Search Results for: "riešutų sviestas"

Riešutų ir ananasų gardumynas

Riešutų ir ananasų gardumynas

Riešutus trumpai apkepti sausoje keptuvėje. Kepimo formą sutepti sviestu, sudėti ananasus ir uogas. Riešutus sukapoti, suberti į kepimo formą ir paskirstyti. Atšilusį iki kambario temperatūros sviestą maišytuvu sumaišyti su cukrumi, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, pasūdyti, sudėti į sviesto masę.

Triufeliai su žemės riešutų sviestu

Triufeliai su žemės riešutų sviestu

Susmulkinkite sausainius. Indelyje sumaišykite riešutų , , druską ir cukrų. Gerai išmaišę supilkite sausainius ir pudrą. Gerai išmaišykite ir pradėkite formuoti saldainius. Saldainius sudėkite ant popieriaus ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių. Ištirpinkite šokoladą garų su sviestu. Kai šokoladas ištirps, mirkykite saldainius. Ant saldainių berkite norimus papuošimus ir dėkite į šaldytuvą kol sustings (geriausiai visai nakčiai). Papuošimui tirpinto šokolado, riešutų, trupinių ir t.t.

Savaitgalio receptas. Riešutų ir ananasų gardumynas

Savaitgalio receptas. Riešutų ir ananasų gardumynas

Savaitgalio receptui siūlome paprastą ir labai skanų desertą, kuris puikiai tiks prie šiltos arbatos puodelio. Jūsų dėmesiui – riešutų ir ananasų gardumynas.

Savaitgalio receptas. Riešutų ir ananasų gardumynas

Savaitgalio receptas. Riešutų ir ananasų gardumynas

Riešutus trumpai apkepti sausoje keptuvėje. Kepimo formą sutepti sviestu, sudėti ananasus ir uogas. Riešutus sukapoti, suberti į kepimo formą ir paskirstyti. Atšilusį iki kambario temperatūros sviestą maišytuvu sumaišyti su cukrumi, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, pasūdyti, sudėti į sviesto masę. Lėtai sumaišyti maišytuvu. Šokoladą sutarkuoti ir įmaišyti į tešlą. Gautą masę paskirstyti ant riešutų. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Iškepus ištraukti iš orkaitės ir leisti atvėsti. Apvertus formą išimti kepinį, supjaustyti gabaliukais.

Kaip atrodo 200 kalorijų skirtinguose maisto produktuose? (foto)

Kaip atrodo 200 kalorijų skirtinguose maisto produktuose? (foto)

Toms ir tiems, kurie tiesiog apsėsti dietų manijos, ši nuotraukų galerija turėtų suteikti vilties – populiarus internetinis puslapis „WiseGEEK“ fotografijose užfiksavo, kaip atrodo, sakykime, tiek pat kalorijų turinti guminukų ir morkų porcija. Tiesą sakant, rezultatai tikrai nėra liūdinantys – juk kartais vietoje pilnos lėkštės salotų daug mieliau sušlamštume nuodėmingai skanią spurgytę… Žinoma, nauda sveikatai ir alkio pojūtis bus skirtingi, bet abu užkandžiai prilygs 200 kalorijų.

Šalutiniai vegetarizmo efektai

Šalutiniai vegetarizmo efektai

Vegetarinis racionas yra sveikas pasirinkimas, jei laikotės pilnavertės mitybos reikalavimų ir su vartojamu maistu gaunate visas organizmui reikalingas medžiagas. „Majo klinika” (JAV) sukūrė mitybos piramidę specialiai vegetarams.

Paprasti varškės sausainiai

Paprasti varškės sausainiai

Džiovintus vaisius ir riešutus nuplaukite, nusunkite ir smulkiai supjaustykite. Citrinos želę ištirpdykite karštame vandenyje ir palikite aušti. Sūrelius sumaišykite su vaisiais ir riešutais, sudėkite stingstančią želę ir viską gerai išmaišykite. Sausainių formeles patepkite sviestu, sudėkite gautą masę, nubraukte išsikišimus ir dėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings.

Lazanija su rikotos sūriu

Lazanija su rikotos sūriu

Špinatus išvirkite ir gerai nuspauskite, kad neliktų vandens. Keptuvėje išlydykite 50 g sviesto, sudėkite susmulkintus špinatus. Jiems apkepus sudėkite rikotos sūrį, 50 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio, įpilkite 150 g grietinėlės, įmuškite kiaušinį. Pagardinkite muskato riešutu, pipirais ir druska.

Riešutais ir sūriu įdaryti makaronai

Riešutais ir sūriu įdaryti makaronai

Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje ir nuvarvinkite. Špinatų lapus nuplaukite ir nuplovę nuo stiebų minutę laikykite verdančiame vandenyje, tada gerai nuvarvinkite ir stambiai supjaustykite. Svogūnus kepkite svieste, kol pagels, apliekite konjaku ir paskrudinkite. Supilkite čia grietinėlę, sudėkite špinatus ir viską dar 5 minutes troškinkite. Skrudinkite graikinius riešutus, berkite į špinatus, ten pat pilkite kiaušinius ir berkite sūrį. Viską išmaišykite, berkite muskatų riešutus, druskos, pipirų. Vienu šaukštu įdarykite kiekvieną makaronų vamzdelį ir sudėkite į aliejumi išteptą kepimo formą.
Padažui sviestą ir miltus nuolat maišydami kaitinkite, kol miltai pradės „garbanotis”. Supilkite pieną, išmaišykite ir nuolat maišydami virkite 10 minučių ant nestiprios ugnies. Pieną nukelkite nuo ugnies, supilkite trynius ir suberkite pusę sūrio, sūdykite, įberkite muskatų. Padažą supilkite ant makaronų, apšlakstykite juos lydytu sviestu ir apibarstykite likusiu sūriu. Pateikalą šaukite į 220 laipsnių C orkaitę ir 15 minučių kepkite.

Gaivus želės tortas

Gaivus želės tortas

Pusę pakelio želės paruošti su mažesniu kiekiu vandens nei nurodyta ant pakelio ir palikti vėsti.
Išlydyti sviestą su 2/3 šokolado plytelės. Sausainius ir 50 g. riešutų susmulkinti, užpilti sviestu ir gerai sumaišyti. Gauta mase iškloti torto indą, gerai suspausti. Užpilti žele.