Search Results for: "kavos pupelės"

Susikurkite savo kavą: kavos mišinių gaminimo pagrindai

Susikurkite savo kavą: kavos mišinių gaminimo pagrindai

Tolygiai plintančiai kavos kultūrai auga ir vieno regiono ar ūkio kavos populiarumas, tačiau šiandien kavos mišiniai – vis dar bene labiausiai paplitusi šio gėrimo forma. Dažnai pasigirsta nuomonės, kad kavos mišiniais gamintojai bando maskuoti prastos kokybės kavą. Tiesa, būtent šiuo būdu lengviausia paslėpti kavos defektus, bet kartu galima sukurti ir išrankiausius gomurius palepinsiantį gėrimą.

Ar tikrai espreso kavą stipresnė už įprastą kavos puodelį?

Ar tikrai espreso kavą stipresnė už įprastą kavos puodelį?

Sausakimši specializuoti kavos namai, miestu žingsniuojantys žmonės su kavos puodeliu rankoje, spalvingi termosiniai kavos puodeliai, mašininiai kavos aparatai. Visa tai – plintančios kavos kultūros apraiškos. Turbūt kiekvienam teko girdėti šią savoką, tačiau retesnis kuris žino apie espreso kavos subtilybes bei su ja siejamos kultūros apraiškas.

Svarbiausias Kavos įvykis Lietuvoje

Svarbiausias Kavos įvykis Lietuvoje

Nesvarbu, ar esate verslo dalyvis arba tiesiog kavos mėgėjas – Jūs tiesiog negalite praleisti Kavos kultūros dienų 2011. Dvi dienas kavos bendruomenę vienijantis renginys vyks balandžio 2 – 3 dienomis Vilniuje, prekybos ir pramogų centre „Ozas“.

Brangiausia pasaulio kava besituštinantys žinduoliai žiauriai išnaudojami

Brangiausia pasaulio kava besituštinantys žinduoliai žiauriai išnaudojami

Kopi Luwak – brangiausia pasaulio kava, kuri gaunama surenkant neapvirškintas kavos pupeles iš Indonezijoje gyvenančių žinduolių išmatų. Guardian.co.uk praneša, kad gyvūnų gerovės specialistai paskelbė tokios kavos gamintojams memorandumą, kai paaiškėjo, kad neretai gyvūnai kava maitinami per prievartą, kad būtų paskubintas toks kavos „gamybos“ procesas.

Švytinti oda: pasigaminkime kūno šveitiklį

Švytinti oda: pasigaminkime kūno šveitiklį

Nusprendžiau pasidalinti receptu, kaip pasigaminti naminį veido ir kūno šveitiklį iš natūralių produktų: aliejaus, druskos/cukraus ir kavos.

Procesas – paprastesnis nei paprastas! Jums reikės cukraus arba druskos ir tokio aliejaus, kokį turite. Aliejus minkština ir maitina odą, o tuo tarpu cukraus arba druskos dalelės ją nušveičia, pašalina nešvarumus ir suragėjusias odos ląsteles. Masažas suaktyvina odos kraujotaką ir taip ji pasiima dar daugiau naudingų medžiagų iš aliejaus.

Druska gali būti įvairaus rupumo, kaip ir cukrus – patrinkite tarp pirštų turimą cukrų ir druską ir nuspręskite, ką naudosite. Aliejų galite naudoti tokį, kokį turite – alyvuogių, saulėgrąžų ar kosmetinį vynuogių kauliukų, simondsijų, kviečių gemalų, migdolų, abrikosų ar kitą.

Jeigu turite probleminę odą, kurią paberia, įlašinkite du lašelius eterinio levandų aliejaus, kuris pasižymi antibakteriniu, odą raminančiu ir gydančiu poveikiu. Jei oda sausa, tiks eterinis rožių aliejus. Riebiai odai naudingas eterinis bergamotės arba arbatmedžio aliejus, sandalmedis padės lyginti raukšles.

Šveičiame tik švarią odą, taip pat geriau, kad ji būtų drėgna ir šilta, taigi nusiprauskite šiltu vandeniu ir mėgstamu prausikliu. Imame šveitiklį pirštais ir masažuojame veidą.

Tiesa, jei cukraus ar druskos dalelės atrodo šiurkštokos, tiesiog sudrėkinkite rankas – vanduo aptirpdys kristalėlius ir jie taps švelnesni. Taip drėkindamos rankas masažuokite veidą, kol ištirps šveitiklio druska ar cukrus. Tokį šveitiklį galima naudoti ir visam kūnui.

