Search Results for: "kava"
Jums reikės:
1 puodelio šaltos kavos,
1 šaukšto „Amareto“ likerio,
plaktos grietinėlės,
pakepintų migdolų plokštelių.
Kaip ruošti:
Kavą supilkite į taurę. Taip pat įpilkite likerio ir viską išmaišykite. Papuoškite plakta grietinėle ir ant viršaus užbarstykite migdolų plokštelių.
Skanaus!
Jums reikės:
1 puodelo stiprios espreso kavos,
200 ml pieno,
1 šaukšto „Jogų“ arbatos mišinio (cinamono žievelės, kardamonai, pankoliai, imbierai, gvazdikėliai, juodieji pipirai).
Kaip ruošti:
Kavos aparatu ar espreso kavinuku išvirkite stiprų espresą. Į puodelį supilkite pieną, suberkite prieskonius ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir pavirkite dar porą minučių. Baigę virti, leiskite kelias minutes pastovėti. Perkoškite pieną per sietelį ir supilkite į kavą. Galima pagardinti cukrumi.
Skanaus!
Jums reikės: Šviežiai maltos pupelių kavos 600 ml pieno šviežiai malto kardamono maltų gvazdikėlių cinamono rudojo cukraus Kaip gaminti: Paruoškite…
4 puodeliams kavos Jums reikės:
8 arbatinių šaukštelių tamsios tirpios kavos miltelių,
4 arbatinių šaukštelių mėtų sirupo,
150 ml plaktos grietinėlės,
6 valgomųjų šaukštų cukraus,
1/2 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties,
1 arbatinio šaukštelio kakavos miltelių,
žiupsnelio vanilinio cukraus.
Kaip ruošti:
Du šaukštelius tirpios kavos užpilkite verdančiu vandeniu ir įmaišykite sirupo. Leiskite atvėsti. Grietinėlę išplakite su cukrumi, citrinos rūgštimi, kakava bei vanilinu. Ant atvėsusios, bet ne visiškai atšalusios kavos užpurškite arba šaukštu uždėkite grietinėlę. Galima patiekti.
Skanaus!
Neįsivaizduojate dienos be puodelio kavos? O gal nemėgstate tikros juodos kavos? Siūlome išbandyti kiek netradicinę morkų kavą.
Jums reikės:
1 stiklinės tarkuotų morkų
1 litro vandens
Grietinėlės
Vanilinio cukraus
Kaip gaminti:
Morkas nuskuskite, sutarkuokite stambia tarka ir džiovinkite orkaitėje tol, kol pasidarys tamsiai rudos. Tada į puodą įpilkite vandens, užvirinkite. Į verdantį vandenį suberkite morkas, pavirinkite kelias minutes ir, nukėlę nuo ugnies, palaikykite 10-20 min., kad pritrauktų. Morkų kavą į puodelius pilkite taip: 2 dalys kavos ir 1 dalis grietinėlės. Saldinkite pagal skonį. Morkų kavą taip pat galite balinti pienu arba ledais. Ši kava taip pat labai skani ir šalta, paskaninta vaniliniu cukrumi ir plakta grietinėle.
Skanaus!
Kava visada, o ypač šiuo metu – kultas. Nepaisant daugybės legendų, pirmą kartą kavamedis buvo aptiktas Etiopijoje, I a. pr. Kr. Tačiau kava kaip gėrimas pradėta vartoti tik XII a., na, o XVIII a. kava tapo populiari visame pasaulyje.
Tolygiai plintančiai kavos kultūrai auga ir vieno regiono ar ūkio kavos populiarumas, tačiau šiandien kavos mišiniai – vis dar bene labiausiai paplitusi šio gėrimo forma. Dažnai pasigirsta nuomonės, kad kavos mišiniais gamintojai bando maskuoti prastos kokybės kavą. Tiesa, būtent šiuo būdu lengviausia paslėpti kavos defektus, bet kartu galima sukurti ir išrankiausius gomurius palepinsiantį gėrimą.
Daugelio rytas prasideda nuo kvapnios, garuojančios kavos puodelio, kuris padeda greičiau pabusti ir suteikia energijos naujai dienai, tačiau net ir kasdien kava besimėgaujantys tiki gajais mitais apie šį gėrimą – pabandykime juos sulaužyti.
Kasdien pasaulyje išgeriama begalė puodelių kavos. Vieniems šis gėrimas – energijos šaltinis, kuris asocijuojasi su gera dienos pradžia, kitiems kavos gėrimas tai tam tikras ritualas. Tačiau ar geriate tikrą, geros kokybės kavą?.. Apie tai ir dar daugiau, ką turi žinoti kiekvienas kavos mėgėjas.
Orui atšalus mielai pramogaujame lauke, kol žandukus iki rausvumo sužnaibo šaltukas, o tuomet rankos pačios tiesiasi link garuojančio puodelio kavos ar arbatos… „Nieko rimto“ kviečia dalyvauti konkurse ir laimėti pasirinktą kavą ar arbatą.