Search Results for: "nia"

Bulviniai blyneliai su sojomis

Bulviniai blyneliai su sojomis

Užvirkite vandenį, į jį dėkite sojų faršą ir kelias minutes pakaitinkite. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandį pabrinkti. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Į karštą aliejų berkite svogūno gabalėlius, paskrudinkite, tada dėkite nuspaustą sojų faršą ir apkepkite. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. Į tarkius muškite kiaušinį, berkite miltus, gardinkite juodaisias pipirais ir sūdykite. Tuomet įmaišykite paruoštas sojas. Kepkite karštame aliejuje. Skanaus!

Škotiski kiaušiniai

Škotiski kiaušiniai

8 kiaušinius išvirti kietai. Svogūną ir česnakus labai smulkiai supjaustyti. Į indą su faršu suberti svogūnus, česnakus, žalumynus, duonos trupinėlius, įmušti 2 kiaušinius, pagardinti druska bei pipirais. Viską labai gerai išmaišyti. Iš faršo suformuoti du paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėti po virtą kiaušinį ir apspausti faršu iš visų pusių, kad kiaušinis liktų viduje.

Karšti sumuštiniai su rūkyta žuvimi ir obuoliais

Karšti sumuštiniai su rūkyta žuvimi ir obuoliais

Smulkiai supjaustykite (arba sutarkuokite) svogūną. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais. Susmulkinkite rūkytą žuvį. Obuolius, svogūnus, miltus, sultinį (arba grietinę), žuvį sudėkite į dubenį ir išmaišykite. Visą šią masę patroškinkite margarine. Įdėkite prieskonių, išmaišykite ir dėkite ant duonos. Kepkite karštoje orkaitėje (270°), kol sumuštinių viršus paskrus.

Geriausi pusryčiai pasaulyje: Benedikto kiaušiniai

Geriausi pusryčiai pasaulyje: Benedikto kiaušiniai

Viena iš Benedikto kiaušinių atsiradimo istorijų pasakoja, kad brokeris pavarde Benetict ieškodamas, kaip įveikti sunkias pagriias užsisakė be lukšto virtų kiaušinių, šoninės, skrebučių su sviestu ir olandiško padažo.

Citrininiai putėsiai su vaisiais

Citrininiai putėsiai su vaisiais

Kaip gaminti:
Grietinę sumaišykite su jogurtu, citrinų sultimis ir žievelėmis, suberkite cukraus pudrą. Supilkite pieną. Želatiną užpilkyte vandeniu, kad išbrinktų. Pakaitinkite, kol želatina visiškai ištirps (neužvirinkite). Tada supilkite į paruoštą jogurtą, gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Kai pradės stingti, išplakite grietinėlę ir sudėkite į masę, išmaišykite. Galiausia putėsius iškrėskite į taures. Viršų puoškite vaisiais.

Namuose gaminti braškiniai ledai

Namuose gaminti braškiniai ledai

Jums reikės:

400 g šviežių braškių
100 g cukraus
200 ml 35% riebumo grietinėlės
2 valgomųjų šaukštų cukraus pudros
1 pakelio desertinės varškės
Kaip gaminti:

Braškes sutrinkite ir sumaišykite su cukrumi. Grietinėlę sumaišykite su cukraus pudra ir plakite iki standžių putų. Įmaišykite desertinę varškę. Į masę supilkite sutrintas braškes ir viską atsargiai išmaišykite. Masę supilkite į nedidelius indelius ir šaldykite apie 6 valandas.

Skanaus!

Itališki lakštiniai

Itališki lakštiniai, Lazanija

Ingredientai: • Lazanija, lakštai, 9 vienetai • Kiaulienos faršas, 500 gramų • Morkos, 2 vienetai • Kaliaropės, 1 vienetas •…

Skaniausi varškėčiai

Skaniausi varškėčiai

Sūrį smulkiai sutarkuoti.
Žalumynus smulkiai sukapoti.
Varškę išsukti su kiaušiniais, įmaišyti sūrį, žalumynus, sutrintą česnaką.
Iš šios masės suformuoti varškės paplotėlius-blynelius ir apvolioti džiūvėsėliuose.
Įkaitintame aliejuje apkepti abi blynelių puses, kol gražiai pagels ir apskrus.

Avižiniai blynai

Avižiniai blynai

Avižinius dribsnius užpilti karštu vandeniu ir palikti pastovėti 5-10 minučių. Vandenį nukošti.
Išbrinkusius avižinius dribsnius sutrinti ir išmaišyti su miltais, varške, jogurtu, citrinos žievele, sultimis, cukrumi, kepimo milteliais, druska ir kiaušiniu.

Šalta kava su prieskoniais

Šalta kava su prieskoniais

Jums reikės:

1 puodelo stiprios espreso kavos,
200 ml pieno,
1 šaukšto „Jogų“ arbatos mišinio (cinamono žievelės, kardamonai, pankoliai, imbierai, gvazdikėliai, juodieji pipirai).

Kaip ruošti:

Kavos aparatu ar espreso kavinuku išvirkite stiprų espresą. Į puodelį supilkite pieną, suberkite prieskonius ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir pavirkite dar porą minučių. Baigę virti, leiskite kelias minutes pastovėti. Perkoškite pieną per sietelį ir supilkite į kavą. Galima pagardinti cukrumi.

Skanaus!