Search Results for: "nia"
Užvirkite vandenį, į jį dėkite sojų faršą ir kelias minutes pakaitinkite. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandį pabrinkti. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Į karštą aliejų berkite svogūno gabalėlius, paskrudinkite, tada dėkite nuspaustą sojų faršą ir apkepkite. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. Į tarkius muškite kiaušinį, berkite miltus, gardinkite juodaisias pipirais ir sūdykite. Tuomet įmaišykite paruoštas sojas. Kepkite karštame aliejuje. Skanaus!
8 kiaušinius išvirti kietai. Svogūną ir česnakus labai smulkiai supjaustyti. Į indą su faršu suberti svogūnus, česnakus, žalumynus, duonos trupinėlius, įmušti 2 kiaušinius, pagardinti druska bei pipirais. Viską labai gerai išmaišyti. Iš faršo suformuoti du paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėti po virtą kiaušinį ir apspausti faršu iš visų pusių, kad kiaušinis liktų viduje.
Smulkiai supjaustykite (arba sutarkuokite) svogūną. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais. Susmulkinkite rūkytą žuvį. Obuolius, svogūnus, miltus, sultinį (arba grietinę), žuvį sudėkite į dubenį ir išmaišykite. Visą šią masę patroškinkite margarine. Įdėkite prieskonių, išmaišykite ir dėkite ant duonos. Kepkite karštoje orkaitėje (270°), kol sumuštinių viršus paskrus.
Viena iš Benedikto kiaušinių atsiradimo istorijų pasakoja, kad brokeris pavarde Benetict ieškodamas, kaip įveikti sunkias pagriias užsisakė be lukšto virtų kiaušinių, šoninės, skrebučių su sviestu ir olandiško padažo.
Kaip gaminti:
Grietinę sumaišykite su jogurtu, citrinų sultimis ir žievelėmis, suberkite cukraus pudrą. Supilkite pieną. Želatiną užpilkyte vandeniu, kad išbrinktų. Pakaitinkite, kol želatina visiškai ištirps (neužvirinkite). Tada supilkite į paruoštą jogurtą, gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Kai pradės stingti, išplakite grietinėlę ir sudėkite į masę, išmaišykite. Galiausia putėsius iškrėskite į taures. Viršų puoškite vaisiais.
Jums reikės:
400 g šviežių braškių
100 g cukraus
200 ml 35% riebumo grietinėlės
2 valgomųjų šaukštų cukraus pudros
1 pakelio desertinės varškės
Kaip gaminti:
Braškes sutrinkite ir sumaišykite su cukrumi. Grietinėlę sumaišykite su cukraus pudra ir plakite iki standžių putų. Įmaišykite desertinę varškę. Į masę supilkite sutrintas braškes ir viską atsargiai išmaišykite. Masę supilkite į nedidelius indelius ir šaldykite apie 6 valandas.
Skanaus!
Ingredientai: • Lazanija, lakštai, 9 vienetai • Kiaulienos faršas, 500 gramų • Morkos, 2 vienetai • Kaliaropės, 1 vienetas •…
Sūrį smulkiai sutarkuoti.
Žalumynus smulkiai sukapoti.
Varškę išsukti su kiaušiniais, įmaišyti sūrį, žalumynus, sutrintą česnaką.
Iš šios masės suformuoti varškės paplotėlius-blynelius ir apvolioti džiūvėsėliuose.
Įkaitintame aliejuje apkepti abi blynelių puses, kol gražiai pagels ir apskrus.
Avižinius dribsnius užpilti karštu vandeniu ir palikti pastovėti 5-10 minučių. Vandenį nukošti.
Išbrinkusius avižinius dribsnius sutrinti ir išmaišyti su miltais, varške, jogurtu, citrinos žievele, sultimis, cukrumi, kepimo milteliais, druska ir kiaušiniu.
Jums reikės:
1 puodelo stiprios espreso kavos,
200 ml pieno,
1 šaukšto „Jogų“ arbatos mišinio (cinamono žievelės, kardamonai, pankoliai, imbierai, gvazdikėliai, juodieji pipirai).
Kaip ruošti:
Kavos aparatu ar espreso kavinuku išvirkite stiprų espresą. Į puodelį supilkite pieną, suberkite prieskonius ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir pavirkite dar porą minučių. Baigę virti, leiskite kelias minutes pastovėti. Perkoškite pieną per sietelį ir supilkite į kavą. Galima pagardinti cukrumi.
Skanaus!