Search Results for: "krevetės"

Krevetės drebučiuose

Krevetės drebučiuose

Želatiną užpilkite vandeniu, kad išbrinktų. Šparagus 30 minučių verdkite 2l. pasūdyto ir citrinų sultimis parūgštinto vandens. 300 ml šparagų nuoviro ištirpinkite želatiną. Ataušinkite, sumaišykite su vynu.
Į formeles įpilkite truputį paruošto skysčio, atšaldykite.

Krevetės su avokadu

Krevetės su avokadu

Vynuoges perpjauname pusiau ir išimame sėklas. Avokadą nulupame, apšlakstome citrinos sultimis ir supjaustome. Krevetes pamarinuojame po to veriame vėrinukus: spanguolė+krevetė+avokadas+vynuogė+paprika.

Krevetės su Teriyaki padažu

Krevetės su Teriyaki padažu

Susmuliname česnakus, pakepiname svieste, sudedame krevetes, pakepiname 10-15 min, supilame padažą, patroškiname dar 5 min. Valgome su ryžiais ir .

Su ananasais keptos krevetės

Su ananasais keptos krevetės

Krevetes nuplaukite, išlukštenkite ir apiberkite Naujosios virtuvės žuvies prieskoniais. Maišydami trumpai pakepinkite aliejuje. Ananasą nulupkite, supjaustykite kubeliais ir trumpai pakepkite svieste. Užpilkite ananasų sultimis ir dar patroškinkite. Galima šiek tiek sutirštinti krakmolu. Ananasą ir padažą paskirstykite lėkštėje, ant jų išdėliokite keptas krevetes.

Sriuba su krevetėmis

Sriuba su krevetėmis

Į verdantį vandenį suberti kubeliais pjaustytą svogūną ir šaldytas . Keptuvėje su sviestu pakepti miltus ir sudėti į sriubą. Pavirti 10 min. prieskonius, supilti grietinėlę ir nukaisti.

Makaronai su krevetėmis ir daržovėmis

Makaronai su krevetėmis ir daržovėmis

Česnaką susmulkinkite ir apkepkite kartu su supjaustytu poru ir krevetėmis. Suberkite kubeliais pjaustytą papriką, šparagines pupeles. Kai viskas apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytą kinišką kopūstą, užpilkite sultiniu ir patroškinkite. Sultiniui kiek išgaravus, supilkite vyną ir troškinkite apie 5 min, tada supilkite grietinėlę.

Krevečių rizotas

Krevečių rizotas

Į puodą įpilti aliejaus, supilti ryžius ir troškinti 2-3 min. Įpilti 200 ml sultinio, toliau troškinti kol dings vanduo. Supilti likusį sultinį ir maišant troškinti, kol nebeliks sultinio.

Krabai pomidorų padaže

Krabai pomidorų padaže

Jei imate šaldytus krabus ar krevetes, juos atšildykite. Česnakus smulkiai sukapokite arba sutrinkite. Svogūnų laiškus supjaustykite 2-3 cm ilgio gabaliukais. Pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepkite svogūnus ir česnakus, sudėkite krabus. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pomidorus ir kepkite. Puode sumaišykite druską, sojos padažą, cukrų, kukurūzų krakmolą ir maišydami supilkite pomidorų masę, virkite. Užvirus, sumažinkite ugnį ir virkite apie 1 minutę. Sudėkite krabus ir pakaitinkite. Pabaigoje apšlakstykite sezamo aliejumi. Patiekite su ryžiais.

Salotos su grąžgarsčių lapais

Salotos su grąžgarsčių lapais, krevetėmis ir kedrų riešutais

Ingridientai: Ryšelis įvairių salotų lapų Ryšelis grąžgarsčių (ruccolos) lapų 250 g krevečių 100 g kedrų riešutų 100 g „Džiugo” sūrio Padažui:…

Pikantiški vėrinukai

Pikantiški vėrinukai

Sūrį, persimoną supjaustome nedideliais kubeliais, kuriuose veriame ant dantų krapštukų, ant jų veriame persimono gabalėlius, krevetę ir alyvuogę.