Search Results for: "sausa"

Imbieriniai sausainiai

Imbieriniai sausainiai

Imbierą smulkiai sukapokite. Sumaišykite imbierą, miltus, stambia tarka sutarkuotą šaltą sviestą, kiaušinį, cukrų, druską. Suformuokite gabalą, truputį paminkykite ir 1 val. tešlą palaikykite šaldytuve.

Paprasti varškės sausainiai

Paprasti varškės sausainiai

Džiovintus vaisius ir riešutus nuplaukite, nusunkite ir smulkiai supjaustykite. Citrinos želę ištirpdykite karštame vandenyje ir palikite aušti. Sūrelius sumaišykite su vaisiais ir riešutais, sudėkite stingstančią želę ir viską gerai išmaišykite. Sausainių formeles patepkite sviestu, sudėkite gautą masę, nubraukte išsikišimus ir dėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings.

Proginiai močiutės sausainiai su džemu

Proginiai močiutės sausainiai su džemu

Jums reikės: 125 g sviesto 100 g cukraus 1 kiaušinis 300 g miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukšteliai vanilinio…

Sveikuolių sausainiai

Sveikuolių sausainiai

Jums reikės:

200 g avižinių dribsnių,
150 g sviesto,
3 šaukštų miltų,
3 šaukštų cukraus,
3 šaukštų razinų,
100 g saulėgrąžų,
100 g sezamo sėklų,
1 kiaušinio,
1 šaukšto grietinės,
1 šaukštelio kepimo miltelių.

Kaip gaminame:

Ištirpinkite sviestą, supilkite avižinius dribsnius, gerai išmaišykite ir palikite kokiam pusvalandžiui atvėsti.

Atskirai išplakite kiaušinį su cukrumi ir kepimo miltelius su grietine. Supilkite viską ant avižinių dribsnių, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.

Į gautą masę suberkite nuplautas verdančiu vandeniu razinas, saulėgrąžas, sezamo sėklas ir vėl viską išmaišykite.

Ant kepimo popieriumi išklotos skardos sudėkite suformuotus sausainėlius ir kepkite juos 160 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.

Pasidarykite puodelį arbatos ir skaunaukite!

Sausainiai su cinamonu

Sausainiai su cinamonu

• Sviesto gabalėlis • Bemielė sluoksniuota tešla • Cinamonas • Cukrus Sujaustyti bemielę tešlą į kokia nori forną. Cinamoną sumaišyti…

Veganiški sausainiai „Paprastieji“

Veganiški sausainiai „Paprastieji“

viską lengvai sublendinti. Neturi smulkintuvo – bananą sutrinti šakute, o obuolį sutarkuoti burokine tarka. Viską sumaišyti, skardą patepti riebalais ir pabarstyti žiupsneliu miltų, suformuoti plokščius sausainiukus ir kepti apie 15-20 min.

Sausainiai su bananais ir riešutais

Sausainiai su bananais ir riešutais

Jums reikės:

3 bananų
2 stiklinių avižinių dribsnių
0,5 stiklinės riešutų
1 stiklinės razinų

Kaip gaminti:

Bananus sutrinkite. Į masę suberkite riešutus, razinas bei avižinius dribsnius, ir viską gerai išmaišykite. Tešlą palaikykite apie 15 minučių. Tada dėkite po šaukštą tešlos ant skardos ir kepkite apie 20minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Skanaus!

Kaimiški sausainiai

Kaimiški sausainiai

Jums reikės: 150 g sviesto 1 stiklinės cukraus 4 šaukštų grietinės 2 kiaušinių 1 trynio 1 šaukštelio kepimo miltelių miltų…

Kukurūziniai sausainėliai

Kukurūziniai sausainėliai

Jums reikės: 100 g margarino 100 g cukraus 150 g kukurūzų dribsnių 125 g miltų 1 kiaušinio 5 g kepimo…

Kokosiniai sausainukai

Kokosiniai sausainukai

Jums reikės:

4 didelių kiaušinių baltymų
120 ml cukraus
240 ml kokoso drožlių
Kelių lašų romo esencijos
1 žaliosios citrinos
Žiupsnelio druskos
Kaip gaminti:

Į didelį dubenį sudėkite visus ingredientus (kiaušinių baltymų plakti nereikia) ir maišykite, kol masė taps vientisa. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, o orkaitę įkaitinkite iki 180° C temperatūros.
Ant kepimo skardos dėkite maždaug arbatinio šaukštelio dydžio tešlos masę ir pirštų galiukais suformuokite dailią viršūnėlę. Kepkite tol, kol kokosinių bučinukų krašteliai taps auksinės spalvos (maždaug 12-15 minučių). Ištraukę sausainukus iš orkaitės, leiskite atvėsti.

Skanaus!