Search Results for: "patiekalai iš moliūgų"
Kol sporto klubai sudarinėja gardžias dietas šeimininkams, Lietuvos šunų mylėtojai nusitaikė į naują, bene tobulą meniu jų augintiniams: „Saldžiosios bulvės, obuoliai, žolelės, mėlynės ir netgi bananai kiekvieną keturkojo vakarienę gali paversti ne mažiau romantiška ar sveika negu Jūsų“, – skelbia šunų ėdalo „das Restaurant“ komanda ir kviečia iš naujo pažvelgti į jūsų augintinio gyvenimą.
Sulaukėme pirmojo šaltuko, o tuo pačiu ir žvarbių dienų, tamsių vakarų, kuriais net nesinori niekur eiti iš namų. Tačiau tai puikus metas jaukiai leisti laiką namuose su šeima, draugais, pasigaminti skanią, sušildančią vakarienę.
Artėjant Kūčioms kiekviena šeimininkė sprendžia dilemą – kokiais patiekalais nustebinti namiškius ir giminaičius. Juk svarbiausia užduotis ne tik stalą užpildyti dvylika patiekalų, bet ir puoselėti katalikiškas tradicijas – ant Kūčių stalo jokios mėsos! Ne veltui pagrindiniam patiekalui dažnai pasirenkama žuvis.
Kiekvienas lietuvis žino traškaus kibino skonį, ne kartą yra valgęs jį su karštu vištienos sultiniu. Ar žinote, kad šis patiekalas Lietuvoje populiarus dar nuo Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Vytauto laikų? O visame pasaulyje į šį pyragėlį su mėsa panašių kepinių rasite kone kiekvienos tautos virtuvėje, tik skiriasi jų forma, pavadinimai ar sudedamosios dalys.
Artėja Helovyno šventė, ypač pamėgta aštraus pojūčių mėgėjų, tų, kurie mėgsta nustebinti ne tik save, bet ir kitus įvairiausiais pokštais, kostiumais, žaidimais, na ir žinoma – Helovyno patiekalais. Kuo nustebinti draugus? Į šį klausimą mums atsako virtuvės šefas Rusalnas Bolgovas, kuris visuomet vadovaujasi nuostata, kad „maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas…“.
Geras maistas ir netradicinės pramogos vis labiau užvaldo Lietuvą ir tenkina kulinarinių įdomybių mėgėjų poreikius. Jau keleri metai kaip viena geidžiamiausių pramogų – vieno vakaro restoranai ir netradicinės vakarienės. Juos vienijantis tikslas – gražūs ir pasipuošę svečiai, įdomūs pokalbiai, gyva muzika, nuostabus maistas ir nepamirštami įspūdžiai.
Kulinarinių knygų ir TV laidų autorė, maisto žurnalistė Beata Nicholson jau trečius metus surengė labdaringos iniciatyvos „Kviečiu į svečius“ pusryčius meno centre „Rupert“, šiuo žingsniu kviesdama ir ragindama visus Lietuvos žmones prisijungti ir prasmingai bei skaniai praleisti paskutinį rugsėjo savaitgalį ir taip paremti „Maisto banką“.
Vakar Vilniaus Rotušės aikštėje duris atverė gurmaniškomis vaišėmis pusšimčio metrų aukštyje garsėjantis dangaus restoranas „Dinner in the Sky“. Antrą kartą Lietuvoje viešintis restoranas svečius priiminės iki vėlaus šeštadienio vakaro.
Jau pirmadienį į Vilnių atvyksta gurmaniškomis vaišėmis pusšimčio metrų aukštyje garsėjantis dangaus restoranas „Dinner in the Sky“. Lankytojams jis duris atvers antradienį ir svečius Vilniaus Rotušės aikštėje priiminės iki vėlaus šeštadienio vakaro.
Kalėdiniai pietūs, skirtingose pasaulio šalyse, turi ir skirtumų, ir panašumų. Tradicijos, ruošiant šventinius pietus atspinti tos šalies, kurioje švenčiama, kultūrą.
Daugumoje valstybių kalėdiniai pietūs asocijuojasi su kalakutu, tačiau tai anaiptol ne vienintelis patiekalas, atsiduriantis ant šventinio stalo…