Search Results for: "jos"

Įdarytos cukinijos

Įdarytos cukinijos

Ryžius išvirkite ir sumaišykite su faršu, pagardinkite prieskoniais. Cukinijos vidų išskaptuokite, sudėkite faršo ir ryžių masę, apibarstykite smulkintais pomidorais ir kepkite 170 C temperatūroje apie 40 min. Baigiant kepti, pabarstykite tarkuotu sūriu, užpilkite pomidorų padažo ir majonezo.

Tortilijos su krabų lazdelėmis

Tortilijos su krabų lazdelėmis

Supjaustome pomidorus, krabų lazdeles kubeliais, viską sudedame į tam paruoštą indą, sudedame varškę, pagardiname prieskoniais uždedame majonezo ir viską gražiai išmaišome. Paimame tortilijos lakštus, juos gražiai gauta mase. Kai tortilijas , gražiai susukame jas su visu turiniu į ritinį į foliją, kaip lavašą :). Ant jo, uždedame ką nors sunkaus, kad viską . Geriausia tortilijas palikti per naktį, tada jos gražiai susiguli. Palaukus reikiamą laiką išsukti tortilijas iš folijos, gražiai supjaustyti griežinėliais ir dėti i lėkštę bei patiekti

Sojos troškinys „Pavasaris“

Sojos troškinys „Pavasaris“

Jums reikės: 150 g sojos 100 g konservuotų kukurūzų 1 saujos džiovintų slyvų mėsos prieskonių druskos 1 kubelio sultinio 1…

Žaliai baltas desertas su baziliku (4 porcijos)

Žaliai baltas desertas su baziliku (4 porcijos)

Paruoškite biskvitą: atšaldytus baltymus plakite iki stangrios putos, palaipsniui suberkite cukrų ir plakite, kol išnyks cukraus kristalai. Po to į trynius dėkite ¼ išplaktų baltymų, sumaišykite, sudėkite likusius baltymus ir viską sumaišykite. Miltus sumaišykite su krakmolu, persijokite, suberkite į plaktų baltymų-trynių masę ir viską lengvai sumaišykite. Paruoštą masę pilkite į popieriumi išklotą pailgą kekso formą ir kepkite 8-10 minučių 200-220 °C. Atvėsinkite.
Paruoškite sirupą: cukrų suberkite į vandenį ir ant nedidelės ugnies kaitinkite, kol ištirps cukraus kristalai. Pavirkite porą minučių. Kai sirupas pravės, supilkite citrinos sultis.
Paruoškite sūrio sluoksnį: želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite, ištirpinkite. Bazilikus sudėkite į grietinėlę ir užvirinkite. Perkoškite ir dar karštą grietinėlę užpilkite ant baltojo šokolado gabalėlių. Maišykite, kol masė taps vienalytė. Atvėsinkite. Maskarponės sūrį išplakite, supilkite atšaldytą šokolado mišinį ir gerai išplakite. Supilama ištirpintą želatiną, išmaišykite.
Paruoškite bazilikų sluoksnį: želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite, ištirpinkite. Paruoškite sirupą kaip ir biskvitui. Bazilikus blanširuokite, sutrinkite iki vienalytės masės ir sumaišykite su paruoštu sirupu bei želatina.
Paruoškite papuošimus: švarius bazilikų lapelius padenkite garų vonelėje ištirpintu baltuoju šokoladu ir kelioms minutėms įkiškite į šaldymo kamerą. Šokoladui sustingus, bazilikų lapeli

Tortilijos su dešra ir troškintomis daržovėmis

Tortilijos su dešra ir troškintomis daržovėmis

Svogūną, paprikas, pomidorą apkepinti svieste. Sudėti dešrą ir patroškinti apie 10 min. Sudėti 4 šaukštus amerikietiško padažo, užkaitinti ir keptuvę nukelti. Ant tortilijų užberti lydyto sūrio, dėti troškinio, sulankstyti ir kepti orkaitėje apie 10 min.

Sojos ir daržovių troškinys

Sojos ir daržovių troškinys

Jums reikės:

Pakelio sojos kubelių
3 sunokusių pomidorų
Skardinės baltų karališkųjų pupelių
2 raudonųjų paprikų
1 svogūno
2 skiltelių česnako
Jūsų mėgiamų prieskonių
Šiek tiek fermentinio sūrio
1 kubelio sultinio
Trupučio pomidorų padažo
Kaip gaminti:

Užvirkite puodą su vandeniu, ištirpinkite jame sultinio kubelį ir išvirkite sojos kubelius. Tada soją dar kelias minutes pakepinkite karštame aliejuje. Tada į keptuvę dėkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką bei daržoves. Tiesa, prieš pjaustant pomidorus, juos patartina nuplikyti verdančiu vandeniu – taip lengviau nulupsite odelę. Daržoves ir soją troškinkite uždengtoje keptuvėje. Prieš baigiant kepti, uždėkite kelis šaukštus pomidorų padažo ir dar kelias minutes patroškinkite.

Skanaus!

Sojos sriuba

Sojos sriuba

Soją mirkykite 12 valandų, o tada išvirkite ir sumalkite. Svogūnus, česnako skilteles smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Įberkite mairūno. Pakepintas daržoves ir sumaltą soją užpilkite litru verdančio vandens. Sriubą galite paskaninti konservuotais kukurūzais, pagražinti smulkiai pjaustyta paprika arba svogūnų laiškais.

Žiedai ir auskarai su deimantais – visada madingi! Kokios yra šių metų tendencijos?

Žiedai ir auskarai su deimantais – visada madingi! Kokios yra šių metų tendencijos?

Tikriausiai visi esate girdėję dainą apie deimantus – geriausius merginos draugus. Ši dainos eilutė laikui bėgant tapo dar aktualesnė, nes auksiniai žiedai su deimantais bei auskarai su šiais nepaprastai gražiais brangakmeniais tampa vis populiaresni. Šiandien nei žiedai, nei auskarai su deimantais nebėra tik statuso simbolis – tokie papuošalai yra itin aktualūs ir dažnai nešiojami kasdien. Kokios juvelyrikos tendencijos šiuo metu vyrauja ir ką rinktis, jeigu papuošalų dėžutėje trūksta naujų auskarų, vėrinio ar žiedo su deimantu? Skaitykite toliau ir sužinokite, kas yra madinga šiais metais!

Kalėdinės dovanos: idėjos

Kalėdinės dovanos: idėjos, kurios tiks vyrams ir moterims

Kalėdos – viena gražiausių, ryškiausių ir įsimintiniausių metų švenčių, kurios neįsivaizduojamos be dovanų. Artėjant šiai dienai, dažniausiai ruošiamės jau iš anksto – ieškome kalėdinių dovanų idėjų, patiekalų receptų, ką apsirengti tą dieną ir t. t. Tačiau vis dėlto kartais taip nutinka, jog dovanų idėjų galvoje – lygiai nulis. Todėl, šiandien pateikiame Jums dovanų sąrašą, ką dovanoti moterims ir vyrams.

10 įdomių faktų apie Šerloką Holmsą: knyga buvo perkamiausia po Biblijos

10 įdomių faktų apie Šerloką Holmsą: knyga buvo perkamiausia po Biblijos

Šerlokas Holmsas yra žymiausias visų laikų detektyvas, kurį pasauliui pristatė Britų rašytojas Seras Arturas Konanas Doilis. Knygos apie šį seklį yra nuolatos perleidžiamos, o kiekvienais metais sukuriamas bent vienas filmas A.K. Doilio apsakymų motyvais.