Paieška
Paieška skyriuje
Dar visai neseniai buvo laikai, kai dažnuose namuose vasara kvepėjo ne tik atostogomis, tačiau ir verdamų uogienių aromatu. Tačiau pastaruoju metu pastebima, kad tradicija gaminti uogienes...
Organizmą valantys kokteiliai yra vienas skaniausių būdų, padėsiančių išvalyti organizmą nuo kenksmingų toksinų ir radikalų. Vaisių ar daržovių kokteilį nesunku įtraukti į...
Pirmosios šalnos ir darganotos dienos dažnai atneša ir pirmąsias ligas. Atrodo, jog peršalimas neišvengiamas. Tačiau tam turi didelės įtakos asmeninė imuninė sistema. Tai neįtikėtinas...
Visai netrukus atšauksime vasaros laiką, paskutinį spalio sekmadienį pasukdami laikrodžių rodykles viena valanda atgal. Dienos tampa vis trumpesnės, Lietuvoje įsigali tamsusis metų...
Žiemą ne tik drabužiai tampa šiltesni, paįvairinti sotesniais patiekalais norisi ir savo meniu. Tad kaip tik artėjančių švenčių proga, mėsos tiekėjai „Baltic Foods“ rekomenduoja...
Nėra pasaulyje kito tokio konditerinio kepinio, kuris labiau simbolizuotų Kalėdas nei imbieriniai sausainiai. Šio deserto istorija skaičiuoja jau daugiau nei 4000 metų ir siekia net senovės...
Sulaukėme pirmojo šaltuko, o tuo pačiu ir žvarbių dienų, tamsių vakarų, kuriais net nesinori niekur eiti iš namų. Tačiau tai puikus metas jaukiai leisti laiką namuose su šeima,...
Prieskoniais maistą gardiname visus metus, bet žiemą virtuvė išsiskiria tuo, kad ypač norisi sodresnio skonio, sotesnių patiekalų. Kokius prieskonius geriausia rinktis?
Einate į svečius, ir nežinote, ko tikėtis iš šeimininko? Arba laukiate svečių, ir nežinote, kuo juos pavaišinti? Žvaigždės atskleis, ką mėgsta valgyti ir kuo vaišina savo svečius...
Puikiai suvokiame, kad maistas daro milžinišką poveikį mūsų organizmui, bet ne visi žino, kad aktyvumą, gerą savijautą labiausiai skatina ne konkretūs produktai, kad ir kokie naudingi...
Sodrus skonis ir maloniai kreminė konsistencija – būtent todėl Creme Brulee yra mano desertinė rekomendacija #1 – idealiai tinkanti kaip papildomas savaitgalio pusryčių meniu elementas....
Tikriausiai kiekvienam yra tekę girdėti posakį: „esi tai, ką valgai“. Niekas nepaneigs, kad graikiniai riešutai panašūs į smegenis – ir, kas įdomiausia, iš tiesų yra joms labai...
Maistas – vienas didžiausių gyvenimo malonumų. Beje, tai, ką dedi į burną, gali daug pasakyti ir apie tavo asmenybę, gyvenimo būdą, kultūrą ir panašiai. Taigi, šiandien siūlome...
Tikriausiai jau žinote, kad kai kurie reguliariai vartojami produktai sužadina aistrą ir gerina potenciją. Svajojate apie audringas naktis? Tada kartu antrąja puse turėtumėte dažniau...
JAV dietologai sudarė produktų, kurie padeda malšinti nikotino poreikį, sąrašą. Pasak specialistų, kiekvienas su žalinguoju įpročiu kovojantis žmogus, juos turėtų įtraukti į dienos...
Šefas Marc d'Erceville iš Prancūzijos, šiuo metu dirbantis kulinarijos lofte „Čiop Čiop“, teigia, kad galvojant apie Velykų patiekalus pradėti reiktų nuo natūralių sezoninių...
Pavasaris visada siejamas su permainomis. Tai – gana sudėtingas laikas, nes mūsų orgainizmui trūksta įvairių vitaminų ir mikroelementų, be to, tenka prisitaikyti prie naujo režimo....
Japonų virtuvė – populiari visame pasaulyje. Ir Lietuva tikrai nėra išimtis. Japoniškų restoranų ir suši barų galima rasti praktiškai kiekviename rajone, tačiau ar svetimos kultūros...
Žuvies filė itrinti sultimis ir ryžių actu, nuvalyti papriką, supjaustyti juostelėm, ant folijos dėti lašišos gabalėlį, porą skiltelių paprikos. Pabarstyti imbieru, kepkite orkaitėje.
Birželio 14-ąją minimos tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga rengiamo tradicinio kulinarinio vakarėlio metu buvo ne tik išrinktas skaniausias teminis patiekalas, bet ir apdovanoti...
Neabejojame, kad esate marginę kiaušinius svogūnų lukštais, tačiau siūlome išbandyti ir kitas natūralias medžiagas. Džiaukitės raudonais, mėlynais, žaliais, auksiniais ar juodais...
Imbierą sutarkuoti. Miltus su druska, kmynais, kalendra ir imbieru sumaišyti. Čili labai smulkiai supjaustyti. Viską sumaišyti.
Nors vaistinių lentynos gausiai nuklotos receptiniais ir nereceptiniais vaistais, kurių informaciniuose lapeliuose žadama, kad vos keletą kartų pavartoję išsigydysite varvančią nosį....
Kalėdiniai pietūs, skirtingose pasaulio šalyse, turi ir skirtumų, ir panašumų. Tradicijos, ruošiant šventinius pietus atspinti tos šalies, kurioje švenčiama, kultūrą. Daugumoje...
Šeštadienio receptas šį kartą bus truputį šventiškas - imbieriniai sausainiai. Juos iškepti išties nesudėtinga, o šių sausainukų ryšulėlis pradžiugins ne vieną kolegą ar draugą.
Imbierą smulkiai sukapokite. Sumaišykite imbierą, miltus, stambia tarka sutarkuotą šaltą sviestą, kiaušinį, cukrų, druską. Suformuokite gabalą, truputį paminkykite ir 1 val. tešlą...
Vištienos filė įtrinti juodaisiai pipirais, druska ir pakepinti keptuvėje (arba ant grotelių). Salotas suplėšyti, apšlakstyti abiejų rūšių aliejumi (nebėda, jei turite tik vieno)....
Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, čili pipirą ir sumaišykite su tarkuotu imbieru. Gautą masę pakaitinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies su maždaug 2 šaukštais aliejaus. Kai...
Mėsą supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais. Visas kitas sudedamąsias dalis, sudėti į dubenį ir sumaišyti su mėsos gabaliukais. Dubenį gerai uždengti ir palaikyti per naktį šaldytuve.
Valgymas kartais tampa įdomiausia kelionės dalimi. Paragauti patiekalai dažnai visai net neprimena jūsų šalyje gaminamų jų pakaitalų. Tad jei norite sužinoti, koks tikrasis kebabo skonis,...
1 / 2