Search Results for: "juodas šokoladas"

Juodasis šokoladas – sveikatai ir grožiui

Juodasis šokoladas – sveikatai ir grožiui

Manoma, kad šokoladą valgyti tris kartus per savaitę yra sveika. Švedų mokslininkai, ištyrė pacientus patyrusius širdies infarktą ir nustatė, kad rizika nukentėti nuo kito širdies smūgio sumažėja smaližiaujant. Žinoma, saikingai.

Geriausias draugas – šokoladas

Geriausias draugas – šokoladas

Apie šokoladą visuomet sklandė šimtai mitų. Ypač merginų tarpe: „šokoladas baisiai storina!“, „šokoladas yra pats kaloringiausias maistas!“, „nuo šokolado dygsta spuogai!“ ir taip toliau. Nesakau, kad juose nėra tiesos, ir juo labiau nedrįstu teigti, jog šitoje savo rašliavoje pati neprimeluosiu! Straipsnį parašiau prisiskaičiusi įvairiausių tekstukų (ačiū Delfi, Alfa ir mamos knygelei su nuplyšusiu viršeliu). Jų dėka sau įrodžiau, ir noriu įrodyti kitiems, paprastą dalyką – jei skanu, tai ir valgyk!

Čili šokoladas – gurmaniškas sveikatos šaltinis

Čili šokoladas – gurmaniškas sveikatos šaltinis

Aštrusis kakavos ir čili pipirų derinys atsirado daugiau nei prieš 1000 metų. Kadangi tiek čili, tiek kakavos tėvynė yra Pietų Amerika, tad nenuostabu, jog šio pikantiško skonio ir jėgų suteikiančio gėrimo receptūra buvo plačiai paplitusi tarp Majų ir Actekų genčių.

Ką valgyti

Ką valgyti, kad dantys būtų sveiki?

Kiekvienas žino, kad būtina dantis valyti bent du kartus per dieną, naudoti tarpdančių siūlą ir burnos skalavimo skystį – veikdamos kartu, šios priemonės padeda sumažinti nepageidaujamų bakterijų kiekį burnoje. Dar vienas burnos higienai ir dantų būklei svarbus veiksnys, apie kurį kalbama rečiau, yra maisto produktai.

Dietologė: ką ir kaip valgyti

Dietologė: ką ir kaip valgyti, kad sumažėtų nuovargis

Puikiai suvokiame, kad maistas daro milžinišką poveikį mūsų organizmui, bet ne visi žino, kad aktyvumą, gerą savijautą labiausiai skatina ne konkretūs produktai, kad ir kokie naudingi jie bebūtų, o tinkami mitybos įpročiai. „Rexona“ aktyvaus gyvenimo būdo eksperimento „PATIRK: DAUGIAU“ konsultantė, gydytoja dietologė Aušra Jauniškytė-Ingelevičienė, vienintelė sertifikuota Intuityvaus valgymo specialistė Lietuvoje, pataria, į ką reikia atkreipti dėmesį, norint atstatyti energiją ir dienos metu būti kupinam jėgų.

Neklonuotas ir niekam nebandantis įtikti „who is he?“

Neklonuotas ir niekam nebandantis įtikti „who is he?“

Tik ką iš Amerikos atkeliavęs pasakojimas apie intriguojančių „who is he?“ papuošalų gaminimą.
Kol dirbome reklamos agentūrose, kūrėme, piešėme, lipdėme įvairius prekės ženklus kitiems. Vieną dieną nusprendėme sukurti prekės ženklą sau, kurio nereikėtų klonuoti pagal kitų pastabas. Taip gimė „who is he?

Klasikiniai maisto ir vyno deriniai

Klasikiniai maisto ir vyno deriniai

Nusipirkote brangaus rūšinio vyno, nepagailėjote litų prabangiam užkandžiui, bet užuot patyrę dangišką malonumą ar bent išgyvenę subtilių pojūčių, nusivylėte. Kodėl? Greičiausiai jūs netyčia išsirinkote vyną ir maistą derinį, kurie nedera tarpusavyje. Nuo seno žinoma, kad vynas ir maistas gali arba papildyti ir padėti vienas kitam atskleisti savo skonius arba trukdyti taip, jog nepajusite nei maisto nei vyno tikrųjų savybių.

Gaivus želės tortas

Gaivus želės tortas

Pusę pakelio želės paruošti su mažesniu kiekiu vandens nei nurodyta ant pakelio ir palikti vėsti.
Išlydyti sviestą su 2/3 šokolado plytelės. Sausainius ir 50 g. riešutų susmulkinti, užpilti sviestu ir gerai sumaišyti. Gauta mase iškloti torto indą, gerai suspausti. Užpilti žele.

Tiramisu

Tiramisu

Kiaušinių trynius ir cukrų gerai išplakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps tąsi ir balkšva. Įmaišykite maskarponės sūrį. Standžiai išplakite baltymus. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom neišbėgtų. Atsargiai įmaišykite baltymus į maskarponės sūrio, trynių ir cukraus masę iki vientisos kremo konsistencijos.

Paruoštą espresso kavą sumaišykite su brendžiu/romu. Kiekvieną biskvitinį sausainį 0,5 s merkite į kavą ir dėkite į indą vieną greta kito, kad padengtumėte visą indo dugną sausainių sluoksniu. Sukrėskite pusę paruošto kremo ir atsargiai paskirstykite ant sausainių vienodu, lygiu sluoksniu. Paviršių gausiai pabarstykite tarkuotu šokoladu ir kakava (kakavos galima ir neberti, jei norite, kad desertas nebūtų kartus).

Vėl dėkite sluoksnį kava suvilgytų sausainių ir antrą sluoksnį kremo. Pabarstykite kakava ir likusia puse kiekio tarkuoto šokolado. Desertą mažiausiai 5-6 valandas laikykite šaldytuve, kad skoniai susimaišytų ir susivienytų. Geriausia, jei desertas šaldytuve pabus pernakt.

Būdai išsaugoti savo seksualumą net ir šalčiausią žiemą

Būdai išsaugoti savo seksualumą net ir šalčiausią žiemą

Seksualumas – tai vidinė būsena, o ne dailūs apatiniai, flirtas ar vilionės, skirtos priešingai lyčiai. Seksualumas – tai spinduliuojanti aura, pasitikėjimas savimi ir gera savijauta.