Search Results for: "restoranai"
Ketvirtadienį, Vilniuje, restorane „Terrazza“ pristatyta atsakingų restoranų iniciatyva, prie kurios prisijungusios viešojo maitinimo įstaigos be užuolankų pristato savo lankytojams, ką jie gauna lėkštėje užsisakydami patiekalą iš valgiaraščio.
Balandžio 1 d., ant Jubiliejaus parko (Parc du Cinquantenaire) pastato stogo Briuselyje atsiras netikėtas objektas – laikinas originalaus dizaino restoranas Kubas, apsistosiantis čia ne daugiau nei 3 mėn.
Tikras gurmanas ne tik nepasimeta tarp galybės skirtingų vyno rūšių ir įvairių gamintojų siūlomų delikatesų, bet kartais įveikia ir kelis tūkstančius kilometrų vien tam, kad paragautų visame pasaulyje garsaus meistro šedevrų. Geriausiais tituluojamuose restoranuose vietos rezervuojamos prieš kelis mėnesius. O jų lankytojai susirenka ne pavalgyti, o pasimėgauti nedidele skrandį ir sielą pakylėjančia puota.
Sakoma, jog pirmosios kalėdinės mugės atsirado Vokietijoje. Nuo tada daugumoje katalikiškų šalių tai tapo gražia ir pelninga tradicija. Likus mėnesiui iki Kalėdų.
Europoje „duris atveria“ šventinės mugės. Tiems, kurie dar nenupirko dovanų, puiki proga susipažinti su įdomiausiomis kalėdinėmis mugėmis…
Nors į turistinius gidus galima įtraukti praktiškai visą Italiją, vis dėlto yra tokių vietų, kurias ir turistai, ir patys italai ypatingai vertina. Vienas didžiausių šalies kelionių organizatorių jau nuo ateinančios vasaros rengia keliones į geriausiais Italijos kurortais garsėjantį Riminį, kur ilsisi ir patys italai. Ieškantiems kaitresnės saulės, aštresnės picos su mafijos prieskoniais rekomenduojama Sicilijos sala. Kur už kiekvieno kampo slepiasi vis kita istorija.
Visuomenėje sparčiai populiarėjant sveikos mitybos idėjai, vis daugiau žmonių renkasi pradėti atidžiai stebėti tai, ką valgo kasdien. Nuo jų neatsilieka ir restoranai, keičiantys savo valgiaraščius ir besirenkantys klientus maitinti ne greičiau ar pigiau, o kuo sveikiau ir tik kruopščiai atrinktais produktais. Vienas iš tokio pobūdžio restoranų yra sostinėje veikiantis vegetariškas bistro „Holigans“, kurio įkūrėja Neringa Prasauskienė sutiko pasidalinti mintimis ir patirtimi, kasdien stengiantis įrodyti vilniečiams, jog sveikas maistas tuo pat metu gali būti ir skanus.
Rugsėjo 16 d. Kaune rengiamas augalinio maisto festivalis „Vegfest LT Kaunas“ lankytojus vilios maisto įmantrybėmis bei nemažomis nuolaidomis.
Nors tarp poilsiautojų iš Lietuvos Kipras jau tapo populiaria ankstyvo pavasario ir rudens atostogų kryptimi, retas kuris gali pasigirti matęs šiaurinę salos dalį, kuri ilgą laiką buvo savaip izoliuota. Pavyzdžiui, į Famagustos miestą bent kelis dešimtmečius niekas, išskyrus teritoriją saugojusius karius, apskritai negalėjo patekti. Laimei, pastaruoju metu kirsti Jungtinių Tautų saugomą sieną tarp pietinės ir šiaurinės salos dalies vis paprasčiau – tereikia su savimi turėti pasą.
Ant Adrijos jūros kranto įsikūręs istoriškai vienas seniausių Italijos kurortų – Riminis – ir vietinių, ir atvykėlių poilsiautojų simpatijas pelnė dėl klasika tapusių „vintažinių“ ištisus kilometrus besidriekiančių smėlio paplūdimių ir Senovės Romos architektūrą išsaugojusio senamiesčio. Lyg to būtų maža, pasaulyje itin vertinama Emilija-Romanija regionui priklausančio miesto virtuvė. Dėl nenutrūkstančių kulinarinių potyrių ieškančių turistų srautų vietos restoranai neužsidaro net per italams gyvybiškai būtiną siestą!
Marija Labokaitė (25 m.), Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Anglų filologijos 4 kurso studentė, baigusi vidurinę mokyklą ilgai ieškojo savęs. Išmėgino medicinos, teologijos studijų programas, tačiau galiausiai nusprendė studijuoti anglų filologiją. Mergina suprato, kad šios studijos leis jai įgyvendinti svajonę keliauti ir studijuoti įvairiose pasaulio šalyse, kad geros užsienio kalbos žinios atvers kelius į tolimesnes studijas užsienyje. Domėjimasis naujomis kultūromis, užsienio kalbomis, religijų įvairove Mariją paskatino pasinaudoti galimybe ir išvykti Dvišalių mainų studijoms Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV).