Search Results for: "mėsa"

Daržovių troškinys su mėsa

Daržovių troškinys su mėsa

Visas daržoves ir supjaustyti kubeliais. Į kepimo indo dugną sudėti supjaustytus svogūnus, tuomet mėsos kubelius, pabarstyti česnakais. Tuomet dėti bulves ir ant viršaus kitas daržoves. Sultinį sumaišyti su vandeniu bei pomidorų padažu ir supilti į kepimo indą. Tuomet pabarstyti druska, pipirais bei kitais prieskoniais. Orkaitėje kepti apie 1 val – kol daržovės perkeps.

Baklažanų užkepėlė su mėsa ir padažu

Baklažanų užkepėlė su mėsa ir padažu

Baklažanus reikia supjaustyti kubeliais ir juos apibarstyti druska, taip apie 30 min. Po to supjaustytą baklažaną nuplauti po šaltu . Svogūną susmulkinti, nuo pomidorų nulupti žieveles ir juos sutrinti (geriausia blenderiu). Keptuvėje pakepinti svogūną, tuomet sudėti faršą, įdėti , pipirų (pagal kiekvieno skonį) ir pakepti apie 20 min. Kitoje keptuvėje pakepinti baklažanus, užberti šiek tiek pipirų, tuomet sudėti sutrintus pomidorus ir pakaitinti apie 7 min. Tuomet puode reikia ištirpinti sviestą, sudėti miltus ir viską išmaisyti. Po to pilame pieną, dedame pipirų, jei reikia ir laukiame kol sutirštės. Galiausiai į kepimo indą arba kelias formeles idedame faršą, užpilame padažo ir ant viršaus sudedame baklažanus. Dedame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių apie 25-30 min. prieš kepimo pabaigą užbarstome tarkuoto sūrio. Skanaus!

Kopūstų apkepas su malta mėsa

Kopūstų apkepas su malta mėsa

Kopūstą dėti į puodą, užpilti vandeniu, 5 minutes apvirti, išimti iš puodo, nulieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti sietelyje.
Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su malta mėsa, suberti sėlenas, įmušti kiaušinį, įpilti 8 šaukštus vandens ir pagardinti prieskoniais. Kopūsto lapus atskirti nuo koto, kotą smulkiai sukapoti ir sumaišyti su faršu.

Varškinės bandelės su mėsa

Varškinės bandelės su mėsa

Į rūgpienį dėkite sodą ir išmaišykite. Supilkite į varškę. Įmuškite kiaušinį, sudėkite prieskonius, miltus ir gerai išminkykite. Iškočiokite, supjaustykite juostelėmis.

Grilio sezonas įsibėgėja: 5 gardūs marinatų receptai ant grotelių keptai mėsai

Grilio sezonas įsibėgėja: 5 gardūs marinatų receptai ant grotelių keptai mėsai

Įsibėgėjus šiltajam metų laikotarpiui, daugėja progų paiškylauti gamtoje. Sotūs, kepsninėje paruošti mėsos patiekalai – būtinas tokių iškylų elementas tiek keliaujant į pikniką gamtoje, tiek į draugo sodybą. Mėsos skonį didele dalimi lemia marinatas, tad norint ant grotelių mėsą iškepti išties gardžiai, pravartu žinoti bent keletą nesudėtingų, bet mėsos skonį pagerinančių marinatų receptų.

„Ramen burgeriai“ – pamėgti mėsainiai be bandelės (+receptas)

„Ramen burgeriai“ – pamėgti mėsainiai be bandelės (+receptas)

Lietuvos restoranų virtuves jau kurį laiką užkariavę amerikietiškieji „burgeriai“ – suvožtiniai su bandele ir įvairiais įdarais viduryje. Tačiau tie patys Jungtinių Amerikos Valstijų piliečiai, ko gero ieškodami naujų skonių, prieš kelis metus išbandė šiuos pamėgtus užkandžius gaminti kitaip. Ir jeigu greitai paruošiami makaronai šiam patiekalui neatrodo labai tinkami, „Ramen burgeriai“ šiandien laužo visus standartus ir pateikia dar vieną priežastį, kodėl verta pamilti šį lengvai paruošiamą gaminį.

Didžiosios klaidos

Didžiosios klaidos, kurias darote kepdami mėsainius

Kažkada buvęs tik amerikiečių skiriamuoju ženklu, mėsainis „išaugo“ greito maisto restoranų meniu rėmus ir, paplitęs visame pasaulyje, tapo atskiru, netgi gurmanų mėgstamu, patiekalu. Mėsainių bumas neaplenkė ir Lietuvos, tad dabar daugumoje restoranų galima paragauti įvairių norimų šio patiekalo variantų, kai skiriasi ir mėsos apdorojimo būdas, ir kaina. Tačiau kartais norisi pasigaminti savo mėgstamą mėsainį namuose, kad jame būtų visi mėgstami ingredientai. Jais mėgautis patiems ir pavaišinti savo artimuosius gali bet kuris pradedantis kepėjas, tačiau svarbu išvengti klaidų, kurios gali ne tik pakenkti tobulam patiekalo skoniui, bet ir visiškai jį sugadinti.

Garsenybės gardžiavosi mėsainiais ir... šampanu (foto)

Garsenybės gardžiavosi mėsainiais ir… šampanu (foto)

Sostinėje įsikūrusio gurmaniškų mėsainių restorano „Le Butcher“ įkūrėjai meta iššūkį burgerių mėgėjams ir vietoj tradicinio gėrimo – alaus – šalia siūlo rinktis… tikrą šampaną! Pirmieji šiai gurmaniškai avantiūrai šventės „Burgers&Bubbles“ („Mėsainiai&Burbuliukai“) metu neatsispyrė šalyje žinomi žmonės.

Mistiška mėsa: ką mes iš tikrųjų valgome? (foto)

Mistiška mėsa: ką mes iš tikrųjų valgome? (foto)

Atėjo laikas iš tikrųjų susipažinti su tuo, ką mes valgome – nusprendė menininkas Peteris Augustus ir parengė nuotraukų seriją „Mystery Meat“.

Jamesas Bluntas draugų žvaigždžių laukia ne audringuose vakarėliuose

Jamesas Bluntas draugų žvaigždžių laukia ne audringuose vakarėliuose, o koncertuose

Su koncertiniu turu „Moon Landing“ į Europą persikėlęs Jamesas Bluntas šiuo metu svečiuojasi gimtojoje Anglijoje, kur trijų koncertų serijoje laukia pasirodysiančių ir karališkosios šeimos atstovų. Jamesas Bluntas yra artimas Didžiosios Britanijos princo Hario draugas. Pastarasis, lydimas savo merginos ar kitų karališkosios šeimos narių, jau ne kartą lankėsi hito „You‘re Beautiful“ atlikėjo koncerte. Naujausią J. Blunto koncertinę programą spalio 6 d. „Siemens“ arenoje galės išvysti ir Lietuvos publika.