Search Results for: "kaip sustiprinti imunitetą"

Kaip sustiprinti savo imunitetą?

Kaip sustiprinti savo imunitetą?

Net Hipokratas kartą pasakė: „tegul maistas būna jūsų vaistas“. Šiuo klausimu niekas nepasikeitė nuo pat senovės. Šiandienos ekspertai taip pat rekomenduoja subalansuotą mitybą, kuri yra geriausias vaistas ir priemonė tuo pačiu metu. Tinkama mityba yra pirmas žingsnis stiprinant savo imunitetą, kuris žiemos metu yra itin svarbus.

Sveikata namuose: stipriname imunitetą

Sveikata namuose: stipriname imunitetą

Mūsų dienomis preparatų, skirtų stiprinti imunitetą, galima įsigyti bet kurioje vaistinėje. Kita vertus, liaudiški receptai nepraranda savo aktualumo (ypač šiuo metų laiku). Siūlome keletą pačių efektyviausių liaudiškų receptų.

Kuo naudingos arbatos?

Kuo naudingos arbatos?

Arbata – ne tik aromatingas gėrimas, bet ir… gana efektyvus vaistas, galintis apsaugoti jus nuo pačių įvairiausių negalavimų. Norite sustiprinti imunitetą, įveikti peršalimą ir virškinimo problemas, pamiršti nemigą arba sureguliuoti kraujospūdį? Gerkite arbatą!

Šaltalankiai – atjauninantis organizmą stebuklas

Šaltalankiai – atjauninantis organizmą stebuklas

Šaltalankio (lot. Hippophae rhamnoides) sveikatinančios savybės minimos jau senovės graikų mokslininkų ir rašytojų darbuose. Graikų mitologijoje rašoma, kad Pegaso kailis labai žvilgėjo, nes jis buvo šeriamas šaltalankių lapais. Klasikinėje Tibeto medicinos knygoje “Sibus Yidian”, parašytoje 8-ajame mūsų eros amžiuje, šaltalankių sveikatinančioms savybėms apibūdinti skirta 30 skyrių

Vartojimas

Iš šaltalankių uogų gaminami gėrimai ir produktai kūdikių maitinimui, verdami kisieliai, uogienės, daromi padažai, džemai, gaminami gėrimai. Šviežios šaltalankių sultys yra kosmonautų racione, siekiant palaikyti jų stiprumą ir atsparumą stresams.

Šaltalankių uogos yra labai maistingos, nors ir labai rūgščios ir sutraukiančios. Kadangi jos labai koncentruotos, reikia atskiesti virintu vandeniu ir pridėti medaus. Jas galima skiesti obuolių ar vynuogių sultimis. Šviežių šaltalankių vaisių negalima valgyti sergant opalige ir šlapimo pūslės akmenlige.

Švieži šaltalankių vaisiai gali būti valgomi su medumi ištisus metus.

Aromatingos sultys su cukrumi didina apetitą ir labai gerai stiprina imunitetą.

Džiovintų šaltalankių vaisių milteliai gali būti naudojami sumaišyti su kitomis vaistažolėmis.

Šaltalankius geriausiai laikyti šaldyklėje apie 6 mėnesius arba trintas su cukrumi santykiu 1:1.

Sveikatinančios savybės

Šaltalankis – polivitaminų kupinas augalas, pagal biologiškai aktyvių medžiagų kiekį ir kokybę lenkia beveik visus vaisius ir uogas.

Vaisiuose yra 4-9 proc. riebalinio aliejaus, 2-7 proc. cukrų, 3,2 proc. organinių rūgščių (obuolių, citrinos, vyno rūgštys), daug vitamino C, B grupės vitaminų (B1, B2, B6), vitaminų E, K, P, folio rūgšties, provitamino A ir karotinoidų, cholino, stearinų, fosfolipidų, rauginių medžiagų, saponinų. Juose esantis vitaminas P gerina skrandžio, žarnyno, kraujo kapiliarų darbą, stiprina antitoksinę kepenų veiklą, stabdo aterosklerozės vystymąsi, mažina cholesterolio kiekį kraujuje, normalizuoja padidėjusios skydliaukės hiperfunkciją.

