Search Results for: "ekologiška šeima"
WWOOF – tai ne sunkus atodūsis, nukasus sniegą kieme. Ši santrumpa išvertus iš anglų kalbos reikštų – „Plačios pasaulinės galimybės ekologiškuose ūkiuose“. Toks savanorių tinklas įkurtas tam, kad būtų populiarinamas ekologiškas gyvenimo būdas, keičiamasi turima patirtimi.
Šeštadienio popietę į Varėnos rajone Karpiškių kaimo sodyboje vykusį Blusų festivalį lankytojus atviliojo idėja pirkti, parduoti, mainyti senus arba paties rankomis sukurtus daiktus, paragauti ekologiškų, namuose ruoštų skanumynų, pasiklausyti geros muzikos gryname ore ir pabendrauti su senoviškų daiktų savininkais.
Šių metų „Blusų festivalio“ Amatų ir Ramybės pievose greta nereikalingų daiktų atgaivinimo dirbtuvių, Iyenagar jogos, Ušu kovos menų, meditacijų, mandalų piešimo, puodų žiedimo, lietuviškos pirties ritualų ir kitų užsiėmimų, savo patirtimi dalinsis ir Vedų išminties gyvenime taikymo ekspertas Vaidas Arvasevičius.
Lietuvių mitybos įpročiai vis dar atsilieka nuo pasaulinių tendencijų, tačiau specialistai pripažįsta, kad ir čia jau prigyja svetur paplitusios gastronominės mados – žmonės darosi drąsesni ir išrankesni, norima kokybiškų ir natūralių produktų.
Ką šiame rašinyje apžvelgiame, angliškai vadinasi „downshifting“, tai, tam tikra prasme, ir yra sąmoningas asmens pasirinkimas gyvenime įjungti „žemesnę pavarą“. Neretai jis tampa pereinamuoju etapu, vėliau vedančiu prie radikalesnių gyvensenos pokyčių, kuriuos trumpai panagrinėsime paminėsime straipsnio pabaigoje.
Vasara, kaip visuomet, žada džiuginti festivalių gausa. Tokie renginiai neišvengiamai asocijuojasi su pramogomis gamtoje ir linksmybėmis iki paryčių. Tačiau kitokie festivaliai gali pasiūlyti kur kas daugiau nei eilines pramogas. Pristatome tris artėjančius renginius gamtoje, kuriuose ne tik smagiai praleistum laiką, bet ir išmoktum atsakingai žvelgti į supančią aplinką.
Kompozitorius, muzikantas, bardas ir vienas iš tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ dalyvių Andrius Kulikauskas yra tas žmogus, kurį lengva pastebėti minioje. Pasirodo, jog rasti jį už parašytų žodžių ir sakinių taip pat nesunku. Andrius, kuris spalio 19 dieną, 22 valandą Vilniaus mokytojų namų didžiojoje salėje surengs dainuojamosios poezijos diskoteką „Šis tas netikėto“, sutiko pasidalinti savo įžvalgomis apie daugiametį festivalį „Tai – aš“, barzdą, gyvenimą ir kūrybą.
Šefas Marc d’Erceville iš Prancūzijos, šiuo metu dirbantis kulinarijos lofte „Čiop Čiop“, teigia, kad galvojant apie Velykų patiekalus pradėti reiktų nuo natūralių sezoninių produktų sąrašo, kuriuos šiuo metu galima rasti Lietuvoje. „Michelin“ žvaigždutėmis pažymėtuose restoranuose Prancūzijoje ir Šveicarijoje patirtį kaupęs Marc d’Erceville yra įsitikinęs, kad skanių patiekalų gaminimas prasideda ne nuo recepto, o nuo šviežių produktų, kurių Lietuvoje nesunkiai galima rasti turguje ar pas ūkininkus.
Kalėdų karštinė – štai kaip galima pavadinti laiką, kuomet beviltiškai blaškomės po parduotuves ieškodami dovanų savo artimiesiems. O gal žvaigždės galėtų padėti? Siūlome keletą idėjų.
Gyvenimas po žeme turi savų privalumų: tokie namai yra patvarūs, gerai izoliuoti, ekonomiški energijos požiūriu ir apskritai tiesiog gerai atrodo. Žinoma, gal ir ne kiekvienas tokį galėtume įsirengti, tačiau bent trumpam juose apsistoti būtų neišdildoma patirtis.