Baigę šveitimą, nuskalaukite veidą vandeniu, o aliejaus likučius nuspauskite popierine servetėle. Jei tuo veido procedūrą baigsite, aliejaus likučiai atstos kremą.

Kavos ir medaus šveitiklis

Kavos tirščiai – nuostabus kūno šveitiklis. Dauguma žinote, kad kava pašalina negyvas suragėjusias ląsteles nuo odos paviršiaus. Taigi, geriausia naudoti kavos pupeles, sumaltas beveik į miltelius.

Ingredientai: 1 kupinas šaukštas labai smulkiai sumaltos kavos, 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus, 1/2 šaukštelio medaus.

Sumaišykite kavą, aliejų ir medų. Gautą košę užtepkite ant nuvalyto veido, masažuodamos jį pirštais. Palaikykite vieną minutę, po to nuplaukite šiltu vandeniu.

Paprasti bet naudingi natūralūs šveitikliai tavo odai. Išbandyk ir tu!

Tiramisu sūrio pyragas

Tiramisu sūrio pyragas

Kavą užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 4 minutes ir nukošti. Sumaišyti paruoštą kavą su cukrumi ir marsala. Aušinti apie 10 minučių. 80 ml gauto skysčio supilti į nedidelį puodą ir pavirti, kol skysčio liks apie 1 v. š. Ataušinti. Želatiną užbarstyti ant 2 v. š. šalto vandens, išbrinkinti ir pakaitinus ant vandens garų ištirpinti. Aušinti 5 min. Kreminį sūrį išplakti su cukraus pudra iki vientisos masės. Sudėti maskarponę, supilti marsalą, želatiną ir viską gerai išmaišyti. Grietinėlę išplakti iki standumo ir įmaišyti į sūrio masę. 22 cm skersmens torto formą šiek tiek patepti riebalais. Biskvitinių pirštelių galus nupjauti taip, kad sausainiai liktų 7 cm ilgio. Sausainių plokščiąsias puses pamirkyti likusioje kavoje ir sustatyti paruoštoje formoje nupjautais galais žemys pagal formos sieneles. Likusius sausainių galiukus taip pat pamirkyti kavoje ir sudėti ant formos dugno. Sukrėsti sūrio masę. Šaukštą tirštojo kavos sirupo pašlakstyti ant sūrio masės ir mediniu pagaliuku lengvai pamaišyti. Tortą per naktį pašaldyti. Prieš patiekiant pabarstyti šokoladu dengtomis kavos pupelėmis.

30 praktiškų patarimų virtuvės šefui

30 praktiškų patarimų virtuvės šefui

Net jei ir laikote save virtuvės asu, vertingų patarimų vengti nereiktų, nes kartais tai gali išgebėti nuo kulinarinių nesėkmių, kurios pasitaiko visiems. Siūlome 30 praktinių patarimų, kurie perduodami iš kartos į kartą.

7 mitai apie kavą

7 mitai apie kavą

Daugelio rytas prasideda nuo kvapnios, garuojančios kavos puodelio, kuris padeda greičiau pabusti ir suteikia energijos naujai dienai, tačiau net ir kasdien kava besimėgaujantys tiki gajais mitais apie šį gėrimą – pabandykime juos sulaužyti.

Apie kavą...

Apie kavą…

Kasdien pasaulyje išgeriama begalė puodelių kavos. Vieniems šis gėrimas – energijos šaltinis, kuris asocijuojasi su gera dienos pradžia, kitiems kavos gėrimas tai tam tikras ritualas. Tačiau ar geriate tikrą, geros kokybės kavą?.. Apie tai ir dar daugiau, ką turi žinoti kiekvienas kavos mėgėjas.

Šokoladas besirūpinantiems savo sveikata. Kokio ieškoti?

Šokoladas besirūpinantiems savo sveikata. Kokio ieškoti?

Užėjus į parduotuvę akys raibsta nuo saldumynų gausos, tačiau dažnas patvirtins – šokoladas tvirtai laiko saldumynų karaliaus poziciją. Tiesa, šiam skanėstui keliami reikalavimai yra didesni nei bet kada anksčiau – nebeužtenka tiesiog paprasto šokolado, ieškoma ypatingesnio, skanesnio, su išskirtiniais priedais, o paskutiniu metu – ir kuo sveikesnio. Kyla klausimas, kokį šokoladą rinktis, norint ne tik pasilepinti, bet ir nenusižengti sveikuoliško gyvenimo principams ar net gauti organizmui naudingų medžiagų?