Search Results for: "receptai"
Dar visai neseniai kokosų pienas parduotuvių lentynose visiems atrodė egzotika – prabangos dalykas, kuris neaišku, kam skirtas ir kur bei kaip naudojamas. Šiuolaikinės šeimininkės jau gali drąsiai eksperimentuoti virtuvėje su netradiciniais produktais, išgaudamos vis naujus patiekalų derinius. Kartais užtenka vieno ingrediento, kad dienos meniu būtų kitoks nei įprastai – jo didenybė kokosų pienas.
Įsibėgėjus šiltajam metų laikotarpiui, daugėja progų paiškylauti gamtoje. Sotūs, kepsninėje paruošti mėsos patiekalai – būtinas tokių iškylų elementas tiek keliaujant į pikniką gamtoje, tiek į draugo sodybą. Mėsos skonį didele dalimi lemia marinatas, tad norint ant grotelių mėsą iškepti išties gardžiai, pravartu žinoti bent keletą nesudėtingų, bet mėsos skonį pagerinančių marinatų receptų.
Sinoptikams prognozuojant karščiausią vasarą pateikiame vienuolika šaltos kavos receptų kurie net ir tvankiausią vasaros dieną padės atsigaivinti bei kartu pasikrauti energijos vasariškoms pramogoms ar atsakingoms akimirkoms darbe.
Ar žinojote, kad pačios naudingiausios ir geriausiai plaukus maitinančios kaukės tos, kurių sudėtyje yra kiaušinių trynių? Ir tai nenuostabu – juk kiaušiniuose labai daug vitaminų ir naudingųjų medžiagų, teigiamai veikiančių plaukų būklę, stiprinančių juos ir padedančių atkurti saulės arba cheminių medžiagų pažeistą paviršių.
Žiemos dar liko ne mažiau kaip mėnuo, o energijos atsargos senka. Dietologai primena, jog tamsiais žiemos rytais žvalumo gali suteikti vaisių kokteiliai, o sušildyti grįžus iš lauko – sodraus skonio tirštos sriubos – juolab, kad juos nesunku pagaminti.
Tuo tarpu „Electrolux“ primena, kad trinant ir maišant kokteilius bei sriubas, nebūtina išbudinti ar nervinti namiškių įrankiais, kurių garsas panašus į motociklo burzgimą – tyliausio rinkoje smulkintuvo garsas neviršija 80 dB(A) ir žmogaus ausies yra suvokiamas kaip 10 kartų tylesnis už įprasto smulkintuvo.
KOKTEILIŲ RECEPTAI
Avietinis rytas
Sutrinkite ir suplakite:
1 bananą
200 g šaldytų aviečių
200 ml ryžių arba sojos pieno
1 a.š. cinamono
3 v.š. linų sėmenų aliejaus
3 v.š. išrūgų proteino
1 citrinos sulčių
Graikiškų riešutų papuošimui
Bananų ir mėlynių kokteilis
Sutrinkite ir suplakite:
1 bananą
200 g šaldytų mėlynių
200 ml ryžių arba sojos pieno
½ v.š. šviežios vanilės
1 vš. medaus
3 v.š. linų sėmenų aliejaus
3 v.š. išrūgų proteino
1 citrinos sulčių
SRIUBŲ RECEPTAI
Cukinijų ir kukurūzų sriuba su kuminu ir citrina
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
1 kg cukinijų
500 g kukurūzų
500 ml daržovių sultinio
1 v.š. trinto kumino
1 sauja kapoto baziliko
225 g greitinės
1 mažos citrinos sultys
Druskos, pipirų
Sukapokite svogūnus ir česnakus, pakepinkite juos alyvuogių aliejuje, kol pagels. Supjaustykite kubeliais cukiniją. Pusę cukinijų ir kukurūzų, kartu su pakepintais svogūnais, česnakais ir kuminais sudėkite į sultinį. Pavirkite apie 10 min., kol suminkštės. Sutrinkite smulkintuvu. Paskrudinkite likusią dalį cukinijų ir kukurūzų keptuvėje ir supilkite į sriubą. Pridėkite baziliko, citrinos, druskos, pipirų ir grietinės.
Pomidorų ir pupelių sriuba su kruopomis
1 mažas svogūnas
3 skiltelės česnako
500 g pupelių
500 g konservuotų pomidorų
6 slyviniai pomidorai
800 ml daržovių sultinio
3 šalavijo lapeliai, 2 lauro lapai, 5 baziliko lapeliai, 1 rozmarino šakelė
450 g virtų kuopų – ryžių arba kviečių
Balto balzamo acto, cukraus druskos, pipirų
Sukapokite svogūną ir česnakus bei pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol taps skaidrūs. Pridėkite pupeles, žoleles ir pakepinkite dar porą minučių. Juos, kartu su sukapotais slyviniais bei konservuotais pomidorais sudėkite į sultinį ir pavirkite 20 min.
Išimkite rozmarino šakelę ir lauro lapus ir sutrinkite išvirtus ingredientus smulkintuvu. Tuomet sudėkite kruopas, paskaninkite actu, druska ir pipirais. Patiekdami papuoškite baziliko lapeliais ar rozmarino šakele.
.
Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet ir sočiau pavalgyti. O, kad maistas nesukeltų „tingulio“ , o atvirkščiai – skatintų veikti, rinkitės lengvesnius daržovių patiekalus. Tad ką gi pasigaminti šaltą rudenį?
Jei reiktų rinkti rudens desertų karalių, neabejotinai tai būtų obuolių pyragas. Šio skanumyno receptų galima suskaičiuoti galybes. Įsipilkite šiltos arbatos į termo-puodelį ir įsidėkite obuolių pyrago į priešpiečių dėžutę – o ko ne tobulas planas po darbo ar savaitgaliui pasivaikščioti su draugais.
Dešrainio receptų variacijų įvairiose šalyse yra nesuskaičiuojama galybė. Nors įprastai dešrainiai, kaip ir mėsainiai, priskiriami greito ir paprasto maisto kategorijai, jų renesansas šiek tiek pakoregavo ingredientų sudėtį ir šiam patiekalui iškovojo vietą gurmaniškų restoranų meniu.
Atėjus pavasariui imame galvoti apie liesesnį maistą, nes rūpinamės savo savijauta ir figūra. Tačiau nepulkite maitintis tik salotomis ar žaliavalgiškais kokteiliais. Mėgstamus patiekalus, neretai gaminamus iš riebios ir sočios mėsos, gaminti galima ir kitaip – parinkti jiems liesesnius ingredientus, pavyzdžiui liesesnę mėsą.
Organizmą valantys kokteiliai yra vienas skaniausių būdų, padėsiančių išvalyti organizmą nuo kenksmingų toksinų ir radikalų. Vaisių ar daržovių kokteilį nesunku įtraukti į kasdienę mitybos rutiną ir taip padėti savo kūnui. Tuo pačiu metu organizmas gauna reikiamą dienos vitaminų dozę ir reikalingų mineralų. Turime jums penkis gardžių, sveikų ir organizmą valančių kokteilių receptus.