Search Results for: "omletas"
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus alyvų aliejaus, sudėkite nuluptus, smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepinkite juos, kol suminkštės. Tada į keptuvę sudėkite sutrintą česnaką, supjaustytą papriką ir kepkite maišydami 8 min.
Jums reikės: 5 didelių kiaušinių, 100 g saliami dešros, gabalėlio fermentinio sūrio, 2 didelių pomidorų,
1 svogūno, žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus, žalumynų.
Ruošimas: keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Sudėkite riekelėmis supjaustytą saliamį bei pomidorą. Pakepinkite kelias minutes ant nedidelės ugnies. Įmuškite į dubenį kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos bei šiek tiek pipirų. Gerai išplakite iki vientisos masės. Viską supilkite į keptuvę ir kepkite dar kelias minutes. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir žalumynų.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išmaišykite su miltais – berkite tiek, kad gautųsi labai tiršta tešla. Baltymus išplakite, sudėkite špinatus…
Kiaušinius išplakite su krakmolu, pienu, druska ir aitriąja paprika. Lašinukus supjaustykite gana dideliais kubeliais, o svogūną smulkiai. Grybus nuvalykite ir smulkiai supjaustykite. Į truputį paspirgintus lašinukus suberkite svogūnus. Juos 10 min. patroškinkite su grybais
Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme šviečios ir sočios pikantiškos tortilijos arba paprasčiau ispaniško omleto receptą.
Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme paslaptingo omleto su petražolėmis ir sūriu receptą.
Savaitgalio pusryčiams siūlome lengvą, greitai paruošiamą patiekalą, kurį galima gaminti iš visko, ką rasite šaldytuve.
Talentingą jauną indų virtuvės meistrą Hasaną naujajame kino teatrus jau pasiekusiame filme „Šimto žingsnių kelionė“ (angl. „The Hundred-Foot Journey“) įkūnijęs aktorius Manishas Dayalas ruošdamasis vaidmeniui išties mokėsi gaminti. Išvaizdus jaunas vyras taip pat tvirtino savo rolę papildęs tikra jo šeimos patirtimi. Viena iš aktoriaus pasiūlytų detalių – Helen Mirren heroję filme papirkęs omletas su kalendra.
Kulinarinių knygų ir TV laidų autorė, maisto žurnalistė Beata Nicholson jau trečius metus surengė labdaringos iniciatyvos „Kviečiu į svečius“ pusryčius meno centre „Rupert“, šiuo žingsniu kviesdama ir ragindama visus Lietuvos žmones prisijungti ir prasmingai bei skaniai praleisti paskutinį rugsėjo savaitgalį ir taip paremti „Maisto banką“.
Pusryčiai – svarbiausias žmogaus skrandžiui metas. Kiekvienoje šalyje vyrauja vis kitos pusryčių tradicijos, pavyzdžiui, amerikiečių blynai su mėlynėmis ir šonine labai skiriasi nuo rytais Tailande patiekiamo žuvies, kiaulienos ir ryžių patiekalo.