Search Results for: "skonis"

Keksiukai - tobulas skonis į delną telpančiame laimės gabalėlyje (+ receptas)

Keksiukai – tobulas skonis į delną telpančiame laimės gabalėlyje (+ receptas)

Tobulas skonis į delną telpančiame išpuoštame laimės gabalėlyje – taip keksiukų mėgėjai apibūdina šį nepaprastai gardų desertą, kuris pamalonina ne tik gomurį, bet ir akis. Šiandien Lietuvoje ir pasaulyje įvairiausių skonių keksiukai su įmantriais įdarais, dekoruoti fantastiško grožio ir skonio kepurėlėmis, tapo neįtikėtinai populiarūs. Pasak „Google“, „keksiukų receptai“ yra sparčiausiai auganti raktažodžio paieška šiuo metu. Tiesa, smalsu, ar daugelis keksiukų gerbėjų žino šio fėjų pyragėliu vadinamo deserto atsiradimo istoriją, kuri siekia net 17 a.

Kai skonis skirtis negali: gražiausias pasaulio vyras (foto)

Kai skonis skirtis negali: gražiausias pasaulio vyras (foto)

Benas Dahlhausas dar nėra tarptautinio lygio žvaigždė, žymiausių pasaulio dizainerių drabužius demonstruojantis modelis, tačiau kiekvienas jį pamatęs bent trumpam užsisvajoja. Vyrai apie barzdą ir ilgesnius plaukus, o moterys – apie tobulybę…

"Bambalynė" - tikro lietuviško alaus skonis Stiklių gatvėje

„Bambalynė” – tikro lietuviško alaus skonis Stiklių gatvėje

Kaip niekad anksčiau atgijusioje Vilniaus Stiklių gatvėje žvilgsnį jau seniai traukia ne tik suvenyrų parduotuvės ar medinio lokio skulptūra šalia ne pirmą dešimtį skaičiuojančio „Lokio“ restorano. Vilniečiai netruko pastebėti ir pamėgti pavasarį joje duris atvėrusį tikro lietuviško alaus rūsį „Bambalynė“.

Sangrija. Ispaniškas vasaros skonis!

Sangrija. Ispaniškas vasaros skonis!

Mintimis trumpam nusikelkite į temperamentingąją Ispaniją. Nuo karščio mirguliuojantis peizažas, nesibaigianti siesta, bulių kautynės, ryškioms flamenko šokėjoms akomponuojanti gitarų muzika, puikus maistas ir stiklas lengvai svaigios sangrijos.

Stalo žaidimai – puikaus laisvalaikio prieskonis

Stalo žaidimai – puikaus laisvalaikio prieskonis

Turbūt kiekvienam teko žaisti kokį nors stalo žaidimą – nuo įprastinių kortų, domino, šaškių, šachmatų, „jūrų mūšio“, stalo teniso iki šių laikų pamėgtų Jengos, Katano salos naujakurių… sąrašą galima būtų tęsti iki begalybės. Šiais kompiuterių ir televizorių laikais, galima manyti, kad susidomėjimas „materialiais“ stalo žaidimais blėsta, tačiau tai daugiau negu netiesa. Vienas po kito steigiami stalo žaidimų klubai, diskutuojama forumuose, rašoma bloguose, teikiami apdovanojimai ir visa tai dar ne viskas…

Baklava  - saldu iki negalėjimo

Baklava – saldu iki negalėjimo

Siūlome namuose pasigaminti tradicinį rytietišką saldumyną – baklava. Riešutai, sluoksniuota tešla ir daug sirupo. Tikrai saldu, tačiau nenusivilsite!

Braškės lavaše

Braškės lavaše

Braškės – tikra vasaros puošmena. Galima apsvaigti nuo šių prabangių uogų kvapo ir skonio.
Tyrimais nustatyta, kad braškės dėl didelio jose esančio flavonoidų kiekio pasižymi stipriu antioksidantiniu poveikiu, apsaugo nuo trombų susidarymo, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Kuo ryškesnė braškių spalva, tuo stipresnės jų gydomosios savybės (spalva rodo flavonoidų kiekį uogose). Braškės yra puikus antidepresantas.
5 vidutinio dydžio braškės turi: apie 18 kalorijų, apie 80 mg vitamino C, 20 mg kalcio, jose yra geležies, kalio, A ir B grupės vitaminų. Braškėse vitamino E daugiau negu vyšniose, trešnėse, raudonuose serbentuose, bananuose.
Geriausia valgyti šviežias, tik ką nuskintas braškes – juo ilgiau jos laikomos, tuo jų skonis ir maistinė vertė prastesnė. Plauti ir skinti braškių kotelius patariama tik prieš valgant arba ruošiant jų patiekalus.
Braškės lavaše
Reikės:
• 3 lavašų,
• 250 g braškių
• 200 g išgliaudytų pistacijų,
• 100 g cukraus pudros
• 25 g miltų,
• kiaušinio,
• 100 g juodojo šokolado,
• 25 g sviesto.

