Search Results for: "sausainių receptas"

Nekasdieniška imbierinių sausainiukų istorija ( +receptas)

Nekasdieniška imbierinių sausainiukų istorija ( +receptas)

Nėra pasaulyje kito tokio konditerinio kepinio, kuris labiau simbolizuotų Kalėdas nei imbieriniai sausainiai. Šio deserto istorija skaičiuoja jau daugiau nei 4000 metų ir siekia net senovės Kinijos laikus. Būtent ten pradėta auginti imbierų šaknis, kurios Šilko keliu atkeliavo į Europą.

Miltai – senovės afrodiziakas (+receptas)

Miltai – senovės afrodiziakas (+receptas)

Senovėje afrodiziakais būdavo laikomos medžiagos, kurios sužadina žmonių libido. Tokiomis medžiagomis laikyti įvairūs gėrimai, maisto produktai. Buvo manoma, kad net tam tikras elgesys gali tapti afrodiziakišku. Daugeliui iš mūsų teko skaityti, kad čili pipirai yra afrodiziakas, nes juose randama medžiagos kapsaicino, kuris stimuliuoja nervines galūnėles ir spartina kraujo cirkuliaciją, todėl žmogus jaučiasi labai aktyvus. Šparagai ir avokadas taip pat vieni žinomiausių afrodiziakių, nes juose gausu vitamino E, kuris skatina organizme išsiskirti testosterono, estrogeno bei progesterono hormonams, kurie sužadina seksualinį potraukį.

Sekmadienio receptas - sausainiai su parmezanu ir kmynais

Sekmadienio receptas – sausainiai su parmezanu ir kmynais

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Sekmadienio receptas - varškės sausainiai su moliūgų džemu ir aguonomis

Sekmadienio receptas – varškės sausainiai su moliūgų džemu ir aguonomis

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme minkštų, kvepiančių, cukraus pudra pabarstytų varškės sausainių su aguonomis ir moliūgų džemu receptą.

Sekmadienio receptas - šokoladiniai sausainiai su žemės riešutų sviestu

Sekmadienio receptas – šokoladiniai sausainiai su žemės riešutų sviestu

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme itin kvepiančių, netgi kalėdinėms dovanos tinkančių šokoladinių sausainių su žemės riešutų sviestu receptą.

Beatos video pamoka – sveikuoliškas slyvų ir šokolado pyragas (receptas)

Beatos video pamoka – sveikuoliškas slyvų ir šokolado pyragas (receptas)

Populiarių Lietuvoje kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson norinčius išmokti gaminti ar patobulinti savo įgūdžius kviečia į video pamokas „Kepk nedelsiant“. Šįkart pamokos tema – sveikuoliški kepiniai.

Ant Beatos Velykų stalo – patiekalai iš riešutų (receptas)

Ant Beatos Velykų stalo – patiekalai iš riešutų (receptas)

Artėjant gražiausiai pavasario šventei – šv. Velykoms, Lietuvos laidų vedėja, žurnalistė, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson siūlo nepamiršti ant savo šeimos stalo patiekti ir patiekalų iš riešutų. Riešutai patiekaluose gali pakeisti miltus, jais galima gardinti salotas, ar tiesiog patiekti kaip užkandį.

Sekmadieninis Jurgos receptas: pusryčių desertas

Sekmadieninis Jurgos receptas: pusryčių desertas

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos pusryčių desertą.

Sekmadieninis Jurgos receptas: imbieriniai sausainiai

Sekmadieninis Jurgos receptas: imbieriniai sausainiai

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė vienai dienai keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos imbierinius sausainius. Ragavome ir gyrėme!

Sekmadieninis Jurgos receptas. Cheesecake – sūrio pyragas

Sekmadieninis Jurgos receptas. Cheesecake – sūrio pyragas

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos sūrio pyragą (cheesecake), kurį savo gimtadienio proga Jurga buvo iškepusi redakcijai. Patikiname, jo skonis – puikus!