Search Results for: "restoranas"

Naujas žalio maisto baras-restoranas – be viryklės ir alkoholio (foto)

Naujas žalio maisto baras-restoranas – be viryklės ir alkoholio (foto)

Vilniaus žalio ir gyvo maisto gerbėjai sulaukė dar vienos jiems skirtos maitinimosi vietos: miesto centre, Gedimino pr. 52, duris atvėrė antrasis „RAW 42“ maisto baras-restoranas. „RAW 42“ siūlo lankytojams maistą, paruoštą ne didesnėje nei 42 laipsnių temperatūroje, o apsilankiusius svečius žada maloniai stebinti šviežiai pagamintų patiekalų skoniu.

Dangaus restoranas pirmą kartą atvyks į Kauną (foto)

Dangaus restoranas pirmą kartą atvyks į Kauną (foto)

Vienu originaliausių pasaulyje tituluojamas dangaus restoranas „Dinner in the Sky“ į savo „žemėlapį“ įtraukė ir Lietuvos laikinąją sostinę. Jau du turus Vilniuje surengęs restoranas Kaune lankysis priešpaskutinę šios vasaros savaitę – rugpjūčio 22-24 d.

Kitą savaitę į Vilnių atvyksta dangaus restoranas (foto)

Kitą savaitę į Vilnių atvyksta dangaus restoranas (foto)

Jau pirmadienį į Vilnių atvyksta gurmaniškomis vaišėmis pusšimčio metrų aukštyje garsėjantis dangaus restoranas „Dinner in the Sky“. Lankytojams jis duris atvers antradienį ir svečius Vilniaus Rotušės aikštėje priiminės iki vėlaus šeštadienio vakaro.

Dangaus restoranas Vilniuje pristatys naujus užsienio šefus

Dangaus restoranas Vilniuje pristatys naujus užsienio šefus

Visame pasaulyje išgarsėjęs dangaus restoranas „Dinner in the Sky“ Vilniuje pristatys du lietuviams dar nepažįstamus virtuvės šefus: garsaus prancūzų restorano „La Gernouillèrie“ savininką Alexandre Gauthier bei tarp jaunųjų Baltijos šalių šefų išskiriamą Mihkel Heinmets, vadovaujantį prabangiems restoranams – „Degustare“ Rygoje ir „Wiegand“ Taline.

Seniausias pasaulio restoranas

Seniausias pasaulio restoranas, kur indus plovė žymusis F. Goja (Foto, video)

Seniausias restoranas pasaulyje menkai pakito nuo 1725-ųjų, kuomet buvo įkurtas Madride, Ispanijoje. Kviečiame pasižvalgyti po „Sobrino de Botin“.

„Dangaus restoranas“ neaplenks ir Vilniaus

„Dangaus restoranas“ neaplenks ir Vilniaus

Daugiau nei 30 pasaulio šalių aplankęs projektas „Dinner in the Sky“, gurmaniškas vaišes organizuojantis pusės šimto metrų aukštyje, į savo veiklos zoną įtraukė ir Lietuvą. “Dangaus restoranas”, kurį amerikietiškas ekonomikos žurnalas „Forbes“ įtraukė į neįprasčiausių valgymo vietų 10-tuką, jau šią vasarą įsikurs Vilniuje, Rotušės aikštėje.

Čia veiks kranas, specialią 22 vietų platformą su stalu ir kėdėmis pakeliantis į 50 m aukštį. Pakėlimo metu svečiai galės mėgautis ne tik sostinės panorama iki šiol nematytu rakursu, bet ir išskirtiniais patiekalais. Kartu kils virtuvės šefas – patiekdamas patiekalus jis betarpiškai bendraus su svečiais.

Pademonstruoti kulinarijos meno į Vilnių atvyks pastarųjų trejų metų geriausio Švedijos restorano „Frantzen/Lindeberg“ savininkas ir vyriausiasis virėjas Björn Frantzen. Šis restoranas praėjusią savaitę paskelbtame 2012 m. geriausių pasaulio restoranų 50-uke (The Worlds 50 BestRestaurants), užėmė 20-ąją vietą ir iš visų sąrašo dalyvių atliko didžiausią šuolį aukštyn, lyginant su 2011 m.