Šaltalankių produktai labai silpnina barbitūratų, antibiotikų ir kitų vaistų, rentgeno spindulių toksinį poveikį. Todėl juos patariama vartoti cheminės ir radiacinės terapijos metu ir po gydymo, po antibiotikų kurso, taip pat diabetikams, pagyvenusiems žmonėms, profesionaliems sportininkams, intensyvios veiklos žmonėms.

Šaltalankiai – gera priemonė sustiprinti širdies raumenį, profilaktinė priemonė prieš insultą, infarktą, atkuria organizmą po ligų ir psichinių bei fizinių pervargimų, didina vyrų lytinį aktyvumą (prostatos veiklą).

Šaltalankių sultimis gydoma avitaminozė, mažakraujystė, silpnas imunitetas, karščiavimas, bendras peršalimas.

Klinikiniai tyrimai įrodė, kad šaltalankių ekstraktas padeda normalizuoti kepenų fermentų veiklą, tulžies rūgšties serumą ir imuninę sistemą.

Geriausias mišinys nuo anemijos ir imunitetui stiprinti yra džiovinti erškėčių vaisiai, šaltalankių vaisiai ir džiovintos dilgėlės, sumaišytos su medumi. 3 šaukšteliai per dieną tokio mišinio padės sėkmingai išvengti įprastų peršalimų .

Džiovinti šaltalankiai su džiovintomis gudobelėmis – kepenų tonikas ir puikiai padeda gydyti širdies ir kraujagyslių ligas.

Šaltalankių aliejus

Eksperimentiniais tyrimais patvirtintos šaltalankių aliejui būdingos antioksidacinės savybės, kurios saugo nuo laisvųjų radikalų neigiamo poveikio. Šaltalankių aliejus sustiprina gleivinių membranų atsinaujinimą, o tai naudinga moterimis menopauzės laikotarpiu.

Iš šaltalankio uogų kauliukų pagamintas aliejus padeda regeneruotis audiniams, greitina epitelizaciją, granuliacinio audinio augimą pažeistose odos ir gleivinės vietose. Šaltalankių uogų kauliukų aliejumi gydomi nudegimai, nušalimai, gerklės ligos, pragulos, spinduliniai odos pažeidimai. Jis taip pat vartojamas gydant ginekologines ligas. Kaip vidinis vaistas – sergant skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige, stemplės vėžiu.

Atlikti tyrimai rodo, jog šaltalankio aliejus trukdo išsivystyti aterosklerozei, mažina cholesterino kiekį kraujuje. Pastebėta, jog vartojant šaltalankio aliejų dingsta stenokardijos priepuoliai, normalizuojasi arterinis spaudimas.

Šaltalankio aliejumi gydomi odos nudegimai, sunkiai gyjančios žaizdos ir nušalimai, pragulos. Jeigu jie atviri, pirmiausiai apiplaunami antiseptinėmis priemonėmis, truputį nusausinami, patepami aliejumi ir užrišami marle.

Šaltalankių aliejaus nepatariama gerti viduriuojant, sergant kepenų ir kasos ligomis.

Sergantiesiems chroniška sloga patariama šaltalankių aliejumi 2 kartus per dieną tepti nosies gleivinę.

Šaltalankių aliejumi galima tepti užpakalinės angos įtrūkimus, tiesiosios žarnos opą, uždegimo pažeistas dantenas.

Šaltalankių aliejaus gaminimas

1 stiklinę maltų šaltalankio kauliukų 2 – 3 min. pakepiname keptuvėje. Emaliuotame inde iki 60 – 70 laipsnių įkaitiname 0,5 l nerafinuoto saulėgrąžų ar alyvuogių aliejaus.

Pasiruošiame sausą litrinį butelį ir supilame į jį karštą aliejų ir kepintas šaltalankių sėklas. Suplakame ir laikome 10 dienų tamsioje vietoe.

11-ąją dieną perkošiame aliejų pro tankų audinį. Nuosėdas išmetame.

Vėl pakaitiname aliejų ir sudedame maltas, kepintas šaltalankių sėklas ir 10 dienų laikome vėsiai ir tamsiai.

