Search Results for: "slyvos"

Rudens makiažas: krentantys lapai

Rudens makiažas: krentantys lapai, slyvos ir burgundiškas vynas

Krentančių lapų geltonis, burgundiško vyno sodrumas ir slyvų intensyvumas – šio rudens sezono dominuojančios makiažo spalvos. Rinkitės šaltus arba šiltus atspalvius, tinkančius jūsų tipui, svarbiausia, kad tai būtų gilios rudeninės spalvos. Rudens makiažo tendencijas pristato kosmetikos kompanijos „Mary Kay“ visažistė Jelena Liaudinienė.

Sūrio kroketai

Sūrio kroketai

Į ištirpintą sviestą suberkite miltus, supilkite pieną ir išmaišę gausite tirštą padažą. Į jį įmuškite kiaušinių trynius ir sudėkite sutarkuotą sūrį. Iš gautos masės suformuokite slyvos didumo rutulėlius, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir virkite aliejuje (fritiūrinėje), kol apskrus.

Keksas su slyvomis

Keksas su slyvomis

Margariną sutrinti su cukrumi iki purios mases, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Suberti miltus ir kepimo miltelius, supilti pieną, sudėti slyvas ir išmaišyti tešlą. Supilti masę į kepimo indą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie valandą.

Veganiškas šokoladinis pyragas

Veganiškas šokoladinis pyragas

Kepimo indą nuimamu dugnu iškloti kepimo popieriumi. Džiovintus vaisius sumalti, sudėti smulkintus riešutus, dalimis suberti miltus, užmaišyti tešlą. Iškloti tešla kepimo indą, padėti į šaldytuvą.
Bananus sutrinti šakute ir sumaišyti su obuolių tyre ir kakava. Agarą sumaišyti su vandeniu, užvirinti ir pavirti apie 30 sekundžių.

Sumuštiniai su džiovintomis slyvomis ir sūrio padažu

Sumuštiniai su džiovintomis slyvomis ir sūrio padažu

Juodą duoną supjaustome rombo forma ir pakepiname. Kremui: produktus sumaišome ir tepame ant duonos.

Šoninės suktinukai su slyvomis

Šoninės suktinukai su slyvomis

Šoninę supjaustykite plonais griežinėliais. Ant kiekvieno grėžinėlio dėkite po dvi džiovintas slyvas, o tarp jų – gabaliuką sūrio. Padarykite iš šoninės ritinėlį persmeikite dantų krapštuku. Kai suktinukų padarysite tiek, kiek reikia, dėkite juos visus į skardą ir šiek tiek pakepkite orkaitėje. Beje, slyvas drąsiai galite keisti alyvuogėmis ar datulėmis. Šis pikantiškas užkandis puikiai dera prie vyno.

Morkomis ir slyvomis įdaryta kiaulienos sprandinė

Morkomis ir slyvomis įdaryta kiaulienos sprandinė

Morkas supjaustyti neplonomis lazdelėmis, slyvas nuplauti ir padalyti pusiau. Šoninę kuo plonesniais griežinėliais. Sprandinę išilgai raumens lygiais tarpais kelis kartus įpjauti. Grioveliai turi būti maždaug 2/3 gabalo storio. Mėsą įtrinti prieskoniais. Į griovelius suberti morkas ir slyvas. Mėsą iš visų pusių suspausti – ji turi visai uždengti įdarą. Visą kepsnį skersai apdėlioti šoninės griežinėliais. Vyniotinį perrišti virvele ir palaikyti porą valandų. Kepsnį šauti į iki 200 C įkaitintą orkaitę 20 min. tada kaitrą iki 160-180 C ir toliau kepti 40 min. Iškeptą mėsą išimti iš orkaitės, praaušinus lengvai paslėgti. Po kurio laiko nuvynioti virvelę. Skanaus !

Vasara – idealus metas palepinti odą kosmetiniu ledu!

Vasara – idealus metas palepinti odą kosmetiniu ledu!

Kosmetinis ledas pasižymi maitinamosiomis ir tonizuojamosiomis savybėmis, jis naudojamas veido, kaklo ir dekoltė srities priežiūrai. Ypač tinka odos priežiūrai vasarą!

Populiariausios raudono vyno rūšys

Populiariausios raudono vyno rūšys

Raudoni vynai gaminami (kaip jau tikriausiai įtariate) iš raudonų vynuogių veislių. Vynas spalvą įgauna fermentacijos proceso metu sultyse palikus uogų sėklas ir odeles. Iš odelės išsiskiria taninas, cheminis junginys, nuo kurio priklauso vyno tekstūra ir rūgštumas, aitrumas.

Gydytoja dietologė: „Netiesa

Gydytoja dietologė: „Netiesa, kad konservuotose daržovėse nėra vitaminų“

Šiuo metu turguose gausu Lietuvos ūkininkų užaugintų rudens gėrybių, tačiau prisivalgyti jų „už visus metus“ nepavyks. Viena iš išeičių – daržovių vaisių ir uogų konservavimas. Gydytoja dietologė Laura Romeraitė–Kuklierienė sako, kad ir konservuoti produktai gali būti neblogu vitaminų ir kitų naudingų medžiagų šaltiniu.