Paruošimas:
Pistacijas smulkintuvu smulkiname, kol pasidarys pudra. Tuomet įmušame kiaušinį, suberiame cukraus pudrą, miltus. Dar kartą suplakame; masė turėtų gautis tamsiai žalios spalvos.
Nuplaukite braškes, pašalinkite kotelius, uogas nusausinkite. Kiekvieną uogą perpjaukite pusiau.
Lavašo lapus supjaustykite į 4 dalis. Sutepkite juos sviestu. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite pistacijų masės, ant jos 3-4 gabalėlius braškių. Lavašą susukite. Sudėkite suktinukus į kepimo indą ir ištepkite jų paviršių sviestu. Kepkite 15 min. iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite su juodojo šokolado padažu. Mažame puode užvirkite 100 ml vandens. Sudėkite į puodą šokolado gabalėlius. Nuimkite nuo ugnies ir suplakite šluotele, kol gausis vientisa masė.
Braškių ir arbūzų limonadas
Reikės:
• 300 g arbūzo minkštimo,
• 50 g braškių,
• 30 ml citrinų sulčių,
• 50 g cukraus,
• 100 ml vandens.

Paruošimas:
Iš arbūzo minkštimo pašalinkite sėklytes, braškes supjaustykite per pusę. Visus ingredientus sudėkite į plaktuvą, supilkite vandenį. Plakite iki vientisos masės. Prieš patiekiant atšaldykite.
Skanaus!

„Meilės virtiniai“ su muskato riešutu

„Meilės virtiniai“ su muskato riešutu

Špinatus nuplaukite, nuspauskite vandenį, susmulkinkite. Įkaitinkite keptuvėje riebalus ir apkepkite špinatus. Dubenyje sumaišykite rikotos sūrį su špinatais, paskaninkite druska, pipirais ir muškato riešutu.
Pabarstydami miltais iškočiokite tešlą, ant jos dėkite įdaro kauburėlius, ties sujungimo vietomis patepkite kiaušiniu. Tešlą lenkite, kruopščiai apspauskite aplink kiekvieną kauburėlį ir supjaustykite. Virtinukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį, virkite ~2-3 minutes nuo iškilimo.
Pašildykite grietinėlę, į ją sudėkite smulkiai supjaustytą pelėsinį sūrį ir maišykite, kol ištirps.
Išvirtus virtinukus nukoškite, sudėkite į lėkštę, apšlakstykite padažu.

„Mineralinių vandenų“ ekspertai rekomenduoja: „Lizard Pinot Grigio Pfalz Q.b.A.“ (Vokietija, 15,98 Lt)
Blyškios spalvos vynas turi ryškų gėlių bei kaulavaisių kvapą. Burnoje pojūtis gaivus, vaisių skonis sukuria puikų balansą.
Šį vyną galima vartoti kaip aperityvą skonio receptoriams sužadinti. Galima derinti su lapinėmis salotomis, jūros gėrybėmis, baltąja žuvimi, lengvo skonio vegetariškais patiekalais, sušiais, pica ir lengvais makaronų patiekalais. Tinka prie minkštų baltojo pelėsio ne itin intensyvaus skonio sūrių.

Skanaus!

Marinuotos juodosios alyvuogės:

Marinuotos juodosios alyvuogės:

Alieju, actą, kapotą česnaką ir prieskonines žoleles sumaišykite. Šiuo padažu užpilkite alyvuoges ir leiskite pastovėti bent 1 valandą šaldytuve, kad įsigertų skonis.

7 keisčiausi japoniškų ledų skoniai

7 keisčiausi japoniškų ledų skoniai

Pasaulis yra didelis ir ame gausu įvairiausių dalykų, kurie vieniems yra visiškai natūralūs ir suprantami, o kitiems keliantys nuostabą, okartais ir visą puokštę įvairiausių emocijų. Štai kad ir ledai. Rodos, ką čia dar naujo, bet tik paskaitykite,kokių jų yra Japonijoje….

Arklienos skonio ledai Basashi
Japonijoje šie ledai laikomi ypatingu desertu. Kaži kiek tame yra tiesos, tačiau pasakojama, jog praėjusio šimtmečio pradžioje kai