Search Results for: "naminiai ledai"

Sekmadienio burtai virtuvėje: naminiai šviežių braškių ledai

Sekmadienio burtai virtuvėje: naminiai šviežių braškių ledai

Ši sekmadienį drauge su geografe Amber Wilson keliaujame po Jungtinių Amerikos valstijų Pietų virtuvę: Teksasas, Florida, Alabama, Misisipis… – ir apsistojame Luizianoje.

Savaitgalio receptas. Naminiai braškiniai ledai

Savaitgalio receptas. Naminiai braškiniai ledai

Šį savaitgalį pradedame ruošdamiesi vakarui. Siūlome – naminių ledų receptą, kurio rezultatui laukti reikia net 6 valandų. Tad lekiame į turgų, o kai kas gal net į daržą, šviežių braškių ir gaminame.

Pasaulio virtuvių paslaptys: kaip atsigaivinti karštą vasaros dieną?

Pasaulio virtuvių paslaptys: kaip atsigaivinti karštą vasaros dieną?

Vasaros karštymetį išgyvensime lengviau, jei rinksimės organizmą vėsinantį maistą bei gėrimus. Ir nors lietuviški šaltibarščiai nepabos niekada, vasara – puiki proga išmėginti svečiose šalyse vasarą gaminamus tradicinius patiekalus, kurie vėsina.

Kūryba virtuvėje – natūralūs maisto dažikliai

Kūryba virtuvėje – natūralūs maisto dažikliai

Patiekalo išvaizda ne ką mažiau svarbi nei jo skonis. Todėl neretai puošdami patiekalą nepatingime pasirinkti sunkesnį kelią – kiekvieną iškeptą keksiuką dekoruojame skirtingai, įvairių spalvų kremais, barstukais, uogomis ir žalumynais. Ar tai būtų desertai, ar įvairių raštų pomidorai, spalvingas, akį traukiantis maistas patinka visiems.

Kaip atrodytų dviratis ar kvepalai

Kaip atrodytų dviratis ar kvepalai, jei juos gamintų „Apple“? (foto)

Kaip žinia, viena pelningiausių pasaulio kompanijų „Apple“ gamina kompiuterius, išmaniuosius telefonus, muzikos grotuvus. O kaip jų gaminiai atrodytų, jei iš informacinių technologijų rinkos „Apple“ pereitų į, pavyzdžiui, maisto pramonės arba parfumerijos?

Lietuviai kol kas neskuba didinti išlaidų švenčių stalui

Lietuviai kol kas neskuba didinti išlaidų švenčių stalui

Naujausios mažmeninės prekybos tinklo „Rimi Lietuva” apklausos duomenimis, šių metų Šv. Kalėdų stalo patiekalams didesnė Lietuvos šeimų dalis (43 proc.) nėra linkusi išlaidauti ir planuoja skirti ne daugiau nei pernai – nuo 50 iki 200 litų. Tuo tarpu 34 proc. apklaustųjų planuoja išleisti mažiau ir tik 8 proc. kalėdiniam stalui ketina skirti daugiau pinigų nei pernai.

Didžioji dauguma apklaustųjų savo šventinio stalo neįsivaizduoja be tradicinių patiekalų – kūčiukų (71 proc.), kalėdaičių (48 proc.), silkės (41 proc.) ir aguonų pieno (25 proc.). Tyrimo duomenimis, tik Dzūkijoje populiariuosius kūčiukus nurungia kalėdaičiai, o Pietryčių Lietuvoje – naminiai kepiniai.

Anot „Rimi Lietuva” atstovės ryšiams su visuomene Jovitos Bagdonaitės, pagrindinės šventinių pirkinių tendencijos, kaip rodo ir tyrimo duomenys, RIMI prekybos centruose šiemet išlieka labai panašios kaip ir pernai.

„Įvertinę pusės gruodžio mėnesio mūsų pirkėjų krepšelį, pastebėjome, jog ne mažesnio susidomėjimo nei pernai sulaukia ne tik tradiciniai kalėdiniai patiekalai – kūčiukai, žuvies produktai, grybai ir įvairūs kepiniai, bet ir žaislai, knygos, smulki buitinė technika. Šiemet mūsų pirkėjas šiek tiek daugiau linkęs įvertinti kokybę ir už ją mokamą kainą, – sako J. Bagdonaitė.

Atsižvelgdami į šventinius šio laikmečio pirkėjų įpročius, RIMI prekybos centrai šiais metais siūlo dar platesnį populiariausių produktų asortimentą – daugiau šviežios antienos, žąsienos, triušienos, gurmanams – fazano mėsos, didesnį atvėsintos žuvies ir keptos žuvies pasirinkimą. Anot „Rimi Lietuva” atstovės ryšiams su visuomene, nors panašu kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet pirkėjai bus linkę daugiau gaminti namuose ir pirkti mažiau pusgaminių, tikimasi, jog tokie gaminiai, kaip kūčiukai, aguonų pienas, spanguolių kisielius, silkė su grybais ar aguoninis pyragas sulauks ne mažesnio pirkėjų dėmesio nei pernai.

„Kaip visus metus stebime ir reaguojame į savo pirkėjų įpročius, taip ir šventiniu laikotarpiu stengiamės pirkėjams pasiūlyti geriausiai jų poreikius atitinkantį asortimentą. Siekiame, kad RIMI prekybos centruose pirkėjai rastų visų šviežių ir pačių įvairiausių maisto produktų, reikalingų jų šventiniam stalui”, – sako ji.

Kaip rodo naujausio mažmeninio prekybos tinklo inicijuoto tyrimo duomenys, pirkėjai vertina galimybę visus šventiniam stalui reikalingus maisto produktus įsigyti vienoje vietoje ir net du trečdaliai apklaustųjų (66 proc.) teigia, jog Kūčių ir Šv. Kalėdų stalui maisto produktus perka prekybos centruose. Tuo tarpu šeštadalis (17 proc.) šventėms apsiperka turguje, o 13 proc., tarp kurių daugiausia kaimų gyventojai, maisto produktus perka mažose maisto parduotuvėse.

Tyrimas taip pat parodė, kad švenčių dienomis lietuviai leidžia laiką ne tik namuose, bet lankosi ir svečiuose ir dažniausiai draugams bei giminėms neša pyragus, sausainius (45 proc.) ir vyną (29 proc.).