Search Results for: "maistas be druskos"
Ar pastebėjote, kad nedidelis desertas po pietų daro stebuklus? Tiesioginis vadovas nebeatrodo toks reiklus ir pretenzingas, klientai tampa malonesni, mes pasijuntame laimingesni, o gyvenimas tampa gerokai saldesnis visomis prasmėmis. Visa tai lemia tam tikros medžiagos, kurios išsiskiria smegenyse, valgant vienokį ar kitokį maistą. Taigi, ką valgyti, kad būtume sveiki, o mūsų nuotaika – visuomet pakili?
Druskos, kaip ir kai kurių kitų žmogui būtinų elementų, žmogaus organizmas negali nei pasigaminti, nei kaupti. Visi šie elementai turi būti gaunami su maistu. Žmogaus organizme yra apie 100 gramų natrio. Kasdien dalis natrio yra pašalinama su šlapimu, todėl jo atsargos turi būt nuolat papildomos.
Per didelis suvartojamos druskos kiekis gali padidinti kraujospūdį, sukelti širdies ligas. Vartojant daug druskos turintį maistą, padidėja rizika susirgti inkstų ligomis, osteoporoze, skrandžio vėžiu. Nustatyta, kad vartojant mažai druskos turintį maistą, sumažėtų žmonių, kuriems reikalingas gydymas nuo aukšto kraujo spaudimo bei mirčių nuo širdies ligų skaičius.
Kelias dienas namuose ant virtuvės stalo palaikius maisto produktus ar neplautą lėkštę, jų paviršių netrukus padengs pelėsis. Tai – grybas, tik, nebent specialiai gamintumėte pelėsinį sūrį, jo greičiausiai nevalgysite. Kad apsaugoti maisto produktus nuo per greito gedimo, žmonės jau nuo seno ėmėsi priemonių, stabdančių pelėsių ir sveikatai pavojingų bakterijų dauginimąsi.
Alergija – viena iš iš dažniausių civilizacijos ligų. Dažnu atveju nemaloni kūno reakcija pasireiškia pieno produktams. Tačiau kaip atskirti – tai alergija, ar maisto netoleravimas? Ar tik gydytojas gali nustatyti, kad esi alergiškas tam tikram maisto produktui?
Sulaukėme pirmojo šaltuko, o tuo pačiu ir žvarbių dienų, tamsių vakarų, kuriais net nesinori niekur eiti iš namų. Tačiau tai puikus metas jaukiai leisti laiką namuose su šeima, draugais, pasigaminti skanią, sušildančią vakarienę.
Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis nuo širdies ir kraujagyslių sistemos ligų kasmet miršta apie 1,65 mln. žmonių. Milžinišką susirgimų ir mirčių skaičių lemia netinkama mityba, o didžiausią įtaką tam turi perteklinis druskos suvartojimas.
Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvus dienoraščio nusirašėme šiltų ir labai skanių vištienos salotų su džiovintomis slyvomis ir prancūzišku medaus bei garstyčių užpilu receptą.
Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme tiesiog idealiems rudens pietums tinkančios kokosinės vištienos sriubos receptą.
Kulinarė ir virtuvės žurnalistė Beata Nicholson jau šešerius metus kiekvieną dieną bendrauja su savo blogo skaitytojais ir dažniausias jų klausimas būna – kaip greitai ir neišleidžiant papildomai nė lito pagaminti skanesnį ir sveikesnį maistą sau ir artimiausiems žmonėms.
Mano problema yra besisluoksniuojantys, lūžinėjantys nagai. Manau, susigadinau juos su įvairiais namų apyvokos chemikalais ir pigiais lakais. Dabar nei druskos vonelės, nei citrina, nei aliejus nebepadeda… Geriu maisto papildus. Ir jei pagerėja, labai trumpam. Ką patartumėte daryti?