Search Results for: "sriubos"

Žiemos receptai: vitaminų kokteiliai ir trintos sriubos

Žiemos receptai: vitaminų kokteiliai ir trintos sriubos

Žiemos dar liko ne mažiau kaip mėnuo, o energijos atsargos senka. Dietologai primena, jog tamsiais žiemos rytais žvalumo gali suteikti vaisių kokteiliai, o sušildyti grįžus iš lauko – sodraus skonio tirštos sriubos – juolab, kad juos nesunku pagaminti.

Tuo tarpu „Electrolux“ primena, kad trinant ir maišant kokteilius bei sriubas, nebūtina išbudinti ar nervinti namiškių įrankiais, kurių garsas panašus į motociklo burzgimą – tyliausio rinkoje smulkintuvo garsas neviršija 80 dB(A) ir žmogaus ausies yra suvokiamas kaip 10 kartų tylesnis už įprasto smulkintuvo.

KOKTEILIŲ RECEPTAI

Avietinis rytas

Sutrinkite ir suplakite:

1 bananą
200 g šaldytų aviečių
200 ml ryžių arba sojos pieno
1 a.š. cinamono
3 v.š. linų sėmenų aliejaus
3 v.š. išrūgų proteino
1 citrinos sulčių
Graikiškų riešutų papuošimui

Bananų ir mėlynių kokteilis

Sutrinkite ir suplakite:

1 bananą
200 g šaldytų mėlynių
200 ml ryžių arba sojos pieno
½ v.š. šviežios vanilės
1 vš. medaus
3 v.š. linų sėmenų aliejaus
3 v.š. išrūgų proteino
1 citrinos sulčių

SRIUBŲ RECEPTAI

Cukinijų ir kukurūzų sriuba su kuminu ir citrina

1 svogūnas
1 skiltelė česnako
1 kg cukinijų
500 g kukurūzų
500 ml daržovių sultinio
1 v.š. trinto kumino
1 sauja kapoto baziliko
225 g greitinės
1 mažos citrinos sultys
Druskos, pipirų

Sukapokite svogūnus ir česnakus, pakepinkite juos alyvuogių aliejuje, kol pagels. Supjaustykite kubeliais cukiniją. Pusę cukinijų ir kukurūzų, kartu su pakepintais svogūnais, česnakais ir kuminais sudėkite į sultinį. Pavirkite apie 10 min., kol suminkštės. Sutrinkite smulkintuvu. Paskrudinkite likusią dalį cukinijų ir kukurūzų keptuvėje ir supilkite į sriubą. Pridėkite baziliko, citrinos, druskos, pipirų ir grietinės.

Pomidorų ir pupelių sriuba su kruopomis

1 mažas svogūnas
3 skiltelės česnako
500 g pupelių
500 g konservuotų pomidorų
6 slyviniai pomidorai
800 ml daržovių sultinio
3 šalavijo lapeliai, 2 lauro lapai, 5 baziliko lapeliai, 1 rozmarino šakelė
450 g virtų kuopų – ryžių arba kviečių
Balto balzamo acto, cukraus druskos, pipirų

Sukapokite svogūną ir česnakus bei pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol taps skaidrūs. Pridėkite pupeles, žoleles ir pakepinkite dar porą minučių. Juos, kartu su sukapotais slyviniais bei konservuotais pomidorais sudėkite į sultinį ir pavirkite 20 min.
Išimkite rozmarino šakelę ir lauro lapus ir sutrinkite išvirtus ingredientus smulkintuvu. Tuomet sudėkite kruopas, paskaninkite actu, druska ir pipirais. Patiekdami papuoškite baziliko lapeliais ar rozmarino šakele.

.

Nevykę maisto produktų pavadinimai: nuo „Auksinio gėjų laiko“ iki „Sriubos kekšėms“ (foto)

Nevykę maisto produktų pavadinimai: nuo „Auksinio gėjų laiko“ iki „Sriubos kekšėms“ (foto)

Gal karštą vasaros popietę norėtumėte atsivėsinti porcija „Auksinio gėjų laiko“? O galbūt šaltą žiemą sušilti suvalgę lėkštę „Sriubos kekšėms“? Ne? Be abejo, kad ne! Nežinia, ką galvojo šie maisto produktų gamintojai, savo produkciją krikštydami, švelniai tariant, keistokais pavadinimais, tačiau faktas kaip blynas – tokių gėrybių tikrai galima nusipirkti pasaulio parduotuvėse. Prisimename anglų kalbos nešvankybių žodyną ir žiūrim!

