Search Results for: "esė"

Desertas su sezamu

Desertas su sezamu, medumi ir ledais

Jums reikės:

Pakelio sluoksniuotos tešlos
Pakelio ledų
5 šaukštų sezamo sėklų
2 šaukštų medaus
4 šaukštų sviesto
Šviežiai malto cinamono
Kaip gaminti:

Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ir padalinkite į keturias lygias dalis. Tešlą iš abiejų pusių lengvai apkepinkite svieste ir palikite atvėsti. Tada sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamo sėklas, įdėkite šviežiai sumalto cinamono bei 2 šaukštus medaus ir viską išmaišykite. Pertepkite sluoksniuotos tešlos paplotėlius sezamo sėklų ir medaus mase, ant viršaus uždėkite ledų rutuliukus ir pabarstykite cinamonu.

Skanaus!

Moliūgų sriuba su šalavijais ir džiūvėsėliais

Moliūgų sriuba su šalavijais ir džiūvėsėliais

Moliūgą supjaustykite, išskobkite sėklas, o nuluptą minkštimą supjaustykite gabaliukais. Obuolį supjaustykite į keturias dalis, nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite stambiais gabaliukais. Susmulkintą svogūną apkepinkite svieste. Sudėkite obuolį, moliūgą ir cukrų ir šiek tiek patroškinkite. Supilkite sultinį. Uždenkite dangtį ir virkite ant vidutinės ugnies maždaug 15 minučių. Viską suplakite plaktuvu. Sudėkite garstyčias, grietinę, druską ir pipirus. Duonos riekes supjaustykite mažais kubeliais ir apkepinkite aliejuje. Sudėkite šalavijų lapelius ir trumpai pakepinkite juos kartu su duona. Pabarstykite druska ir pipirais. Džiūvėsėlius patiekite atskiruose indeliuose šalia sriubos.

Pyragas „Meilės debesėliai“

Pyragas „Meilės debesėliai“

Jums reikės: 2 kiaušinių 200 ml cukraus 100 ml pieno 250 ml miltų 100 gr. margarino 2 arbatinių šaukštelių kepimo…

Cheesecake – sūrio pyragas

Cheesecake – sūrio pyragas

Sutrupinkite sausainius (kadangi neturiu virtuvinio kombaino aš juos sutarkuoju „burokine“ tarka) ir juos užpilkite ištirpintu sviestu.

Gerai sumaigykite sausainius su sviestu iki vientisos masės ir išklokite torto formos dugną.

Išplakite grietinėlę, įmaišykite sūrį.

Pagal instrukciją ant pakelio pasidarykite želė, palaukite kol atvės ir pilkite į grietinėlės ir sūrio mišinį. Gerai išmaišykite, bet nepersistenkite, kad neatsirastų oro burbuliukų.

Gautą masę pilkite ant sausainių pado ir iki kitos dienos pamirškite šaldytuve. 🙂

Skanaus!

Trisluoksnis šokoladinis desertas

Trisluoksnis šokoladinis desertas

Jums reikės: 300 ml riebios grietinėlės 200 g kartaus juodojo šokolado 200 g baltojo šokolado 200 g pieninio šokolado 120…

Žaliai baltas desertas su baziliku (4 porcijos)

Žaliai baltas desertas su baziliku (4 porcijos)

Paruoškite biskvitą: atšaldytus baltymus plakite iki stangrios putos, palaipsniui suberkite cukrų ir plakite, kol išnyks cukraus kristalai. Po to į trynius dėkite ¼ išplaktų baltymų, sumaišykite, sudėkite likusius baltymus ir viską sumaišykite. Miltus sumaišykite su krakmolu, persijokite, suberkite į plaktų baltymų-trynių masę ir viską lengvai sumaišykite. Paruoštą masę pilkite į popieriumi išklotą pailgą kekso formą ir kepkite 8-10 minučių 200-220 °C. Atvėsinkite.
Paruoškite sirupą: cukrų suberkite į vandenį ir ant nedidelės ugnies kaitinkite, kol ištirps cukraus kristalai. Pavirkite porą minučių. Kai sirupas pravės, supilkite citrinos sultis.
Paruoškite sūrio sluoksnį: želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite, ištirpinkite. Bazilikus sudėkite į grietinėlę ir užvirinkite. Perkoškite ir dar karštą grietinėlę užpilkite ant baltojo šokolado gabalėlių. Maišykite, kol masė taps vienalytė. Atvėsinkite. Maskarponės sūrį išplakite, supilkite atšaldytą šokolado mišinį ir gerai išplakite. Supilama ištirpintą želatiną, išmaišykite.
Paruoškite bazilikų sluoksnį: želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite, ištirpinkite. Paruoškite sirupą kaip ir biskvitui. Bazilikus blanširuokite, sutrinkite iki vienalytės masės ir sumaišykite su paruoštu sirupu bei želatina.
Paruoškite papuošimus: švarius bazilikų lapelius padenkite garų vonelėje ištirpintu baltuoju šokoladu ir kelioms minutėms įkiškite į šaldymo kamerą. Šokoladui sustingus, bazilikų lapeli

Varškės desertas

Varškės desertas

Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje. Sūrelius, pieną ir druską ištrinti iki minkštos vientisos masės. Išbrinkusią želatiną ištiprdyti 4 šaukštuose verdančio vandens, sukrėsti į kremą, gerai išmaišyti ir padalinti į tris dalis.
Vieną dalį kremo sumaišyti su juodųjų serbentų sultimis, pasaldinti ir sukrėsti į taures. Kitą dalį sumaišyti su citrinų sultimis, pasaldinti ir sukrėsti ant pirmojo sluoksnio. Trečią varškės kremo dalį sumaišyti su ištirpintu šokoladu, smulkintais riešutais ir cukrumi. Palikti, kad atvėstų. Papuošti plakta grietinėle, vyšniomis, šokolado drožlėmis ar banano griežinėliais.

Obuolių ir šokolado desertas

Obuolių ir šokolado desertas

Jums reikės: 3 obuolių 1 šaukšto cukraus 5 šaukštų citrinų sulčių 2 šaukštų migdolų likerio 250 g maskarponės sūrio 50…

Sveikuolių desertas

Sveikuolių desertas

Jums reikės:

1 banano
1 obuolio
1 kriaušės
1 šaukštelio cinamono
Saujos migdolų
Šiek tiek graikinių riešutų
1 šaukštelio medaus
2 šaukštų kokoso drožlių
Kaip gaminti:

Bananą dviems valandoms įdėkite į šaldiklį. Obuolį ir kriaušę supjaustykite smulkiais kubeliais ir apibarstykite cinamonu. Susmulkinkite migdolo ir graikinius riešutus. Tada supjaustytus vaisius, riešutus ir medų sumaišykite. Iš šaldiklio išimkite bananą, nulupkite žievę ir sumalkite mėsmale. Tada viską dar kartą išmaišykite. Galima patiekti su ledais.

Skanaus!

Greitai paruošiamas varškės desertas

Greitai paruošiamas varškės desertas

Jums reikės:

2 pakelių varškės
Kelių šaukštų grietinės
Kelių šaukštelių vanilinio cukraus
Cinamono pagal skonį
Kaip gaminti:

Varškę ištrinkite ir išmaišykite su grietine. Įberkite vanilinio cukraus ir cinamono. Viską darkart gerai išmaišykite. Štai ir viskas.

Skanaus!