Search Results for: "pienas"
Pieną supilkite į molinį indelį. Riešutus kartu su cukrumi sutrinkite. Riešutų ir cukraus masę įmaišykite į pieną. Dėkite molinį indelį į 140 laipsnių orkaitę ir kaitinkite apie 30 min., vis pamaišant. Jei matote, kad pienas „kyla” temperatūrą dar sumažinkite.
Dar visai neseniai kokosų pienas parduotuvių lentynose visiems atrodė egzotika – prabangos dalykas, kuris neaišku, kam skirtas ir kur bei kaip naudojamas. Šiuolaikinės šeimininkės jau gali drąsiai eksperimentuoti virtuvėje su netradiciniais produktais, išgaudamos vis naujus patiekalų derinius. Kartais užtenka vieno ingrediento, kad dienos meniu būtų kitoks nei įprastai – jo didenybė kokosų pienas.
Romano centre – Melrouzų šeima. Keistai ir įtikinamai savo gimimą pasakojančio Roberto, juokingai kandaus seksualiai žmonos apleisto vyro Patriko, motinystei atsidavusios Marijos, sekinamos vaikų ir begalinio troškimo nekartoti motinos klaidų, paveikslais St. Aubynas atskleidžia ištisą netikrų pažadų voratinklį, į kurį įsipainiojusi ir ši kadaise iškili šeima, kurios vienintelį likusį turtą – seną Pietų Prancūzijoje stovintį namą – Patriko motina rengiasi padovanoti „New Age“ judėjimui.
Suprantama, kad greitai gendančių produktų pakuotės yra per itin trumpą laiką išmetamos. Labai dažnai dėl to nukenčia jų dizainas. Reklamos agentūros ir dizaino specialybės studentai sukūrė išskirtinio dizaino pieno pakuotes.
Savo darbais dizaineriai siekė pabrėžti, kad ir ilgai šaldytuve neužsibūnančios prekės išvaizda gali būti kūrybiškumo išraiška.
REŽISIERĖ Claudia Llosa VAIDINA: Magaly Solier, Marino Ballon, Susi Sanchez, Efrain Solis, Barbara Lazon Drama Peru/Ispanija 2009 95` N16 Originalo…
Magiškojo realizmo stilistikos filmas papasakos istoriją apie jauną merginą Faustą, kenčiančią nuo retos ligos, vadinamos „liūdesio pienu“. Ji mano, kad…
Kumpį ir pomidorą supjaustykite kubeliais, pabarstykite baziliku.
Išvirtus makaronus nuvarvinkite, sumaišykite su kumpio mase. Pagardinkite druska ir pipirais.
Sutarkuokite sūrį. Dubenyje sumaišykite sūrį, kiaušinius,grietinėlę ir pieną, įberkite druskos,juodųjų ir kajeno pipirų.
Išvirti grikius pasūdytame vandenyje. Supjaustyti griežinėliais pievagrybius, įpilti į keptuvę aliejaus ir apkepti pievagrybius, kol gražiai pagels. Į keptuvę su pievagrybiais suberti miltus ir išmaišius pakepti keletą sekundžių, maišant įpilti pieno, kol padažas bus norimos konsistencijos. Dar pakaitinti. Įberti druskos, pipirų, susmulkintą sultinio kubelį, dar kartą viską išmaišyti. Išvirtus grikius sudėti į lėkštę ir užpilti padažu.
Pusėje stiklinės šilto pieno ištirpiname mieles su cukrumi. Palaukiam 5min.
Į virtuvinį kombainą supilame miltus, druską, alyvuogių aliejų, ištirpintas mieles ir likusį pieną (arba vandenį). Plakame viską apie 15 min., greitu režimu. Tešla gausis lipni, tokia ir turi būti.
Pastatome gautą tešlą šiltai, kad pakiltų 30 min (aš statau į pašildytą ir atvėsusią orkaitę ~25ºC temperatūroje. Tešlą pridenkite rankšluosčiu.
Kepimo skardą patepame aliejumi ir pabarstome miltais, sudedame tešlą ir pabarstome ją sezamo sėklomis.
Kepti iki 230ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–25 min.
Supilkite vyną į puodą, sudėkite prieskonius, užvirinkite. Leiskite 2/3 alkoholio išgaruoti. Išjunkite ugnį, ištraukite prieskonius.
Šokoladą sutarkuokite. Pieną supilkite į atskirą keptuvę, užvirinkite. Suberkite šokoladą, kol jis tirpsta, lengvai suplakite pieną.
Plakdami supilkite likusį vyną. Išpilstykite į taures ir patiekite.