Search Results for: "salotų receptai"

Sušildantys patiekalai pagal Ruslaną Bolgovą ( + receptai)

Sušildantys patiekalai pagal Ruslaną Bolgovą ( + receptai)

Kai spusteli šaltukas, nesinori niekur eiti iš namų: norisi susisukti į antklodę ir su šilta arbata rankoje skaityti knygą ar žiūrėti televizorių. Tačiau nepasiduokite monotonijai, atėjusi žiema neturėtų tapti prastesnės savijautos ar nuotaikos priežastimi. Pakelkite sau tonusą, susišildykite iš vidaus eksperimentuodami virtuvėje, o Jums padės virtuvės šefo Ruslano Bolgovo patarimai, kaip pasigaminti sušildančius patiekalus, kurie ir pakels tonusą, ir stiprins imunitetą.

Beatos meilė daržovėms: cukinijų

Beatos meilė daržovėms: cukinijų, pomidorų ir kaparėlių salotų receptas

Ką gi ką gi štai ir vėl mano rankose nauja receptų knyga „Beatos virtuvė: daugiau daržovių“, kurią drąsiai galėčiau pavadinti ode daržovėms, skaniam ir vaišingam gyvenimui Knygoje sutalpinau daugiau nei 100 receptų su populiariausiomis daržovėmis, tai receptai kasdieniam gyvenimui, kuriuos įveikti galės kiekvienas.

„Cozy Europa“ vilios originaliais pasaulio virtuvių receptais

„Cozy Europa“ vilios originaliais pasaulio virtuvių receptais

Sostinės prekybos centre „Europa“ oficialiai atidaroma kavinė „Cozy Europa“. Pasaulio virtuvių ir naujų, gurmaniškų skonių mėgėjai čia ras greitai ir šviežiai paruoštų sriubų, salotų, karštų patiekalų ir desertų. Skubantiems dešiniojo Neries kranto biurų darbuotojams kavinė siūlo didelį sumuštinių išsinešti asortimentą. Vakare kavinė kviečia užsukti bokalo belgiško alaus ar taurės vyno ir paskanauti gardžių užkandžių. Čia vienu metu gali vaišintis apie 70 svečių.
Originalaus „Cozy Europa“ meniu kūrėjai – virtuvės šefas iš Švedijos Jurgen Weis ir „Cozy“ virtuvės šefė Lilija Kokoskina. Du virtuvės meistrai, pasitelkdami kūrybinę vaizduotę ir patirtį, sukūrė šiuolaikišką patiekalų meniu, kuriame dera Europos, Azijos, Pietų Amerikos ir kitų šalių skonių įvairovė, aukšta kokybė ir greitas paruošimas.
„Cozy Europa“ kviečia kasdien pasinerti į nedidelę kulinarinę kelionę, ragaujant salotas su antiena, kriaušių tzatziki ir alyvų aliejuje skrudintomis daržovėmis, mėgaujantis turkiška vestuvių sriuba su aviena ar skanaujant makaronus su karališkomis krevetėmis, šitakės grybais ir kokoso pienu. Aštresnio skonio mėgėjai neliks abejingi tortilijoms su aštria jautiena, pagardintoms pomidorų–žaliųjų citrinų salsa. Kavinės desertų meniu – ne mažiau spalvingas: nuo įvairiausių skonių pyragų – karijų riešutų, žaliųjų citrinų, obuolių ir gervuogių, iki klasikinio bei šokolado ir žaliųjų citrinų skonio „Crème brulée“.
„Cozy Europa“ sriubų, salotų ir užkandžių vidutinė kaina – nuo 8 iki 15 litų, karštą patiekalą čia galima užsisakyti nuo 16 litų, desertas kainuoja 6–7 litus.
„Naują „Cozy Europa“ koncepciją sukūrėme galvodami apie žmones, kurie daug dirba, keliauja po visą pasaulį ir vertina skonių įvairovę, gerą kokybę bei greitą ir draugišką aptarnavimą. Kviečiame kasdien pasinerti į nedidelę kulinarinę kelionę per pietus, pusryčius ar vakare, gurkšnojant vyną ir užkandžiaujant sūriu su alyvuogėmis“, – sakė Gedas Petrauskas, „Cozy Europa“ bendraturtis.
Kavinės „Cozy Europa“ darbo laikas: darbo dienomis – nuo 8.00 iki 21.00 val., išeiginėmis dienomis – nuo 10.00 iki 20.00 val.
Kavinę „Cozy Europa“ valdančios UAB „Amster“ akcininkai yra Bernie ter Braak, Gedas Petrauskas ir Arvydas Paulauskas. Investicijos į naująją kavinę siekia 100 tūkst. litų. Savininkai ateityje kavinės paslaugas planuoja išplėsti – pasiūlyti maistą išsinešti, pristatyti užsakymus į vietą.
Pirmoji kavinė „Cozy“ duris atvėrė Vilniaus senamiestyje 2004 m. balandžio mėn. 2008 m. įteiktas svetingiausios kavinės apdovanojimas, kurį kasmet skiria Vilniaus savivaldybė.

