Search Results for: "juostelė"

Žinomi žmonės partizanų kovas už laisvę pagerbia nešiodami žalias juosteles (foto)

Žinomi žmonės partizanų kovas už laisvę pagerbia nešiodami žalias juosteles (foto)

Ačiū jums, Miško broliai! Ačiū už tai, kad visada buvote ir esate pasipriešinimo priespaudai simbolis. Ačiū už tai, kad pamiršę mirties baimę, kovojote už savo žemę, jos žmones ir laisvę – pagrindinę vertybę pasaulyje. Tokiais žodžiais žinomi šalies žmonės išreiškė palaikymą partizanų judėjimo atminimui, ant rankos užsirišdami žalią juostelę ir paskelbdami savo nuotrauką socialiniuose tinkluose.

Pasidaryk pats: originali žvakidė iš senos juostelės (foto)

Pasidaryk pats: originali žvakidė iš senos juostelės (foto)

Ar pamenate su kokiu jauduliu eidavote į foto paslaugas teikiančią vietą pasiimti išryškintos juostelės? Žinoma, ir dabar dar yra entuziastų, kurie fotografuoja su senais juostiniais fotoaparatais, tačiau dažniausiai toje pačioje kuprinėje turi ir skaitmeninį prietaisą. Garantuotai kiekvieno iš jūsų namuose kur nors mėtosi seni negatyvai. Ištraukime juos į dienos šviesą, tiksliau – į žvakės apšviestą naktį.

Vištienos sriuba su bambukų ūgliais

Vištienos sriuba su bambukų ūgliais

Grybus 1/2 valandos pamirkykite karštame vandenyje. Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis. Bambuko ūglius nuvarvinkite ir supjaustykite plonomis juostelemis. Grybus nuvarvinkite, nupjaukite kietus kotelius, kepurėles supjaustykite juostelėmis. Grybus, vištieną, bambuko ūglius sudėkite į dubenį, sumaišykite su sojų padažu bei ryžių vynu arba cheresu palikite pastovėti 1val. Vištienos sultinį užvirinkite, sudėkite visus produktus ir 1 min. pavirkite. Pabarstykite druska ir pipirais, užbarstykite kalendra.

Makaronai su daržovėmis

Makaronai su daržovėmis

Jums reikės: Morkos:2 vnt. Svogūnai:1 vnt. Sviestas:1,5 šaukšto Pomidorų padažas:3 šaukštai Makaronai:400 g. Kaip gamintis Daržoves supjaustome pailgomis plonomis juostelėmis…

Karštos salotos folijoje

Karštos salotos folijoje

Bulves nuskusti, supjaustyti apskritimais. Morkas taip pat taip pat supjaustyti apskritimais, 3 min. apvirti pasūdytame vandenyje, nusunkti. Svogūną sukapoti. Sūrį supjaustyti plonomis juostelėmis. Visus produktus išmaišyti su majonezu, įberti druskos ir pipirų. Pusę petražolių sukapoti ir sudėti į salotas. Jas išdėlioti ant 4 folijos lakštų, apibarstyti likusiomis petražolėmis. Foliją atsargiai suvynioti. Kepti orkaitėje 20-30 min.

Žuvis su pievagrybiais

Žuvis su pievagrybiais

Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite servetėle ir įstrižai supjaustykite 2-3 cm pločio gabaliukais. Pabarstykite druska ir pipirais. Pievagrybius nuvalykite, supjaustykite juostelėmis. Jei grybai maži, galima nepjaustyti. Kiaušinį išplakite. Kukurūzų krakmolą supilkite į lėkštę. Žuvį išvoliokite kiaušinyje, paskui – kukurūzų krakmole. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš abiejų pusių apkepinkite žuvies juosteles, kol pagels. Kitoje keptuvėje sudėkite pievagrybius. Trumpai pakepkite aliejuje, tada supilkite į sultinį ir virkite (kol skysčio sumažės maždaug per pusę). Pabarstykite druska, pipirais. Sudėkite žuvį ir trumpai pavirkite su grybais. Patiekite karštą su daržovėmis.

Vyno gėrimas

Vyno gėrimas

Prieš ruošiant gėrimą, vyną reikėtų gerai atšaldyti. Citriną kruopščiai nuplauti po karštu vandeniu ir gerai nusausinti. Žievelę nulupti taip, kad išeitų viena plona juostelė. Citrinos žievelę įdėti į stiklinį indą ir užpilti atšaldytu baltuoju vynu. Uždengti ir palaikyti 20 min., kad vynas įgautų citrinos skonio. Prieš pateikiant įpilti putojančio vyno, įberti ledo gabaliukų ir šiek tiek kapotos mėtos lapelių.
Labai tinka kartu su trapiais sūriais kepinukais, įvairiais sūriais ir lengvais užkandžiais.

Lašiša su imbierais

Lašiša su imbierais

Žuvies filė itrinti sultimis ir ryžių actu, nuvalyti papriką, supjaustyti juostelėm, ant folijos dėti lašišos gabalėlį, porą skiltelių paprikos. Pabarstyti imbieru, kepkite orkaitėje.

Vištiena kiniškai

Vištiena kiniškai

Vištienos filė supjaustyti juostelėmis ir pamarinuoti su vištienos prieskoniais, galima laikyti pusę dienos, bet pakanka ir kelias valandas. Vištienos gabaliukus pavolioti krakmolo ir baltymo mišinyje. Kepu alyvuogių aliejuje, neilgai, kol pasimato balta plutelė.

Prašmatnūs viengungio pietūs

Prašmatnūs viengungio pietūs

Nulupkite, supjaustykite svogūną ir sudėkite į gilią keptuvę, prieš tai ištirpinę joje 80 g sviesto. Tuo pat metu užstatykite virti vandenį makaronams, žinoma, įbėrę į jį druskos ir įpylę šaukštelį aliejaus. Supjaustykite parūkytą mėsytę juostelėmis, tai neužima daug laiko ir atrodo gražiai, ir sudėkite ją į keptuvę, kurioje svogūnas jau gražiai apkepė ir įgavo gelsvą spalvą. Kai vanduo puode užverda, sudėkite į jį makaronus ir virkite 7 – 9 minutes. Tuo tarpu į keptuvę su mėsyte ir svogūnu supilkite grietinėlę, suberkite mairūną, sumažinkite ugnį ir uždenkite. Išvirus makaronams galite išjungti ir keptuvę. Makaronus nukoškite, į juos įdėkite likusius 20 g sviesto, įberkite makaronų prieskonių, išmaišykite (aš naudojau jau paruoštą prieskonių mišinuką, tačiau gali būti ir šiaip maltos kalendros, petražolės, krapai ar paprikos). Makaronus sudėkite į lėkštes, ant viršaus užpilkite padažą su mėsyte. Papuošimui galite uždėti šiek tiek žalumynų (keli lapeliai petražolės ar krapų šakelė dažniausiai padaro stulbinamą efektą – gražesnį patiekalą valgyti maloniau ir skaniau).