Paieška
Paieška skyriuje
Dar visai neseniai kokosų pienas parduotuvių lentynose visiems atrodė egzotika – prabangos dalykas, kuris neaišku, kam skirtas ir kur bei kaip naudojamas. Šiuolaikinės šeimininkės jau...
Įsibėgėjus šiltajam metų laikotarpiui, daugėja progų paiškylauti gamtoje. Sotūs, kepsninėje paruošti mėsos patiekalai – būtinas tokių iškylų elementas tiek keliaujant į pikniką...
Sinoptikams prognozuojant karščiausią vasarą pateikiame vienuolika šaltos kavos receptų kurie net ir tvankiausią vasaros dieną padės atsigaivinti bei kartu pasikrauti energijos...
Vasaros karštymetį išgyvensime lengviau, jei rinksimės organizmą vėsinantį maistą bei gėrimus. Ir nors lietuviški šaltibarščiai nepabos niekada, vasara – puiki proga išmėginti...
Visi yra bent viena ausimi girdėję, kad maistas vienaip ar kitaip veikia odos būklę. Ir nors dėl šio reiškinio vis dar verda diskusijos, yra ne vienas realus pavyzdys, kaip pakoreguota...
Tolygiai plintančiai kavos kultūrai auga ir vieno regiono ar ūkio kavos populiarumas, tačiau šiandien kavos mišiniai – vis dar bene labiausiai paplitusi šio gėrimo forma. Dažnai...
Ar žinojote, kad pačios naudingiausios ir geriausiai plaukus maitinančios kaukės tos, kurių sudėtyje yra kiaušinių trynių? Ir tai nenuostabu – juk kiaušiniuose labai daug vitaminų ir...
Žiemos dar liko ne mažiau kaip mėnuo, o energijos atsargos senka. Dietologai primena, jog tamsiais žiemos rytais žvalumo gali suteikti vaisių kokteiliai, o sušildyti grįžus iš lauko -...
Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet ir sočiau pavalgyti. O, kad maistas nesukeltų „tingulio“ , o atvirkščiai – skatintų veikti, rinkitės...
Jei reiktų rinkti rudens desertų karalių, neabejotinai tai būtų obuolių pyragas. Šio skanumyno receptų galima suskaičiuoti galybes. Įsipilkite šiltos arbatos į termo-puodelį ir...
Pasak kulinarų, garstyčios - nuvertintas ir skurdžios virtuvės pagardo etiketę nepelnytai užsitarnavusęs prieskonis. Klaidingai manoma, kad garstyčios dera tik su pieniškomis dešrelėmis...
Dešrainio receptų variacijų įvairiose šalyse yra nesuskaičiuojama galybė. Nors įprastai dešrainiai, kaip ir mėsainiai, priskiriami greito ir paprasto maisto kategorijai, jų renesansas...
Atėjus pavasariui imame galvoti apie liesesnį maistą, nes rūpinamės savo savijauta ir figūra. Tačiau nepulkite maitintis tik salotomis ar žaliavalgiškais kokteiliais. Mėgstamus...
Visame pasaulyje spurgų vardas žinomas vis kitu pavadinimu ir kita išvaizda – raitytos, apvalios, su skyle viduje, su glaistu, įdaru ar tiesiog tarsi pynė. Tačiau ar kada nors girdėjote,...
Taip norite vakarienei kažko netradicinio, bet neturite nei laiko, nei noro, nei jėgų. Tikimės, kad mėgstate kiaušinius, nes šiandien šiek tiek pasiūlysime su jais paeksperimentuoti. Tik...
Organizmą valantys kokteiliai yra vienas skaniausių būdų, padėsiančių išvalyti organizmą nuo kenksmingų toksinų ir radikalų. Vaisių ar daržovių kokteilį nesunku įtraukti į...
Rugsėjo 16 d. Kaune rengiamas augalinio maisto festivalis „Vegfest LT Kaunas“ lankytojus vilios maisto įmantrybėmis bei nemažomis nuolaidomis.
Ant Adrijos jūros kranto įsikūręs istoriškai vienas seniausių Italijos kurortų – Riminis – ir vietinių, ir atvykėlių poilsiautojų simpatijas pelnė dėl klasika tapusių...
Kai spusteli šaltukas, nesinori niekur eiti iš namų: norisi susisukti į antklodę ir su šilta arbata rankoje skaityti knygą ar žiūrėti televizorių. Tačiau nepasiduokite monotonijai,...
Jei dar neužsiraugėte žiemai kopūstų – pats laikas tai padaryti dabar. Prekybos vietose šiuo metu rasite pačių tinkamiausių, rauginimui vėlyvųjų veislių kopūstų, kurie dar visai...
Graži diena gamtoje ir skanus ant grotelių kepamo maisto dūmas. Vasaros pabaigos orai tokiam malonumui nebuvo palankūs, tačiau spalio pradžia, pasak sinoptikų, leis atsigriebti. Artėjantis...
Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės jų paprastai griebiasi tada, kai šaldytuve nebelieka jokių kitų produktų....
Lietuvos restoranų virtuves jau kurį laiką užkariavę amerikietiškieji „burgeriai“ – suvožtiniai su bandele ir įvairiais įdarais viduryje. Tačiau tie patys Jungtinių Amerikos...
„Žiūrėk lauką vasarą, o sodą – rudenį“, - byloja lietuvių liaudies išimtis. Na, tai tikriausia tiesa. O kulinarų džiaugsmui, ruduo – tai metas kuomet sezoninėmis gėrybėmis...
Vienas geriausių būdų atsigaivinti karštą dieną – šaltas gėrimas. Tačiau dar geriau, kai jis yra gausus vitaminų, tuomet atgaiva kūnui ir energijos užtaisas dar didesnis.
Poilsį gamtoje neretai apkartina įkyrūs uodai. Kaip nuo jų apsiginti? Štai 9 receptai.
Norėdami paragauti gurmaniškų patiekalų, ne visi skuba vykti į egzotines šalis ar išlaidauti lankytojų pamėgtuose restoranuose. Konditerijos ir kulinarijos produktais prekiaujančios...
Daugeliui vienas smagiausių kelionės sudedamųjų yra lauktuvės. Ieškome ko nors, kas vėliau primins kelionėje patirtus įspūdžius ar padės jais pasidalinti su draugais, artimaisiais.
Mes, žmonės, keistos būtybės – vieninteliai visoje žemėje nesiliaujame ieškoję būdų, kaip nuspėti ateitį. Horoskopus ir būrimus iš kavos tirščių šį kartą atidėsime į šalį,...
Blynai. Vien nuo šio žodžio paminėjimo daugeliui žmonių sužimba akys. Šis patiekalas yra namų jaukumo sinonimas, nesvarbu ar juos valgysite ryte įsispyrę į šlepetes, ar mėgausitės...
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 ... 16