Špinatų

Špinatų, spanguolių ir braziliškų riešutų pesto

Visus komponentus sudėkite į virtuvinį kombainą ar elektrinio grūstuvo indelį ir malkite, kol susidarys vientisa konsistencija. Pilkite daugiau arba mažiau alyvuogių aliejaus, priklausomai nuo to, ar norite skystesnio ar tirštesnio padažo. Šis žaliavalgiškas padažas puikiai tiks tiek prie salotų, tiek makaronų patiekalams pagardinti.

Virtuvės svečiai – eteriniai aliejai ir hidrolatai

Virtuvės svečiai – eteriniai aliejai ir hidrolatai

Tai, ką paprastai naudojame odai prižiūrėti ir puoselėti, aromaterapinėms reikmėms, gali atverti dar nepažintą pasaulį – kvapų ir skonių virtuvę. Į ją kviečia sveikos „Marmozel“ kosmetikos gamintoja Vilma Žmakova, šiai vasarai sukūrusi naujų receptų rinkinį. Gėrimų, užkandžių ir desertų sudėtinės dalys tokios pat kaip ir kosmetikos – eteriniai aliejai ir hidrolatai.

Sluoksniuota burokėlių mišrainė

Sluoksniuota burokėlių mišrainė

Burokėlį supjaustome kubeliais. Pomidorus supjaustome skiltelėmis, o raugintus agurkus – griežinėliais.
Į aukštą stiklinę salotinę sluoksniais sudedame supjaustytas daržoves bei pupeles: 2/3 buroko kubelių, pomidorų skilteles, pupeles.
Salotinės kraštą išdeliojame agurkų griežinėliais, o į vidurį likusius burokų kubelius.

Keptos vištienos ir sūdytų žemės riešutų salotos

Keptos vištienos ir sūdytų žemės riešutų salotos

Vištienos filė įtrinti juodaisiai pipirais, druska ir pakepinti keptuvėje (arba ant grotelių). Salotas suplėšyti, apšlakstyti abiejų rūšių aliejumi (nebėda, jei turite tik vieno). Pagardinti baltaisiais pipirais, imbieru. Uždėti vištieną ir apibarstyti žemės riešutais, salotas patiekti šiltais.

Viščiukas su šonine ir citrina

Viščiukas su šonine ir citrina

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių C. Karščiui atsparų indą ištepkite aliejumi. Džiovintus rozmarinus išmašykite su citrinos sultimis. Viščiuką nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu, nusausinkite, iš vidaus ir išorės ištrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis, maišytomis su rozmarinais, apdėkite šonines riekelėmis, apriškite medvilniniu siūlu ir kepkite apie 70 minučių.

Mityba ir spuogai: kaip jie susiję?

Mityba ir spuogai: kaip jie susiję?

Visi yra bent viena ausimi girdėję, kad maistas vienaip ar kitaip veikia odos būklę. Ir nors dėl šio reiškinio vis dar verda diskusijos, yra ne vienas realus pavyzdys, kaip pakoreguota mityba padėjo atsikratyti odos problemų.

Meniu

Meniu, kurį siūlo sveikatingumo treneriai

Vienas trijų dramblių, ant kurių laikosi sveikas gyvenimo būdas, yra tinkama mityba, – sako legendinis fitneso treneris Julio Papi. Ir pataria pradėjus sportuoti neskubėti imtis drastiškų mitybos pokyčių.