Search Results for: "konjakas"
stipri juoda kava (500 g)
konjakas (100 g)
likeris (100 g)
cukraus pudra (2 šaukštai)
citrinos sultys
ledo gabalėliai
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepti blauzdeles, kol gražiai parus. Baigiant kepti sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką ir grybus. Trumpai pakepti. Ant vištienos užpilti konjaką ir, kai jis pakankamai įkais, išjungti ugnį ir uždegti konjaką. Kai jis užges, supilti vyną, pagal skonį įberti druskos, pipirų ir prieskonių. Vištienos gabalus pamaišyti ir uždengti. Troškinti apie 20 min. ant silpnos ugnies.
Kiaulieną supjaustyti porcijiniais gabalėliais, pasūdyti, pabarstyti pipirais, užpilti konjaku ir palikti marinuotis 3-4 val. Po to apkepti aliejuje. Padažui paprikas, svogūnus, agurkus, morkas ir salierą smulkiai supjaustyti ir apkepti taukuose. Supilti vandenį, padažą, actą ir troškinti uždengus dangtį. Kiauliena tiekiama karšta, užpylus pagamintu padažu. Garnyrui tinka marinuoti svogūnai.
Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje ir nuvarvinkite. Špinatų lapus nuplaukite ir nuplovę nuo stiebų minutę laikykite verdančiame vandenyje, tada gerai nuvarvinkite ir stambiai supjaustykite. Svogūnus kepkite svieste, kol pagels, apliekite konjaku ir paskrudinkite. Supilkite čia grietinėlę, sudėkite špinatus ir viską dar 5 minutes troškinkite. Skrudinkite graikinius riešutus, berkite į špinatus, ten pat pilkite kiaušinius ir berkite sūrį. Viską išmaišykite, berkite muskatų riešutus, druskos, pipirų. Vienu šaukštu įdarykite kiekvieną makaronų vamzdelį ir sudėkite į aliejumi išteptą kepimo formą.
Padažui sviestą ir miltus nuolat maišydami kaitinkite, kol miltai pradės „garbanotis”. Supilkite pieną, išmaišykite ir nuolat maišydami virkite 10 minučių ant nestiprios ugnies. Pieną nukelkite nuo ugnies, supilkite trynius ir suberkite pusę sūrio, sūdykite, įberkite muskatų. Padažą supilkite ant makaronų, apšlakstykite juos lydytu sviestu ir apibarstykite likusiu sūriu. Pateikalą šaukite į 220 laipsnių C orkaitę ir 15 minučių kepkite.
avienos minkštimą supjaustyti gan dideliais gabalais, o kurdiuko lašinius — plonomis riekelėmis. Pamarinuoti mėsą ir lašinius moliniame ar emaliuotame inde, užbarsčius druska, maltais raudonaisiais pipirais, smulkiai sukapotu svogūnu, džiovintais prieskoniniais žalumynais ir apšlaksčius vyno actu ar atskiesta citrinų rūgštimi, taip pat įpylus stikliuką konjako ar degtinės. Viską išmaišyti ir šaltoje vietoje palaikyti 6—7 valandas.
Kakava sumaišoma su tarkuotais džiūvėsėliais, į juos įpilama pieno arba grietinėlės, ir viskas 10 min. palaikoma, kad sumirktų džiūvėsėliai. Sviestas sumaišomas su cukrumi ir gerai išsukamas, į jį suleidžiami tryniai.
Vakar Vilniaus Rotušės aikštėje duris atverė gurmaniškomis vaišėmis pusšimčio metrų aukštyje garsėjantis dangaus restoranas „Dinner in the Sky“. Antrą kartą Lietuvoje viešintis restoranas svečius priiminės iki vėlaus šeštadienio vakaro.
Jau pirmadienį į Vilnių atvyksta gurmaniškomis vaišėmis pusšimčio metrų aukštyje garsėjantis dangaus restoranas „Dinner in the Sky“. Lankytojams jis duris atvers antradienį ir svečius Vilniaus Rotušės aikštėje priiminės iki vėlaus šeštadienio vakaro.
Net nejauku apie šį šeštadieniokoncertą pasakyti ką nors ne tokio entuziastingo, kai apžvalgos ir feisbuko komentarai mirga epitetais ir šauktukais.
Vienas garsiausių ir populiariausių Lietuvos dainininkų Egidijus Dragūnas-Selas savo 36-ojo gimtadienio išvakarėse sulaukė neįtikėtino pasiūlymo – dalyvauti pasaulinio garso prekės ženklo „Pierre Cardin“ fotosesijoje „Nepriekaištingos permainos“. Fotosesija buvo surengta praėjusią savaitę.