Search Results for: "morkų sriuba"

Sekmadienio receptas - morkų sriuba su jogurtu ir kmynais

Sekmadienio receptas – morkų sriuba su jogurtu ir kmynais

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme šilkinės morkų sriubos su jogurtu ir kmynais receptą.

Morkų ir apelsinų sriuba

Morkų ir apelsinų sriuba

Morkas supjaustyti griežinėliais, svogūnus smulkiai supjaustyti. Puode įkaitinti aliejų, sudėti svogūną, morkas sutarkuotą imbierą, kuminus, kalendrą ir troškinti virš mažos ugnies apie 3 minutes. Supilti vandenyje išmaišytą knorr sultinį, sudėti apelsinų žieveles ir virti apie 20 minučių, kol morkos suminkštės.

Moliūgų

Moliūgų, morkų ir pupelių sriuba

Per naktį mirkytas išvirkite nesūdytame vandenyje. Kai išvirs, nupilkite vandenį ir pasūdykite, išmaišykite. Morkas griežinėliais, moliūgus – kubeliais. Svogūną griežinėliais, sudėkite į dideliame puode įkaitintą sviestą ir troškinkite 3-4 minutes. Suberkite morkas, moliūgus ir troškinkite dar apie 3 minutes. Daržoves užpilkite sultiniu ir uždengę virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol morkos ir moliūgai sumikštės. Sriubą išpilkite pro sietelį (samtį daržovių palikite), pasūdykite, įberkite pipirų ir išmaišykite. Tyrę supilkite į puodą, suberkite virtas ir šiek tiek pakaitinkite. Sriubą išpilstykite į lėkštes, dėkite po šaukštą likusių daržovių, papuoškite petražolių lapeliais.

Cukinijų pietūs – sriuba

Cukinijų pietūs – sriuba, pagrindinis patiekalas ir desertas

Rugpjūtis yra tikras cukinijų mėnuo – jų gausu tiek turguose, tiek parduotuvėse, tiek ir daržuose. Tad galbūt metas surengti cukinijų pietus?

30 praktiškų patarimų virtuvės šefui

30 praktiškų patarimų virtuvės šefui

Net jei ir laikote save virtuvės asu, vertingų patarimų vengti nereiktų, nes kartais tai gali išgebėti nuo kulinarinių nesėkmių, kurios pasitaiko visiems. Siūlome 30 praktinių patarimų, kurie perduodami iš kartos į kartą.

Kelios gudrybės

Kelios gudrybės, kaip pažaboti apetitą ir greičiau sulieknėti

Nekontroliuojamas apetitas kliudo pasiekti gerų rezultatų, todėl dalinamės keliomis gudrybėmis, kaip numesti svorio.

Kaip surengti įsimintiną Halovyno vakarėlį

Kaip surengti įsimintiną Halovyno vakarėlį

Visų šventųjų dienos išvakarėse rengiamas Halovyno vakarėlis gali tapti staigmenų užtaisu, nesibaigiančiu vien skaptuotu moliūgu ant palangės.

„Žinoma, daugiausia dėmesio skiriama įspūdingiems kostiumams, tačiau šventė nebus išbaigta be tinkamų patiekalų, dekoracijų ir muzikos“, – sako „Electrolux“ vakarėlių ciklo „Dinner explorer“ organizatoriai.

Užkandžiui puikiai tiks namuose kepta tradicinė airiška duona su džiovintais vaisiais. Kraujo sriubą galima pagaminti iš konservuotų pomidorų, morkų, salierų, svogūnų ir kitų priedų bei papuošti ją grietinėlės voratinkliu. Pagrindiniam patiekalui vakarėlių gidas siūlo velniškai aštrų kepsnį iš vištų krūtinėlių. Desertui – tradicinis Halovyno patiekalas – karamelizuoti kepti obuoliai su riešutais. Šventinius patiekalus sėkmingai papildytų „Raganos punšas“, sumaišytas iš citrininio limonado, apelsinų likerio, degtinės, konservuotų ličių vaisių ir ledo.

Muzikiniam šventės fonui tiks Matto Finko „Halloween hysteria“ arba Johno Carpenterio originalių kino filmų garso takelių rinkinys Halloween: 20th anniversary edition. Stalo papuošimui galima panaudoti ne tik išskaptuotus moliūgus su žvakute, bet ir mažus dekoratyvinius moliūgėlius bei obuolius, o patalpos dekorui – popierinius vorus, šikšnosparnius ir skeletus. Papildomą efektą suteiks dūmų mašina.

Populiariausias Halovyno užsiėmimas yra ne tik kaimynų gąsdinimas ir išpirkos prašymas, bet ir plaukiančių kubile obuolių žvejojimas burna arba bandymas nenaudojant rankų suvalgyti ant raištelio prikabintą paplotėlį, aplietą sirupu. Taip pat neprašausite vakarą paskirdami siaubo filmų peržiūrai arba tamsoje užsiimdami burtais.

Tuo tarpu Halovyno raganoms, norinčioms ne tik šauniai pasirodyti bet ir stebuklingai greitai susitvarkyti po vakarėlio, „Electrolux“ rekomenduoja šiuolaikinę belaidę šluotą „Ergorapido“.

Kaip laikytis iškrovos dienų?

Kaip laikytis iškrovos dienų?

Niekas nepaneigs, kad dietos – nelengvas išbandymas mūsų organizmui. Ką daryti, jeigu jums sunku jų laikytis? Kaip numesti svorio nekenkiant sau ir be didelių pastangų ar diskomforto?

Sušildantys patiekalai pagal Ruslaną Bolgovą ( + receptai)

Sušildantys patiekalai pagal Ruslaną Bolgovą ( + receptai)

Kai spusteli šaltukas, nesinori niekur eiti iš namų: norisi susisukti į antklodę ir su šilta arbata rankoje skaityti knygą ar žiūrėti televizorių. Tačiau nepasiduokite monotonijai, atėjusi žiema neturėtų tapti prastesnės savijautos ar nuotaikos priežastimi. Pakelkite sau tonusą, susišildykite iš vidaus eksperimentuodami virtuvėje, o Jums padės virtuvės šefo Ruslano Bolgovo patarimai, kaip pasigaminti sušildančius patiekalus, kurie ir pakels tonusą, ir stiprins imunitetą.

Patiekalai

Patiekalai, kurie ne tik sušildo, bet ir stiprina imunitetą (+receptas)

Sulaukėme pirmojo šaltuko, o tuo pačiu ir žvarbių dienų, tamsių vakarų, kuriais net nesinori niekur eiti iš namų. Tačiau tai puikus metas jaukiai leisti laiką namuose su šeima, draugais, pasigaminti skanią, sušildančią vakarienę.