Šis nuo 2008 m. Stokholme veikiantis restoranas turi dvi „Michelin“ žvaigždutes ir šiandien yra viena iš Skandinavijos kulinarinės scenos žvaigždžių. Savininkai restorano stilių apibūdina kaip paprastą, kasdieninę eleganciją, apjungiančią kontrastingas Šiaurės šalių ir Azijos virtuves. „Frantzen/Lindeberg“ savo lankytojus intriguoja tuo, kad neturi tradicinio meniu – šefai gamindami improvizuoja su tądien turimais šviežiausiais ingredientais, kartu pateikdami ir netikėtumų.

B.Frantzen žada vilniečių gomurius pamaloninti patiekalais su triufeliais, aukšlės ikrais, rūkytu unguriu, artišokais, voveraitėmis, juodosios arbatos putėsiais, klevų sirupe marinuotais pomidorais bei kitais gardumynais. „Dinner in The Sky“ turui Vilniuje bus pasirinktas ir vietinis kulinarijos šefas, o prie turo organizavimo Lietuvoje prisidės Vilniaus miesto savivaldybė, bendrovė „Electrolux“ ir „Pernod Ricard“ su MUMM šampanu.

„Tai iš tiesų unikali proga norintiems įprastą valgymą ar susitikimą paversti ypatingu įvykiu, paliekančiu išskirtinius įspūdžius. Juolab, kai vaišes rengs vieno iš geriausių pasaulio restoranų šefas, o Vilniuje iš viso įvyks ne daugiau nei 84 pakėlimai“, – sako „Dinner in The Sky“ atstovas Risto Meigas. Pasak jo, šią unikalią pramogą išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas.

Norintys apsilankyti „dangaus restorane“ Vilniuje nuo birželio 12 d. jau dabar gali rezervuotis vietas, rinkdamiesi iš pusryčių, priešpiečių, šampano danguje ir vakarienės. Vienas pakėlimas trunka nuo 20 iki 60 min, o vaišių danguje kainos prasideda nuo 99 Lt.

2008 m. Belgijoje pradėtą projektą organizuoja „Events in the Sky“. Visa jo techninė įranga yra suprojektuota remiantis vokišku DIN 4112 standartu ir yra gavusi saugumo patvirtinimus iš itin griežtus reikalavimus taikančių šalių, tokių kaip JAV, Kanada, Australija, P.Afrika.

Išrinktas geriausias pasaulio restoranas

Išrinktas geriausias pasaulio restoranas

Geriausiu pasaulio restoranu trečią kartą iš eilės išrinktas Danijos restoranas „Noma”. Tokį titulą jam suteikė britų specializuotas žurnalas „Restaurant Magazine”.

Ekologiškame "Green Hall" verslo centre atsidarė ekologiškas restoranas (Foto)

Ekologiškame „Green Hall” verslo centre atsidarė ekologiškas restoranas (Foto)

Paskutinį vasaros ketvirtadienį viename „žaliausių“ pastatų tituluojamame verslo centro „Green Hall“ (Upės 21, Vilnius) pirmajame aukšte skambėjo muzika ir būriavosi žmonės.

Rekomenduok itališką receptą

Rekomenduok itališką receptą, laimėk VIP pakvietimą į restorano atidarymą!

Norite ir jūs sudalyvauti VIP restorano „Vapiano” atidaryme? Rugsėjo 23 dieną, oficialaus atidarymo išvakarėse vyks išankstinis „Vapiano” restorano atidarymo vakarėlis, kuriame tik kviestiniai svečiai. O tai reiškia, kad bus gausus būrys žinomų žmonių iš Lietuvos pramogų ir verslo pasaulio.

Visi bus vaišinami prašmatniausiais itališkais gėrimais bei restorano pasididžiavimu – itališkais užkandžiais.

5 patarimai

5 patarimai, kaip išsirinkti viešbutį

Šiais laikais savarankiškai keliauti po pasaulį – joks iššūkis, tad kosmopolitiškumas tampa veikiau norma nei išskirtinumu. Tiesa, kiekviena kelionė reikalauja šiokių tokių planavimo įgūdžių ir patirties, juk net išsirinkti ir užsakyti gerą viešbutį kartais tampa žaidimu va bank. Vilniuje įsikūrusio viešbučio „Moon Garden“ direktorė Natalja Kozlova pataria, į ką verta atkreipti dėmesį renkantis viešbutį užsienyje.