Paieška
Paieška skyriuje
Dažno vaikystėje nemėgtos, bet suaugus įvertintos sriubos šiandien išgyvena kulinarinį atgimimą. Net ir tie, kurie išsijuosę kartoja, kad mamos sriuba skaniausia, kartais džiugiai...
Visiems gerai žinoma, jog riešutai yra natūralus mineralų ir vitaminų šaltinis. Juose gausu baltymų, kurie yra viena iš svarbiausių medžiagų žmogaus organizmui, bei sveikųjų riebalų,...
Įtraukti į kasdieninę mitybą šie produktai ne tik padės sulieknėti, bet ir nebepriaugti svorio ateityje. Įtraukite į savo mitybą bent kelis produktus iš šio sąrašo, ir antro bandymo...
Net ir stengiantis maitintis sveikai, ne visuomet užtenka laiko tinkamai numalšinti alkį. Kebliausias metas – pavakarė darbe: tuomet neretai išgeriamas kavos puodelis, užsikandant kuo nors...
Po sunkios bei sočios, nors ir romantiškos vakarienės, noras mylėtis neretai sumažėja arba visai išnyksta. Bet kartais netikėti maisto produktų deriniai, regis, veikia priešingai –...
Kaip pašalinti iš organizmo šlakus ir toksinus? Geriausia – judėti, gerti daugiau vandens, apsilankyti pas limfodrenažinių masažų specialistą ir, žinoma, pakoreguoti valgymo įpročius....
Šiandien iš Marocmamos nusirašėme kvepiantį, gaivinantį, sotų ir, svarbiausia, skanų ir sveiką Migdolinio avokadų kokteilio receptą.
Tikriausiai ne vienam šunų mylėtojui suvirpa širdis, kai į jį iš pastalės pažvelgia tokios mielos ir tokios alkanos akys. Kyla pagunda vienu ar kitu kąsneliu nuo pietų stalo pavaišinti...
Ne tik sniegas, eglutės ar mandarinų kvapas namuose primena Kalėdas – didžiosios žiemos šventės neapsieitų be tradicinio jų akcento – riešutų. Švieži riešutai yra neatsiejamas...
Tie, kurie bent kartą yra patekę į prieškalėdinį apsipirkimo šurmulį ar stovėję ilgose prekybos centro eilėse, sutiks, jog kalėdinėmis dovanomis geriausia pasirūpinti iš anksto....
Pilna burna kimšti pyragus ar šokoladą nėra sveika, tačiau, ar kada susimąstėte, kad galime perdozuoti ir sveikų produktų? Jie gali būti toksiški, kaupti savyje pavojingas kancerogenines...
Naujausi moksliniai tyrimai įrodo, jog rūpinantis sveiku svoriu yra svarbu ne tik maisto racionas, į kurį vis dar dažniausiai nukreipiamas visas dėmesys. Vis svarbesniu veiksniu tampa laikas,...
Populiarių Lietuvoje kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson norinčius išmokti gaminti ar patobulinti savo įgūdžius kviečia į video pamokas „Kepk nedelsiant“. Šįkart pamokos tema...
Pusryčiai - svarbiausias žmogaus skrandžiui metas. Kiekvienoje šalyje vyrauja vis kitos pusryčių tradicijos, pavyzdžiui, amerikiečių blynai su mėlynėmis ir šonine labai skiriasi nuo...
Vakar, Tarptautinės dienos be dietų vakarą, išrinkta pirmoji Lietuvoje Prieskonių karalienė. Dėl šio titulo „Santa Maria“ inicijuotame konkurse rungėsi trys kulinarijos entuziastės,...
Chrestomatinę rašytojo Sauliaus Šaltenio apysaką „Riešutų duona“ ir pagal ją sukurtą filmą žino daugelis, tačiau pačios riešutų duonos retas yra ragavęs. Menininkė Nomeda...
Viktorijos eroje atėjus pavasariui moterys prie savo suknelių prikabindavo migdolo žiedą – tai buvo vilties simbolis. Kinijoje iki šių dienų migdolas yra grožio simbolis. Kosmetikoje...
Nuo pat pirmųjų žmogaus gyvenimo dienų pienas yra tarsi neatsiejama mitybos dalis. Kaskart girdime begalę mitų ar perskaitome nemažai literatūros, jog norint gauti kuo didesnį kiekį...
Artėjant gražiausiai pavasario šventei – šv. Velykoms, Lietuvos laidų vedėja, žurnalistė, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson siūlo nepamiršti ant savo šeimos stalo patiekti ir...
Palikime visus grūdus ir žoles lesti paukščiams – mes esame žmonės, todėl ir maitintis turime žmoniškai. Svorio metimo dietos neturi mus paversti paukščiais. Dėl šios priežasties...
Sviestą išplakti su cukrumi, sudėti kiaušinius ir juos išplakti. Suberti miltus ir kepimo miltelius. Į masę įdėti vieną trečdalį miltų ir trečdalį grietinės. Taip daryti tol, kol...
Griebkite vieną iš žemiau pateiktų produktų, kai pasijusite esantys blogos nuotaikos, užklupti streso ar kamuojami slegiančio oro už lango. Keli kąsniai ir vėl galėsite kibti į...
Prieš dvejus metus indas Ramjitas Raghavas susilaukė pirmagimio, tuomet vyrui buvo 94 metai, o jo žmonai 52. Jau tada jis sakė, kad vieno vaiko tokiame amžiuje pakaks. Tačiau visai neseniai...
Niekam ne paslaptis, kad biurų darbuotojai, sėdintys kiaurą dieną prie kompiuterio, mėgsta pakramsnoti ką nors skanaus. Vis dėlto rimčiau apie savo pasirinkimą pradedama mąstyti tik tada,...
Siūlome pasinerti į Paryžiaus romantiką bei prisiminti vieną iš nuostabiausių šiame mieste populiarių saldėsių, kurį tikrai įmanoma pasigaminti namuose.
Ingredientai: 200 gramų natūralaus jogurto, 100 gramų grietinėlės, 100 gramų cukraus pudros, 1 kiaušinis, 2 šaukštai medaus Gaminimas: Ledų pagrindas: Kiaušinį išsukame su...
Pyragus ar šokoladą „kimšti“ nėra sveika, tačiau, ar kada susimąstėme, kad galime perdozuoti sveikų produktų? Taip vadinami produktai iš gamtos taip pat gali būti toksiški ir savyje...
Kalėdiniai pietūs, skirtingose pasaulio šalyse, turi ir skirtumų, ir panašumų. Tradicijos, ruošiant šventinius pietus atspinti tos šalies, kurioje švenčiama, kultūrą. Daugumoje...
Sumaišykite šviesias ir tamsias razinas, citrinų ir apelsinų žievelių cukatas, migdolus, vanilinį cukrų, romą ir karčiųjų migdolų aliejų. Viską uždenkite ir palaikykite 6h...
Kakava sumaišoma su tarkuotais džiūvėsėliais, į juos įpilama pieno arba grietinėlės, ir viskas 10 min. palaikoma, kad sumirktų džiūvėsėliai. Sviestas sumaišomas su cukrumi ir gerai...
1 / 2