Search Results for: "sumuštinių receptai"

„Cozy Europa“ vilios originaliais pasaulio virtuvių receptais

„Cozy Europa“ vilios originaliais pasaulio virtuvių receptais

Sostinės prekybos centre „Europa“ oficialiai atidaroma kavinė „Cozy Europa“. Pasaulio virtuvių ir naujų, gurmaniškų skonių mėgėjai čia ras greitai ir šviežiai paruoštų sriubų, salotų, karštų patiekalų ir desertų. Skubantiems dešiniojo Neries kranto biurų darbuotojams kavinė siūlo didelį sumuštinių išsinešti asortimentą. Vakare kavinė kviečia užsukti bokalo belgiško alaus ar taurės vyno ir paskanauti gardžių užkandžių. Čia vienu metu gali vaišintis apie 70 svečių.
Originalaus „Cozy Europa“ meniu kūrėjai – virtuvės šefas iš Švedijos Jurgen Weis ir „Cozy“ virtuvės šefė Lilija Kokoskina. Du virtuvės meistrai, pasitelkdami kūrybinę vaizduotę ir patirtį, sukūrė šiuolaikišką patiekalų meniu, kuriame dera Europos, Azijos, Pietų Amerikos ir kitų šalių skonių įvairovė, aukšta kokybė ir greitas paruošimas.
„Cozy Europa“ kviečia kasdien pasinerti į nedidelę kulinarinę kelionę, ragaujant salotas su antiena, kriaušių tzatziki ir alyvų aliejuje skrudintomis daržovėmis, mėgaujantis turkiška vestuvių sriuba su aviena ar skanaujant makaronus su karališkomis krevetėmis, šitakės grybais ir kokoso pienu. Aštresnio skonio mėgėjai neliks abejingi tortilijoms su aštria jautiena, pagardintoms pomidorų–žaliųjų citrinų salsa. Kavinės desertų meniu – ne mažiau spalvingas: nuo įvairiausių skonių pyragų – karijų riešutų, žaliųjų citrinų, obuolių ir gervuogių, iki klasikinio bei šokolado ir žaliųjų citrinų skonio „Crème brulée“.
„Cozy Europa“ sriubų, salotų ir užkandžių vidutinė kaina – nuo 8 iki 15 litų, karštą patiekalą čia galima užsisakyti nuo 16 litų, desertas kainuoja 6–7 litus.
„Naują „Cozy Europa“ koncepciją sukūrėme galvodami apie žmones, kurie daug dirba, keliauja po visą pasaulį ir vertina skonių įvairovę, gerą kokybę bei greitą ir draugišką aptarnavimą. Kviečiame kasdien pasinerti į nedidelę kulinarinę kelionę per pietus, pusryčius ar vakare, gurkšnojant vyną ir užkandžiaujant sūriu su alyvuogėmis“, – sakė Gedas Petrauskas, „Cozy Europa“ bendraturtis.
Kavinės „Cozy Europa“ darbo laikas: darbo dienomis – nuo 8.00 iki 21.00 val., išeiginėmis dienomis – nuo 10.00 iki 20.00 val.
Kavinę „Cozy Europa“ valdančios UAB „Amster“ akcininkai yra Bernie ter Braak, Gedas Petrauskas ir Arvydas Paulauskas. Investicijos į naująją kavinę siekia 100 tūkst. litų. Savininkai ateityje kavinės paslaugas planuoja išplėsti – pasiūlyti maistą išsinešti, pristatyti užsakymus į vietą.
Pirmoji kavinė „Cozy“ duris atvėrė Vilniaus senamiestyje 2004 m. balandžio mėn. 2008 m. įteiktas svetingiausios kavinės apdovanojimas, kurį kasmet skiria Vilniaus savivaldybė.

Skrebučiai su obuoliais ir cinamonu

Skrebučiai su obuoliais ir cinamonu

Obuolius sutarkuoti burokine tarka, įdėti pagal skonį cukraus ir cinamono. Batono riekeles sudėti skardoje arba ant grotelių ant kepimo popieriaus…

Valgyk lauke – egzotiškas šašlykas

Valgyk lauke – egzotiškas šašlykas, dilgėlių kotletai ir grilio sumuštinukai

Apie iškylos pintinių turinį jau rašėme tik atšilus orams. Kadangi vasara tik įsibėgėja, siūlome susipažinti ir su mūsų skaitytojų idėjomis šia tema. Vasariški, skonio receptorius žadinantys „Kotanyi“ konkurso nugalėtojų receptai:

Rasos Egzotiškas šašlykas
Jums reikės:
2 kg kiaulienos sprandinės,
4 apelsinų,
2 citrinų,
4 svogūnų,
cukraus pagal skonį,
žiupsnelio druskos,
prieskonių (be druskos),
butelio gazuoto mineralinio vandens (be skonio).

Kaip gaminti:
Mėsą supjaustykite gabalais. Svogūną – kuo smulkiau. Apelsinus ir citrinas su odele pjaustykite plonomis riekelėmis. Viską sudėkite į indą. Suberkite ant viršaus prieskonius ir cukrų. Viską paspausdami, paminkydami krupščiai maišykite, kol masė nebelips prie rankų. Tada užpilkite mineralinio vandens ir palikite 1,5–2 valandoms (ne šaldytuve). Prieš kepant šašlykus, apibarstykite juos druska. Anksčiau druskos neberkite, nes mėsa praras sultingumą. Paruoštą mėsą būtinai kepkite tą pačią dieną.

Rimos Bulviniai kotletukai su dilgėlėmis
Jums reikės:
400 g bulvių,
70 g dilgėlių lapų,
svogūno,
žiupsnelio druskos,
„Kotanyi“ prieskonių,
aštresnių dziuvėsėlių. 

Kaip gaminti:
Išvirkite bulves ir sutrinkite jas į piure. Į ją sudėkite smulkiai pjaustytas troškintas dilgėles ir apkeptą susmulkintą svogūną. Viską pagardinkite druska ir prieskoniais. Iš gautos masės formuokite tokius pailgus kotletukus (kaip pagaliukus), apvoliokite juos džiuvėsėliuose ir kepkite alyvuogių aliejuje. Labai tinka prie alaus.
Aušros Sūrio asorti
Jums reikės:
stiklinės liesos varškės,
1/2 stiklinės pjaustyto čederio,
2 šaukštų razinų,
2 šaukštų tarkuoto parmezano,
6 riekelių baltos duonos,
šlakelio aliejaus.
Išplakite varškę iki vienalytės masės. Dubenyje sumaišykite varškę, čederį, razinas ir parmezaną. Mišiniu aptepkite baltos duonos riekeles. Uždenkite jas likusiomis riekelėmis. Grilio groteles patepkite aliejumi. Ant jų sudėkite sumuštinius. Kepkite iš abiejų pusių, kol sūris išsilydis.

Skanaus!