Search Results for: "orai"
Jums reikės: 1 kg triušienos pusė stiklinės alyvų aliejaus 1 citrina 1 poras 1 morka 500 g pomidorų kmynų raudonųjų…
Lavašą supjaustome ir šauname į iki 200 laipsniu orkaitę 3 min. Alyvuoges su aliejumi susmulkiname smulkintuvu iki vientisos masės. Formuojame užkandį: ant lavašo gabaliukų dedame alyvuogių masę ir ant viršaus po džiovintą .
Sūrį supjaustome plonomis juostelėmis, pomidorus – griežinėliais.
Tešlą įklojame į (20 x 30 cm dydžio) kepimo indą. Pakaitomis sudedame pomidorus ir sūrį. Apibarstome prieskoniais.
Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Tuomet sugrūskite. Iš aliejaus išgriebkite pomidorus, nuvarvinkite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis ir sumaišykite su grūstomis bulvėmis. Įmuškite kiaušinius, pasūdykite ir vėl viską išmaišykite.
Puode užvirti vandenį, įberti druskos, sultinį, sudėti makaronus ir virti 10 min. Maisto smulkintuvu susmulkinti pomidorus, baziliką, česnaką, citrinos žievelę, įpilti citrinos sultis, aliejų, sudėti alyvuoges. Pridėti tarkuoto parmezano, sudėti makaronus. Pabarstyti pipirus ir druską.
Pomidorus perpjaukite , išimkite sėklas ir sukapokite minkštimą. Duoną sutrinkite, mėsą sumaišykite su smulkintu svogūnu, pomidorais, trintu , puse kiekio smulkintų prieskoninių žolelių ir kiaušiniu. Pagardinkite druska ir pipirais. Drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus ir iš visų pusių aliejuje maždaug 12-15 min. Likusius prieskonius sumaišykite su grietine ir pienu, pagardinkite druska ir pipirais. Padažą supilkite ant maltinių ir pakaitinkite dar 5 minutes.
Snadžiai išmaišyti tešlą iš miltų, aliejaus, kiaušinio ir vandens. Supjaustykite pomidorus ir sūrį. Susmulkinkite svogūnus ir žalumynus ir sumaišykite su majonezu. Iškočiokite tešlą stačiakampiais.
Į kiekvieną stačiakampio pusę dėkite gabaliuką sūrio, šaukštelį majonezo su žalumynais, pomidoro riekelę. Kraštus sujunkite prispausdami šakute. Čeburėkus kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Jums reikės: 5 didelių kiaušinių, 100 g saliami dešros, gabalėlio fermentinio sūrio, 2 didelių pomidorų,
1 svogūno, žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus, žalumynų.
Ruošimas: keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Sudėkite riekelėmis supjaustytą saliamį bei pomidorą. Pakepinkite kelias minutes ant nedidelės ugnies. Įmuškite į dubenį kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos bei šiek tiek pipirų. Gerai išplakite iki vientisos masės. Viską supilkite į keptuvę ir kepkite dar kelias minutes. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir žalumynų.
Smulkiais žiedeliais supjaustykite porą.
Pomidorus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Lašišos filė taip pat supjaustykite kubeliais.
Baziliko lapus sukapokite.
Įkaitinkite keptuvėje arba puode aliejų ir pakepinkite porus apie 1-2 minutes.
Sudėkite pomidorus ir pamaišant troškinkite 8-10 minučių.
Suberkite lašišą ir pakepinkite dar 7-8 minutes.
Supilkite citrinos sultis, sudėkite baziliką ir prieskonius. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Išvirkite makaronus, nusausinkite ir sumaišykite su pakepintomis daržovėmis ir lašiša.
Skanaus!
Makaronus išvirti, sudėti į indą. supjaustyti kubeliais. Makaronus, vištieną ir džiovintus pomidorus sumaišyti su tiek aliejaus ir prieskoniais.