Search Results for: "pyrago receptas"

3 šventinio pyrago paslaptys ir 1 tobulas receptas

3 šventinio pyrago paslaptys ir 1 tobulas receptas

Šventinis stalas be namuose kepto pyrago – kaip Kalėdų eglutė be viršūnėje spindinčios žvaigždės. Vienoms šeimininkėms – tai galimybė savo kulinariniu talentu nustebinti namiškius ir svečius. Kitoms – dar vienas virtuvės iššūkis, kurio rezultatas ne visados džiugina taip, kaip norėtųsi. Vis dėlto vadovaujantis pora patarimų, be didelių pastangų iškepsite komplimentų vertą gardėsį, o pats kepimas taps įspūdžių ir atradimų kupina veikla.

Skaitytojo pusryčiai. Šokoladesnis už šokoladą arba atsikąsk tobulybės (receptas)

Skaitytojo pusryčiai. Šokoladesnis už šokoladą arba atsikąsk tobulybės (receptas)

Už lango niūrus oras, kuris slegia mano nuotaiką. Tačiau yra daugybė būdų ją pasikelti. Pirma į galvą šovusi mintis – išeiti į lauką ir įkvėpti gryno oro, galbūt užuosiu ateinantį pavasarį! O galbūt nulėkti į sporto klubą ir taip atsikratyti neigiamų emocijų. Na taip, sportas – atgaiva kūnui ir sielai, tačiau ne šiandien… Šiandien norisi gulėti lovoje, įsijungti gerą filmą ir… ir tada mano smegenis persmelkia geniali mintis – noriu šokolado. Žinau, nuotaiką visada pakelia lengvai pagaminamas ir dangiško skonio šokoladinis pyragas. Vien pagalvojus, burnoje ima kauptis seilės! Nemeluoju, šio pyrago neparagauti yra tiesiog nuodėmė. O ir pagaminti jį gali kiekvienas.

Sekmadienio receptas - morkų keksas su alyvuogių aliejumi

Sekmadienio receptas – morkų keksas su alyvuogių aliejumi

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme nepaprastais skanaus morkų kekso su alyvuogių aliejumi receptą.

Sekmadienio receptas - kokosinis šokoladinis pyragas

Sekmadienio receptas – kokosinis šokoladinis pyragas

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme žiemiško, bet kraują kaitinančio kokosinio šokoladinio torto-pyrago receptą.

Patiekalas-staigmena: studentų deserto „Elitiniai pusryčiai“ receptas

Patiekalas-staigmena: studentų deserto „Elitiniai pusryčiai“ receptas

Desertas, pavadintas „Elitiniai pusryčiai“, pateiktas apgaulingu virto kiaušinio, duonos ir salotų pavidalu atnešė pergalę Vilniaus kolegijos trečiakursiams Tautvydui Rasiuliui ir Tadui Ščerbickui Zanussi kambario kulinariniame iššūkyje.

Sekmadienio receptas - trupininiai kreminio sūrio pyragėliai su raudonaisiais apelsinais

Sekmadienio receptas – trupininiai kreminio sūrio pyragėliai su raudonaisiais apelsinais

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Sekmadieninis Jurgos receptas: „Šepardo“ pyragas – šventiniam savaitgaliui

Sekmadieninis Jurgos receptas: „Šepardo“ pyragas – šventiniam savaitgaliui

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos „Šepardo“ pyragą.

Savaitgalio receptas. Varškės pyragas su abrikosais

Savaitgalio receptas. Varškės pyragas su abrikosais

Savaitgalio receptui siūlome išties skanų desertą, kuris abejingų nepaliks. Tai varškės pyragas su abrikosais.
Tešlai Jums reikės:

200 gr. sviesto
1 šaukšto grietinės
2,5 stiklinės miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:

500 gr. varškės
1 stiklinės cukraus
2 kiaušinių
3 šaukštų grietinės
1 šaukšto krakmolo
2 saujų džiovintų abrikosų
Migdolų plokštelių
Kaip gaminti:

Sviestą išlydykite, truputį atvėsinkite. Tada į jį įdėkite keletą šaukštų grietinės ir išmaišykite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, maišykite tol, kol tešla bus tinkama minkymui. Masė turėtų gautis minkšta bei riebi. Ketvirtadalį tešlos dėkite į šaldymo kamerą. Likusią rankomis paskirstykite labai plonu sluoksniu ant kepimo formos dugno, sieneles padenkite storesniu, maždaug 3cm sluoksniu. Varškę įdarui pertrinkite per sietelį, sumaišykite su cukrumi, išplaktais kiaušiniais, krakmolu, grietine. Abrikosus supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su varške. Pilkite įdarą ant tešlos. Tešlą, kuri buvo šaldymo kameroje sutarkuokite stambia tarka ant pyrago viršaus. Kepkite 180° C orkaitėje apie 50 min. (kol gražiai pagels). Jei norite, apie 15 min. iki kepimo pabaigos apibarstykite viršų migdolų plokštelėmis.
Skanaus! Daugiau receptų rasite Laikas.lt receptų rubrikoje.
Laikas.lt

Savaitgalio receptas. Tinginys su vafliais

Savaitgalio receptas. Tinginys su vafliais

Sausainius ir vaflius sutrupinkite kuo smulkiau. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su kondensuotu pienu. Gautą masę užpilkite ant sausainių ir vaflių, viską labai gerai išmaišykite ir sudėkite į formą. Sūrelį supjaustykite gabaliukais, sulaužykite šokoladą, ir, įpylę šiek tiek pieno, viską ištirpinkite. Gautą masę pilkite į formą ant pyrago. Laikykite šaldytuve kol sustings.

Obuolių pyragas „kitaip“

Obuolių pyragas „kitaip“

Šis receptas pirmiausia skirtas tiems, kurie neturi orkaitės, tačiau nori nustebinti namiškius naminiu pyragu, ir, žinoma, tiems, kurie negali gyventi…