebūtinai turi būti laida apie juokingus namų vaizdelius. Pavyzdžiui, viena amerikiečių pora, ilgą laiką gyvenanti kartu, sukūrė sėkmingą projektą pavadinimu „Nikki and John“. Tai vaizdo tinklaraštis, kurio autoriai vienas kitam ruošia nemalonias staigmenas, dažnai peržengdami draugiško pokšto ribas. Savotišką žaidimą pora fiksuoja vaizdo kamera ir įkelia įrašus į tinklalapį „Yotube”, kurie, žinoma, sulaukia didelio dėmesio. Nikki ir John vienas ant kito ilgai nepyksta, o tiesiog atkeršija. Kadangi jie vienas kitam nenusileidžia, kerštavimui nesimato galo. Kiek šiame projekte teisybės – nežinia, bet jį lydi dideli peržiūrų skaičiai, tad už savo žiaurius pokštus pora gauna pinigus.
Tad jei turite idėją, čiupkite kamerą ir pirmyn.
Romualdas Ruzgys

Pyragas su anyžiais „Purioji Ana Yžė“

Pyragas su anyžiais „Purioji Ana Yžė“

Sumaišykite aliejų, jogurtą, cukrų, kiaušinį. Įmaišykite meduolių prieskonius, anyžių, druską, citrinos žievelę, vanilę, kepimo miltelius ir sodą. Tuomet sudėkite sutarkuotas morkas, kokoso drožles ir nusunktus susmulkintus ananasus. Suberkite miltus – tešla turi būti pakankamai tiršta (jei trūksta pridėkite dar 1-2 šaukštus miltų).

Gerai išmaišykite ir pilkite į skardą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus ir iškils, apie 30-35 min.

Kremui sumaišykite visus ingredientus. Aptepkite atvėsusį pyragą, papuoškite citrinos žievele, morkų drožlėmis ir maltu anyžiumi.

„Mineralinių vandenų“ ekspertai rekomenduoja: „Michel Leon Gewürztraminer Alsace A.C.“ (Prancūzija, 35,49 Lt)
Šviesios, vos žalsvos spalvos vynas kvepia greipfrutų, svarainių, ličio vaisių tonais.
Nesunkus vynas dėl savo skonio itin dera prie aštresnių patiekalų, sūrių. Taip pat tinka gerti prieš valgį.

Skanaus!

„Meilės virtiniai“ su muskato riešutu

„Meilės virtiniai“ su muskato riešutu

Špinatus nuplaukite, nuspauskite vandenį, susmulkinkite. Įkaitinkite keptuvėje riebalus ir apkepkite špinatus. Dubenyje sumaišykite rikotos sūrį su špinatais, paskaninkite druska, pipirais ir muškato riešutu.
Pabarstydami miltais iškočiokite tešlą, ant jos dėkite įdaro kauburėlius, ties sujungimo vietomis patepkite kiaušiniu. Tešlą lenkite, kruopščiai apspauskite aplink kiekvieną kauburėlį ir supjaustykite. Virtinukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį, virkite ~2-3 minutes nuo iškilimo.
Pašildykite grietinėlę, į ją sudėkite smulkiai supjaustytą pelėsinį sūrį ir maišykite, kol ištirps.
Išvirtus virtinukus nukoškite, sudėkite į lėkštę, apšlakstykite padažu.

„Mineralinių vandenų“ ekspertai rekomenduoja: „Lizard Pinot Grigio Pfalz Q.b.A.“ (Vokietija, 15,98 Lt)
Blyškios spalvos vynas turi ryškų gėlių bei kaulavaisių kvapą. Burnoje pojūtis gaivus, vaisių skonis sukuria puikų balansą.
Šį vyną galima vartoti kaip aperityvą skonio receptoriams sužadinti. Galima derinti su lapinėmis salotomis, jūros gėrybėmis, baltąja žuvimi, lengvo skonio vegetariškais patiekalais, sušiais, pica ir lengvais makaronų patiekalais. Tinka prie minkštų baltojo pelėsio ne itin intensyvaus skonio sūrių.

Skanaus!

Šokoladinis pyragas su uogine paprika „Velniški kąsneliai“

Šokoladinis pyragas su uogine paprika „Velniški kąsneliai“

Sviestą su šokoladu ištirpinkite dubenyje ant karštų garų. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir įmaišykite pravėsusią sviesto šokolado masę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava , druska ir uogine paprika, suberkite į šokolado masę, viską išmaišykite, kad neliktų sausų miltų.
Kepimo formą (23 cm x 10 cm) ištieskite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje, apie 25-30 min.

Skanaus!

Žaliai baltas desertas su baziliku (4 porcijos)

Žaliai baltas desertas su baziliku (4 porcijos)

Paruoškite biskvitą: atšaldytus baltymus plakite iki stangrios putos, palaipsniui suberkite cukrų ir plakite, kol išnyks cukraus kristalai. Po to į trynius dėkite ¼ išplaktų baltymų, sumaišykite, sudėkite likusius baltymus ir viską sumaišykite. Miltus sumaišykite su krakmolu, persijokite, suberkite į plaktų baltymų-trynių masę ir viską lengvai sumaišykite. Paruoštą masę pilkite į popieriumi išklotą pailgą kekso formą ir kepkite 8-10 minučių 200-220 °C. Atvėsinkite.
Paruoškite sirupą: cukrų suberkite į vandenį ir ant nedidelės ugnies kaitinkite, kol ištirps cukraus kristalai. Pavirkite porą minučių. Kai sirupas pravės, supilkite citrinos sultis.
Paruoškite sūrio sluoksnį: želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite, ištirpinkite. Bazilikus sudėkite į grietinėlę ir užvirinkite. Perkoškite ir dar karštą grietinėlę užpilkite ant baltojo šokolado gabalėlių. Maišykite, kol masė taps vienalytė. Atvėsinkite. Maskarponės sūrį išplakite, supilkite atšaldytą šokolado mišinį ir gerai išplakite. Supilama ištirpintą želatiną, išmaišykite.
Paruoškite bazilikų sluoksnį: želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite, ištirpinkite. Paruoškite sirupą kaip ir biskvitui. Bazilikus blanširuokite, sutrinkite iki vienalytės masės ir sumaišykite su paruoštu sirupu bei želatina.
Paruoškite papuošimus: švarius bazilikų lapelius padenkite garų vonelėje ištirpintu baltuoju šokoladu ir kelioms minutėms įkiškite į šaldymo kamerą. Šokoladui sustingus, bazilikų lapeli

Kalėdinės dovanos: idėjos

Kalėdinės dovanos: idėjos, kurios tiks vyrams ir moterims

Kalėdos – viena gražiausių, ryškiausių ir įsimintiniausių metų švenčių, kurios neįsivaizduojamos be dovanų. Artėjant šiai dienai, dažniausiai ruošiamės jau iš anksto – ieškome kalėdinių dovanų idėjų, patiekalų receptų, ką apsirengti tą dieną ir t. t. Tačiau vis dėlto kartais taip nutinka, jog dovanų idėjų galvoje – lygiai nulis. Todėl, šiandien pateikiame Jums dovanų sąrašą, ką dovanoti moterims ir vyrams.