Search Results for: "imbieras"
Mėsą supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais. Visas kitas sudedamąsias dalis, sudėti į dubenį ir sumaišyti su mėsos gabaliukais. Dubenį gerai uždengti ir palaikyti per naktį šaldytuve.
Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, čili pipirą ir sumaišykite su tarkuotu imbieru. Gautą masę pakaitinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies su maždaug 2 šaukštais aliejaus. Kai svogūnai taps permatomi, į keptuvę pridėkite stambiai pjaustytų kalakutienos gabaliukų, uždenkite dangčiu ir 5-7 min. kepinkite ant didelės ugnies. Kario padažą padarykite sumaišę grietinėlę, kario prieskonius, šafraną ir juoduosius pipirus. Kalakutienai iškepus iki auksinės rudos spalvos, į keptuvę pridėkite kario padažo, uždenkite ir 20 min. palikite ant silpnos ugnies. Geriausiai kalakutieną su kariu patiekti su virtais ryžiais, „bulgur“ kruopomis arba kuskusu.
Žuvies filė itrinti sultimis ir ryžių actu, nuvalyti papriką, supjaustyti juostelėm, ant folijos dėti lašišos gabalėlį, porą skiltelių paprikos. Pabarstyti imbieru, kepkite orkaitėje.
Ryžių paplotėlius pamirkykite po vieną šaltame vandenyje ir nusausinkite. Įdarui skirtą mėsą smulkiai supjaustykite. Grybus paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės ir susmulkinkite. Imbierą taip pat susmulkinkite.
Mėsą sumaišykite su grybais, imbieru, sojų, aitriųjų paprikų padažais, cukrumi ir sezamo sėklomis. Ant kiekvieno ryžių paplotėlio dėkite po šaukštą įdaro ir suvyniokite kaip balandėlius. Suktinukus tiekite su sojų padažu.
Imbierą smulkiai sukapokite. Sumaišykite imbierą, miltus, stambia tarka sutarkuotą šaltą sviestą, kiaušinį, cukrų, druską. Suformuokite gabalą, truputį paminkykite ir 1 val. tešlą palaikykite šaldytuve.
Imbierą sutarkuoti. Miltus su druska, kmynais, kalendra ir imbieru sumaišyti. Čili labai smulkiai supjaustyti. Viską sumaišyti.
Supjaustome griežinėliais vištienos file, sudedame į indą ir užpilame paruoštu marinatu ir pastatome į saldytuvą 2-3 valandoms.
Prasimarinavusią vištiena užberiame dalimi krakmolo, kad ji apsivoliotų jame. Į įkaitusią keptuvę suberiame apvoliotus griežinėlius ir kepame kol pagels. Tuo tarpu jau sumaišyta padažą supilame į kitą keptuvę ir paverdame kol nepradės burbuliot. Įberiame 1/4 dalį šaukštelio krakmolo ir pamaišome. Turi gautis kisieliaus konsistensija.
Į paruoštą lėkštę suberiame traškius vištienos gabalėlius ir užpilame padažu. Tiekiame kartu su virtais ryžiais.
Vištienos filė įtrinti juodaisiai pipirais, druska ir pakepinti keptuvėje (arba ant grotelių). Salotas suplėšyti, apšlakstyti abiejų rūšių aliejumi (nebėda, jei turite tik vieno). Pagardinti baltaisiais pipirais, imbieru. Uždėti vištieną ir apibarstyti žemės riešutais, salotas patiekti šiltais.
Jautienos pjausnius išmuškite ir ištrinkite citrininiais pipirais, imbieru, čiobrelio lapeliais ir druska. Susukite į volelį ir sudėkite į plastikinį maišelį. Valandai palikite. Avižinius dribsnius paskrudinkite ant keptuvės. Išplakite kiaušinį. Išmuštą kepsnį pavoliokite miltuose, po to kiaušinyje ir dribsniuose. Kepkite ant alyvuogių aliejumi įkaitintos keptuvės, iš abiejų pusių. Sutarkuotą sūrį sumaišykite su majonezu ir pomidorų padažu. Visą šią masę sudėkite ant kepsnių ir įkaitusioje orkaitėje kepkite 10 min.
Dar visai neseniai buvo laikai, kai dažnuose namuose vasara kvepėjo ne tik atostogomis, tačiau ir verdamų uogienių aromatu. Tačiau pastaruoju metu pastebima, kad tradicija gaminti uogienes išliko tik retame namų ūkyje, o lietuviai atrado naują konservavimą būdą – gėrybių šaldymą.