Search Results for: "spa"

Gaspadoriškas jautienos kepsnys

Gaspadoriškas jautienos kepsnys

Jautieną supjaustome norimo dydžio kepsniais ir užmarinuojame.
Marinatas: žiedeliais supjaustome svogūną, užpilame actu, vandeniu, dedame garstyčias, maltus juoduosius pipirus, prieskonius ir išmaišome. Mėsą panardiname marinate ir maždaug po paros galime kepti.
Kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose pavoliotus kepsnelius kepame aliejuje, kol gražiai apskrunda. Šalia galima patiekti bulvių košės su spirgučiais bei šviežių daržovių arba labai tinka troškintos daržovės.

Spanguolių ir obuolių sriuba

Spanguolių ir obuolių sriuba

Spanguoles užpilkite vandeniu ir pavirus 10-15 minučių, ištrinkite pro sietelį. Į skystį supilkite cukrų ir šaltame virintame vandenyje išmaišytą krakmolą. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, suberkite į sriubą. Patiekite (ataušinus) su plakta grietinėle.

Ispaniška česnakų sriuba

Ispaniška česnakų sriuba

Česnakas vaistas ne tik nuo vampyrų, bet ir nuo eilės kitų negandų – peršalimo, virškinimo problemų ir net maro, choleros bei vidurių šiltinės. Išsivirkite ispaniškos česnakų sriubos ir apsisaugokite nuo pavasarinio peršalimo!

Kiaušinių ir šparagų salotos

Kiaušinių ir šparagų salotos

Šparagus supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais, virti pasūdytame vandenyje kol suminkštės. Virtus kiaušinius supjaustyti mažais gabaliukais.

Špinatų

Špinatų, spanguolių ir braziliškų riešutų pesto

Visus komponentus sudėkite į virtuvinį kombainą ar elektrinio grūstuvo indelį ir malkite, kol susidarys vientisa konsistencija. Pilkite daugiau arba mažiau alyvuogių aliejaus, priklausomai nuo to, ar norite skystesnio ar tirštesnio padažo. Šis žaliavalgiškas padažas puikiai tiks tiek prie salotų, tiek makaronų patiekalams pagardinti.

Žiemiškas spanguolių vynas su vaisiais

Žiemiškas spanguolių vynas su vaisiais

Jums reikės: 750 ml raudonojo vyno 600 ml spanguolių sulčių 300 ml šviežių apelsinų sulčių 2 šaukštų cukraus 2 šaukštų…

Ispaniškas omletas

Ispaniškas omletas

Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus alyvų aliejaus, sudėkite nuluptus, smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepinkite juos, kol suminkštės. Tada į keptuvę sudėkite sutrintą česnaką, supjaustytą papriką ir kepkite maišydami 8 min.

Gaspačio (šalta pomidorų sriuba)

Gaspačio (šalta pomidorų sriuba)

Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 1 minutę. Nulupkite nuo kiekvieno pomidoro odelę. Nulupkite ir kubeliais supjaustykite agurkus. Papriką susmulkinkite.
Į dubenėlį sudėkite pomidorus be odelių, agurkus, paprikas, nuluptą svogūną ir česnaką.

Spagečiai su geldelėmis

Spagečiai su geldelėmis

Spagečius dėti virti į verdantį vandenį su trupučiu alyvuogių aliejaus.Keptuvėje pakaitinti dar truputį alyvuogių aliejaus, sudėti kapotą česnaką ir sviestą.Sudėti gerai nuplautas ir atrūšiuotas geldeles, suberti petražoles, porus,druską, pipirus, užpilti vynu ir uždengus palikti virti porai minučių. Kai geldelės visiškai atsidaro ir išsitroškina, pilame ant jų grietinėlę ir gerai išmaišome. Į lėkštę dedame išvirusius makaronus, o ant jų – geldeles. Prie patiekalo puikiai tiks taurė balto sauso vyno.

Spanguolių padažas

Spanguolių padažas

Jums reikės: 200 gr. cukraus 250 ml vandens 4 stiklinių spanguolių (gali būti ir šaldytos) Apelsino žievelės, razinų, cinamono, muskato…