Search Results for: "receptai su voveraitėmis"

Bajoriški receptai su rudeninėmis gėrybėmis

Bajoriški receptai su rudeninėmis gėrybėmis

„Žiūrėk lauką vasarą, o sodą – rudenį“, – byloja lietuvių liaudies išimtis. Na, tai tikriausia tiesa. O kulinarų džiaugsmui, ruduo – tai metas kuomet sezoninėmis gėrybėmis lepintis gali kiekvienas. Ir jų, ypač gausu. Tad kodėl gi tuo nepasinaudojus?

Savaitgalio receptas. Moliūgų sriuba su voveraitėmis

Savaitgalio receptas. Moliūgų sriuba su voveraitėmis

Helovino atributas – moliūgas, iš kurio galima pagaminti ne tik gražius ir baisius Helovino atributus, bet ir išvirti skanią sriubą po švenčių. Supjaustykite moliūgą ir išskobkite sėklas. Nuluptą minkštimą supjaustykite stambiais gabaliukais. Susmulkinkite svogūną. Moliūgo gabalėlius ir svogūną apkepinkite viename šaukšte įkaitinto aliejaus. Supilkite vermutą ir sultinį, vieną kartą užvirkite ir 20 minučių virkite ant vidutinės ugnies. Viską suplakite plaktuvu. Pagardinkite sriubą druska, pipirais ir apelsinų sultimis. Likusiame aliejuje apkepinkite nuvalytas voveraites. Pabarstykite jas druska ir pipirais. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, įdėkite grietinėlės ir papuoškite voveraitėmis.