Tokia pat procedūda atliekama trečią kartą.

Po 30 dienų aliejų gerai perkošiame, supilame į keraminį indą ir sandariai uždarome.

Taip paruoštas šaltalankių aliejus savo savybes išsaugo kelerius metus.

Kitas būdas:

Šaltalankių išspaudas išdžiovinti, sumalti kavamale ir termose užpilti iki 60 laipsnių įkaitintu nerafinuotu aliejumi santykiu 1:2/ Laikyti parą. Perkošti.

Naudojame kosmetinėms kaukėms, masažui arba salotoms.

5 glotnučiai imunitetui stiprinti

5 glotnučiai imunitetui stiprinti

Pirmosios šalnos ir darganotos dienos dažnai atneša ir pirmąsias ligas. Atrodo, jog peršalimas neišvengiamas. Tačiau tam turi didelės įtakos asmeninė imuninė sistema. Tai neįtikėtinas kūno apsaugos tinklas, kuris saugo nuo infekcijų, virusų ir bakterijų, patenkančių į organizmą. Kuo stipresnė yra jūsų imuninė sistema, tuo mažesnė yra galimybė susirgti. Sveika mityba, vaisių ir daržovių gausa, kurių sudėtyje yra imuninę sistemą stiprinančių antioksidantų ir vitaminų, padės jums sustiprinti imuninę sistemą vien natūraliais, augalinės kilmės ingredientais. Šie penkti glotnučiai padės jums sveikai stiprinti imunitetą ir išvengti peršalimo.

Norite gyventi ilgiau? Tapkite kraujo donorais!

Norite gyventi ilgiau? Tapkite kraujo donorais!

Nuo studentų, pensininkų, kariškių iki Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės – neatlygintinai duoti kraujo ir „uždirbti“ karmos taškų įkalbinėti nebereikia. O ir Pasaulio sveikatos organizacija skelbia, kad kraujo donorai savo gyvenimą gali pailginti 5 metais ir net sustiprinti imunitetą.

Vokiečiai sulčių ieško vaistinėse

Vokiečiai sulčių ieško vaistinėse

Sultys dažniausiai mums asocijuojasi su pilnomis prekybos centro lentynomis, nukrautomis įvairiausiais sulčių gėrimais iš koncentrato, nektarais. Nors iš išorės jie panašūs, skirtumai tarp to, kas yra pakelio viduje (taigi ir jūsų stiklinėje) nemaži. Todėl vienas sultis galima rasti tik maisto prekių parduotuvėje, o kitas – ir vaistinėse.

Vaistininkė: „Dažniausia klaida - tikėjimas

Vaistininkė: „Dažniausia klaida – tikėjimas, kad antibiotikai išsprendžia visas problemas“

Gydydamiesi plaučių uždegimą lietuviai pernelyg pasitiki antibiotikais, taip pat ligos neišgydo iki galo, o persirgę, nestiprina imuniteto – tai tik kelios gyventojų daromos klaidos, kurias įvardijo vaistininkai ir gydytojai.

Anemija arba kai norisi užkrimsti kreidos

Anemija arba kai norisi užkrimsti kreidos

Iškreiptas skonio pojūtis – vienas iš anemijos požymių. Tačiau kartais žmogus tai priima kaip natūralų dalyką. Štai viena pacientė reguliariai valgė kreidą, o savo gydytoją įtikinėjo, kad toks jos organizmo poreikis.

Gamtos vaistinėlė šaltuoju metų laiku

Gamtos vaistinėlė šaltuoju metų laiku

Aukšta temperatūra, kosulys, siaubinga savijauta… Tai tik keli simptomai iš didelės negalavimų puokštės, kurią ruduo ir žiema įteikia dažnam iš mūsų (kartais – ir po kelis kartus). Visa laimė, kad yra natūralių priemonių, kurios efektyviai padeda užkirsti jiems kelią, o apsirgus – greičiau atsistoti ant kojų. Žemiau pateikti geros savijautos receptai aktualiausi šaltuoju metų laiku, tačiau pravers ir jam pasibaigus.