Search Results for: "riebalai"

Gerieji riebalai – paslauga mūsų kūnui

Gerieji riebalai – paslauga mūsų kūnui

Kelis dešimtmečius žmonės manė, kad riebalai – blogis, kuris užkemša arterijas, kelia cholesterolio lygį kraujyje ir baugina nutukimu. Šiandien ši karinga nuostata slopsta, bet mitybos specialistai pripažįsta, kad žmonės, domėdamiesi sveika mityba, vis dar pasimeta tarp daugybės prieštaringos informacijos.

Bulvių pica

Bulvių pica

Nuluptas bulves smulkiai sutarkuoti, įberti bulvių prieskonių ir supilti į riebalais patepta kepimo formą.

Kiaušinius išplakti su grietine bei miltais ir supilti ant bulvių.

Dešrą ir papriką supjaustyti kubeliais, sutarkuoti sūrį, sukapoti svogūnų laiškus ir supilti ant picos viršaus.

Kepti apie 50 min 180 laipsnių temperatūroje.

Riešutų duona

Riešutų duona

1 kepalėliui duonos Jums reikės:

4 kiaušinių
210 g cukraus
300 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
250 ml pieno
30 g migdolų
210 g lazdynų riešutų
Sviesto
Kaip gaminti:

Kiaušinius išplakite su cukrumi. Į masę atsargiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir supilkite pieną. Nuolat maišykite. Sumalkite migdolus bei lazdyno riešutus ir įmaišykite į tešlą. Pailgą kepimo formą ištepkite riebalais, išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite kambario temperatūros sviestu. Tešlą sukrėskite į formą ir išlyginkite viršų. Kepkite maždaug valandą 175 laipsnių temperatūroje.

Skanaus!

Slovėniška kopūstienė

Slovėniška kopūstienė

Pupeles mirkykite 12 valandų. Išmirkusias virkite kartu su šonine. Į kitą puodą sudėkite kopūstus, prieskonius, įpilkite vandens ir užvirkite. Riebaluose apkepkite susmulkintus svogūnus, apibarstykite juos miltais ir sukrėskite į verdančią kopūstienę. Sutrinkite pupeles, o šoninę supjaustykite kubeliais. Suberkite į sriubą ir vėl užvirinkite. Prieš patiekdami įdėkite grietinės, įberkite druskos, trinto česnako ir sudėkite kitame puode išvirtas ir kubeliais pjaustytas bulves.

Troškintos bulvės

Troškintos bulvės

Jums reikės:

10 bulvių
2 didelių svogūnų
3 valgomųjų šaukštų pomidorų padažo
1 arbatinio šaukštelio raudonosios paprikos miltelių
Trupučio aitriosios paprikos miltelių
4 valgomųjų šaukštų sviesto
Krapų arba petražolių
Druskos, pipirų
Apie 0,5 litro sultinio

Mielinės spurgos su obuoliais

Mielinės spurgos su obuoliais

Jums reikės: 500 gr. miltų 500 ml pieno 25 gr. mielių 300 gr. obuolių 100 gr. cukraus 2 kiaušinių 50…

Veganiška musaka

Veganiška musaka

3–4 porcijoms reikės: • 400 g svogūnų • 50 g graikinių riešutų • maždaug 10 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus •…

Paplotėliai iš bulvių

Paplotėliai iš bulvių

Bulves, išvirtas su lupenomis, nulupkite ir sumalkite mėsmale. Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis, paspirginkite. Suberkite šoninę į indą su maltomis bulvėmis. Taip pat suberkite susmulkintus petražolių lapelius, įmuškite kiaušinius. Į masę įberkite druskos, pipirų bei muskatų. Viską gerai išmaišykite. Keptuvę įkaitinkite su riebalais. Šaukštu dėkite į keptuvę masę, „formuodami“ paplotėlius ir kepkite.

Apkepas su moliūgu

Apkepas su moliūgu

Moliūgą, supjaustytą kubeliais, kartu su susmulkintais svogūnais ir česnakais apkepkite. Maltą mėsą sumaišykite su kiaušiniu, padažu, žalumynais, prieskoniais ir apkeptu moliūgu. Gautą masę sukrėskite į riebalais išteptą skardą ir kepkite 180 laipsnių C temperatūros orkaitėje 20-30 minučių. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.

Lietiniai su žuvies įdaru

Lietiniai su žuvies įdaru

Užmaišykite lietiniams tešlą ir juos iškepkite. Žuvies filė supjaustykite juostelėmis ir pakepinkite su gabaliukais pjaustytu pomidoru (prieš tai nulupkite pomidoro odelę), susmulkintais svogūnais, petražolėmis, druska ir pipirais.
Įdarą įsukite į iškeptus blynus.