8 gardžios sriubos virimo taisyklės

8 gardžios sriubos virimo taisyklės

Sustirus nuo žiemos speigo niekas taip maloniai nesušildys kaip lėkštė šiltos sriubos. Pasak patyrusių virtuvės šefų, verdant ją labai svarbu net menkiausios smulkmenos: kokiame inde ji kunkuliuoja, kokiu šaukštu maišoma ir t.t.

Pirmoji „Mokslo sriubos“ laida - apie dirbtinę saulę ir troškimą sužinoti (Video)

Pirmoji „Mokslo sriubos“ laida – apie dirbtinę saulę ir troškimą sužinoti (Video)

Šeštadienio rytą interneto eteryje startavusi pirmoji „Mokslo sriubos“ laida prie kompiuterių ekranų prikaustė įdomiam mokslui neabejingus smalsuolius.

Moliūgų sriuba su šalavijais ir džiūvėsėliais

Moliūgų sriuba su šalavijais ir džiūvėsėliais

Moliūgą supjaustykite, išskobkite sėklas, o nuluptą minkštimą supjaustykite gabaliukais. Obuolį supjaustykite į keturias dalis, nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite stambiais gabaliukais. Susmulkintą svogūną apkepinkite svieste. Sudėkite obuolį, moliūgą ir cukrų ir šiek tiek patroškinkite. Supilkite sultinį. Uždenkite dangtį ir virkite ant vidutinės ugnies maždaug 15 minučių. Viską suplakite plaktuvu. Sudėkite garstyčias, grietinę, druską ir pipirus. Duonos riekes supjaustykite mažais kubeliais ir apkepinkite aliejuje. Sudėkite šalavijų lapelius ir trumpai pakepinkite juos kartu su duona. Pabarstykite druska ir pipirais. Džiūvėsėlius patiekite atskiruose indeliuose šalia sriubos.

Tiršta moliūgų ir saldžiųjų bulvių sriuba

Tiršta moliūgų ir saldžiųjų bulvių sriuba

Susmulkinkite svogūnus. Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Nulupkite moliūgą, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite gabaliukais. Viską maždaug 3 minutes kepkite įkaitintame aliejuje. Suberkite maltą papriką. Supilkite pieną, daržovių sultinį ir 10 minučių virkite ant vidutinės ugnies. Iš sriubos išimkite maždaug pusę daržovių ir suplakite jas plaktuvu. Gautą masę supilkite atgal į puodą. Įdėkite druskos, pipirų, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Susmulkinkite riešutus ir trumpai apkepinkite be riebalų. Susmulkinkite mėtas. Labai smulkiai supjaustykite salierų stiebus. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, pagardinkite jogurtu ir riešutų, mėtų bei salierų mišiniu.

Ispaniška česnakų sriuba

Ispaniška česnakų sriuba

Česnakas vaistas ne tik nuo vampyrų, bet ir nuo eilės kitų negandų – peršalimo, virškinimo problemų ir net maro, choleros bei vidurių šiltinės. Išsivirkite ispaniškos česnakų sriubos ir apsisaugokite nuo pavasarinio peršalimo!

Sūrio sriuba

Sūrio sriuba

Duonos riekeles supjaustykite mažais kubeliais ir apkepinkite su sviestu, kol paskrus. Suberkite supjaustytas petražoles ir šiek tiek pakepkite, kol pasklis petražolių aromatas.

Sultinį užvirinkite, sūrį supjaustykite mažais kubeliais ar sutarkuokite. Apkepintą duoną su petražolėmis ir sūriu suberkite į karštą sultinį.

Palaukite, kol skrebučiai išbrinks, o sūris išsilydys. Sriubą lengvai išplakite iki kremo tirštumo.

Smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus suberkite į lėkštes ir ant jų įpilkite karštos sriubos ir iš karto patiekite.

Skanaus!

Tiršta žiedinių kopūstų sriuba

Tiršta žiedinių kopūstų sriuba

Žiedinį kopūstą suskirtysti dalimis, gerai nuplauti, kitas daržoves nuskusti arba nulupti. Daržoves (išskyrus česnaką) su prieskoniais išvirti litre vandens (nepervirti). Baigiant virti įmesti česnako skiltelę ir įberti sriubos prieskonių. Galima įdėti šaukštą sviesto. Puodą nukelti nuo ugnies ir sriubą suplakti maišytuvu.

Sriubą išpilstyti į puodelius ir pabarstyti sukapotais krapais.

Patiekti su bandelių skrebučiais arba su plikytais žirneliais.

Pikantiška sūrio sriuba

Pikantiška sūrio sriuba

Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite, patroškinkite gilioje keptuvėje svieste, kol pagels. Kriaušę nuplaukite, nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumeskite į kepintus svogūnus ir kelias minutes patroškinkite.