Search Results for: "kepiniai"
Transriebalai, hidrinti riebalai, riebalai žudikai. Šiuos terminus girdime, skaitome produktų etiketėse, bet ar tikrai žinome, kokie tai riebalai? Kaip atpažinti sveikatai nepalankius produktus ir nepasiklysti parduotuvių lentynose?
Per trumpą laiką iš apvalaus žmogaus negalima padaryti liekno, tačiau per 14 dienų atsikratyti pilvo – tikrai realu. Tereikia laikytis kelių taisyklių.
Planuojantiems savo atostogas siūlome susipažinti su šiomis šešiomis pasaulio valstybėmis, į kurias galima keliauti pigiai. Turkija, Graikija, Bulgarija, Ispanija, Tailandas, Egiptas – tai puikių atostogų, naujų kultūrų, egzotikos ar senų Europos tradicijų kraštai, kuriuose užburs maistas, viešbučiai, pramogos, gamta ir aktyvios veiklos. Ieškantiems, kur pigiai ir kokybiškai pakeliauti, šis sąrašas tikrai tiks.
Svarbiausia pavasario šventė nenumaldomai artėja, tad pats metas puošti namus bei planuoti Velykinio stalo vaišes. Visgi įsisukus į darbus neretai pritrūksta laiko viską suspėti ar apgalvoti. Prieš strimgalviais lekiant į prekybos centrus, specialistė pataria susidaryti planą, ką ruošite pati, o ką galima užsisakyti ar nusipirkti jau pagamintą. Taip liks daugiau laiko, kurį galėsite skirti namų puošybai ir margučių dekoravimui kartu su šeima.
Kiekvienas lietuvis žino traškaus kibino skonį, ne kartą yra valgęs jį su karštu vištienos sultiniu. Ar žinote, kad šis patiekalas Lietuvoje populiarus dar nuo Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Vytauto laikų? O visame pasaulyje į šį pyragėlį su mėsa panašių kepinių rasite kone kiekvienos tautos virtuvėje, tik skiriasi jų forma, pavadinimai ar sudedamosios dalys.
Išgirdus Paryžiaus miesto pavadinimą, daugeliui prieš akis iškyla Eifelio bokštas, nuostabi architektūra, Luvre įsitaisiusi Mona Liza, įsimylėjėlių porelės ir šviežiais prancūzų kepiniais kvepiančios kepyklėlės. Daugiau nei dešimtmetį Paryžiuje gyvenanti lietuvė Goda Klimavičiūtė nusprendė atskleisti, ką būtina pamatyti ir kur apsilankyti šio miesto svečiams.
Yra produktų, kurių nerekomenduojama valgyti tuščiu skrandžiu – priešingu atveju jie praranda dalį naudingųjų savybių arba gali sukelti alergiją, tapti kai kurių ligų priežastimi. Šis sąrašėlis pravers kiekvienam!
Tobulas skonis į delną telpančiame išpuoštame laimės gabalėlyje – taip keksiukų mėgėjai apibūdina šį nepaprastai gardų desertą, kuris pamalonina ne tik gomurį, bet ir akis. Šiandien Lietuvoje ir pasaulyje įvairiausių skonių keksiukai su įmantriais įdarais, dekoruoti fantastiško grožio ir skonio kepurėlėmis, tapo neįtikėtinai populiarūs. Pasak „Google“, „keksiukų receptai“ yra sparčiausiai auganti raktažodžio paieška šiuo metu. Tiesa, smalsu, ar daugelis keksiukų gerbėjų žino šio fėjų pyragėliu vadinamo deserto atsiradimo istoriją, kuri siekia net 17 a.
Prieskoniais maistą gardiname visus metus, bet žiemą virtuvė išsiskiria tuo, kad ypač norisi sodresnio skonio, sotesnių patiekalų. Kokius prieskonius geriausia rinktis?
Vieni geriausių Lietuvos šefų, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narių – Halina Višnevskaja ir Ruslanas Bolgovas – įmonių grupės „KG Group“ iniciatyva surengtoje Užgavėnių kulinarinėje šventėje pasiūlė naują požiūrį į tradicinius šios šventės patiekalus. Virtuvės profesionalai pristatė patiekalus, kuriuose vienu metu dera keli skirtingi komponentai: vištiena ir blynai, skonis ir sveikumas, tradicijos ir naujovės.