Search Results for: "kakava"
Kakavos milteliai ir šokoladas – dažni įvairių priemonių komponentai, padedantys išsaugoti plaukų ir odos grožį. Kaukes su kakava ir šokoladu nesunku pasidaryti ir namų sąlygomis – jos stimuliuoja plaukų augimą, stabdo slinkimą, be to, labai maloniai kvepia, mažina nuovargį ir dirglumą.
Į indą įmuškite 4 kiaušinių trynius ir vieną sveiką kiaušinį. Į ištirpintą sviestą suberkite stiklinę cukraus, išmaišukite, kad ištirptų, tada suberkite kakavą. Ataušus supilkite į kiaušinių indą. Išplakite, suberkite miltus ir 2-3 šaukštelius kepimo miltelių. Gautą masę supilkite ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi išteptos skardos.
Kepimo indą nuimamu dugnu iškloti kepimo popieriumi. Džiovintus vaisius sumalti, sudėti smulkintus riešutus, dalimis suberti miltus, užmaišyti tešlą. Iškloti tešla kepimo indą, padėti į šaldytuvą.
Bananus sutrinti šakute ir sumaišyti su obuolių tyre ir kakava. Agarą sumaišyti su vandeniu, užvirinti ir pavirti apie 30 sekundžių.
Jums reikės: 150 ml vandens 15 g kakavos 50 g cukraus 350 ml raudonojo sauso vyno 50 ml kavos likerio…
Sumaišyti miltus, cukrų ir cinamoną. Puode ištirpinti sviestą, sudėti kakavos. Sudėti sodą ir kiaušinius. Gerai viską išmaišyti. Supilti į riebalais pateptą kepimo skardą, kepti 180 laipsnių orkaitėje 50 min.
Glaistui ištirpinti sviestą, supilti vanilę ir kakavą. Viską išmaišyti. Užpilti ant pyrago.
Riešutus bei avokadą susmulkinti, sumaišyti su varške bei sutirštintu pienu, apiberti prieskoniais. Valgyti su skrudinta duona.
4 puodeliams kavos Jums reikės:
8 arbatinių šaukštelių tamsios tirpios kavos miltelių,
4 arbatinių šaukštelių mėtų sirupo,
150 ml plaktos grietinėlės,
6 valgomųjų šaukštų cukraus,
1/2 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties,
1 arbatinio šaukštelio kakavos miltelių,
žiupsnelio vanilinio cukraus.
Kaip ruošti:
Du šaukštelius tirpios kavos užpilkite verdančiu vandeniu ir įmaišykite sirupo. Leiskite atvėsti. Grietinėlę išplakite su cukrumi, citrinos rūgštimi, kakava bei vanilinu. Ant atvėsusios, bet ne visiškai atšalusios kavos užpurškite arba šaukštu uždėkite grietinėlę. Galima patiekti.
Skanaus!
Sviestą su šokoladu ištirpinkite dubenyje ant karštų garų. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir įmaišykite pravėsusią sviesto šokolado masę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava , druska ir uogine paprika, suberkite į šokolado masę, viską išmaišykite, kad neliktų sausų miltų.
Kepimo formą (23 cm x 10 cm) ištieskite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje, apie 25-30 min.
Skanaus!
ešla:
kiaušinius išplakame su cukrumi. Įmaišome miltus, kepimo miltelius ir padaliname tešlą į dvi lygias dalis. Į vieną dalį įmaišome kakavą, o į kitą – smulkiai sutarkuotą citrinos žievelę.
Kremas:
Išplakame kiaušinius su cukrumi ir maskarpone sūriu.
Keksiukų gaminimas:
Į formeles dedame kakavinės tešlos, vyšnių, tuomet šviesią tešlą, vėl uogų ir kremo.
Kepame 30-35 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
Iškepusius keksiukus aptepkite ištirpintu šokoladu.
Sausainius sumalti. Sumaišyti išlydytą sviestą, cukrų, kakavą, supilti romą. Sudėti į masę…