Search Results for: "pienas"

Riešutų pienas

Riešutų pienas

Pieną supilkite į molinį indelį. Riešutus kartu su cukrumi sutrinkite. Riešutų ir cukraus masę įmaišykite į pieną. Dėkite molinį indelį į 140 laipsnių orkaitę ir kaitinkite apie 30 min., vis pamaišant. Jei matote, kad pienas „kyla” temperatūrą dar sumažinkite.

Kokosų pienas - sveikatai ir originaliems patiekalams (receptai)

Kokosų pienas – sveikatai ir originaliems patiekalams (receptai)

Dar visai neseniai kokosų pienas parduotuvių lentynose visiems atrodė egzotika – prabangos dalykas, kuris neaišku, kam skirtas ir kur bei kaip naudojamas. Šiuolaikinės šeimininkės jau gali drąsiai eksperimentuoti virtuvėje su netradiciniais produktais, išgaudamos vis naujus patiekalų derinius. Kartais užtenka vieno ingrediento, kad dienos meniu būtų kitoks nei įprastai – jo didenybė kokosų pienas.

Knygų pusryčių konkurse - Edvardo St. Aubyno „Motinos pienas“

Knygų pusryčių konkurse – Edvardo St. Aubyno „Motinos pienas“

Romano centre – Melrouzų šeima. Keistai ir įtikinamai savo gimimą pasakojančio Roberto, juokingai kandaus seksualiai žmonos apleisto vyro Patriko, motinystei atsidavusios Marijos, sekinamos vaikų ir begalinio troškimo nekartoti motinos klaidų, paveikslais St. Aubynas atskleidžia ištisą netikrų pažadų voratinklį, į kurį įsipainiojusi ir ši kadaise iškili šeima, kurios vienintelį likusį turtą – seną Pietų Prancūzijoje stovintį namą – Patriko motina rengiasi padovanoti „New Age“ judėjimui.

Daiktų pusryčiai. Pienas neįprasto dizaino pakuotėse (Foto)

Daiktų pusryčiai. Pienas neįprasto dizaino pakuotėse (Foto)

Suprantama, kad greitai gendančių produktų pakuotės yra per itin trumpą laiką išmetamos. Labai dažnai dėl to nukenčia jų dizainas. Reklamos agentūros ir dizaino specialybės studentai sukūrė išskirtinio dizaino pieno pakuotes.

Savo darbais dizaineriai siekė pabrėžti, kad ir ilgai šaldytuve neužsibūnančios prekės išvaizda gali būti kūrybiškumo išraiška.

Liūdesio pienas

REŽISIERĖ Claudia Llosa VAIDINA: Magaly Solier, Marino Ballon, Susi Sanchez, Efrain Solis, Barbara Lazon Drama Peru/Ispanija 2009 95` N16 Originalo…

KP: Liūdesio pienas

KP: Liūdesio pienas

Magiškojo realizmo stilistikos filmas papasakos istoriją apie jauną merginą Faustą, kenčiančią nuo retos ligos, vadinamos „liūdesio pienu“. Ji mano, kad…

Makaronų apkepas su kumpiu

Makaronų apkepas su kumpiu

Kumpį ir pomidorą supjaustykite kubeliais, pabarstykite baziliku.
Išvirtus makaronus nuvarvinkite, sumaišykite su kumpio mase. Pagardinkite druska ir pipirais.
Sutarkuokite sūrį. Dubenyje sumaišykite sūrį, kiaušinius,grietinėlę ir pieną, įberkite druskos,juodųjų ir kajeno pipirų.

Grikių košė su pievagrybių padažu

Grikių košė su pievagrybių padažu

Išvirti grikius pasūdytame vandenyje. Supjaustyti griežinėliais pievagrybius, įpilti į keptuvę aliejaus ir apkepti pievagrybius, kol gražiai pagels. Į keptuvę su pievagrybiais suberti miltus ir išmaišius pakepti keletą sekundžių, maišant įpilti pieno, kol padažas bus norimos konsistencijos. Dar pakaitinti. Įberti druskos, pipirų, susmulkintą sultinio kubelį, dar kartą viską išmaišyti. Išvirtus grikius sudėti į lėkštę ir užpilti padažu.

Itsliška duona

Itsliška duona, Ciabatta

Pusėje stiklinės šilto pieno ištirpiname mieles su cukrumi. Palaukiam 5min.
Į virtuvinį kombainą supilame miltus, druską, alyvuogių aliejų, ištirpintas mieles ir likusį pieną (arba vandenį). Plakame viską apie 15 min., greitu režimu. Tešla gausis lipni, tokia ir turi būti.
Pastatome gautą tešlą šiltai, kad pakiltų 30 min (aš statau į pašildytą ir atvėsusią orkaitę ~25ºC temperatūroje. Tešlą pridenkite rankšluosčiu.
Kepimo skardą patepame aliejumi ir pabarstome miltais, sudedame tešlą ir pabarstome ją sezamo sėklomis.
Kepti iki 230ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–25 min.

Šokoladinis vynas (šokoveinas)

Šokoladinis vynas (šokoveinas)

Supilkite vyną į puodą, sudėkite prieskonius, užvirinkite. Leiskite 2/3 alkoholio išgaruoti. Išjunkite ugnį, ištraukite prieskonius.
Šokoladą sutarkuokite. Pieną supilkite į atskirą keptuvę, užvirinkite. Suberkite šokoladą, kol jis tirpsta, lengvai suplakite pieną.
Plakdami supilkite likusį vyną. Išpilstykite į taures ir patiekite.