Search Results for: "ežiai"

Vištienos kepsneliai su šviežiais prieskoniais

Vištienos kepsneliai su šviežiais prieskoniais

ulves nulupkite ir perpjaukite skersai pusiau. Kiekvieną puselę pabarstykite druska ir atskirai suvyniokite į foliją. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Ištraukę foliją nuimkite, o ant bulvių puselių uždėkite po gabalėlį sviesto ir dar kartą pakepinkite, kol gražiai apskrus.
Vištieną sumalkite arba supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į dubenį. Ten pat įmuškite kiaušinius, suberkite krakmolą, sukrėskite majonezą ir gerai suminkykite (jei vištieną tik pjaustėte – tuomet tiesiog išmaišykite). Suberkite smulkintus žalumynus, pasūdykite, įberkite pipirų ir dar kartą išmaišykite. Palikite valandai pastovėti, o po to įkaitintoje keptuvėje iškepkite blynelius.
Patiekite su orkaitėje keptomis bulvėmis.

Šviežiai spaustos sultys naudingos tik su saiku

Šviežiai spaustos sultys naudingos tik su saiku

Iš vaisių ir daržovių šviežiai išspaustos sultys ar trinti kokteiliai daugeliui žmonių tapo kasdienio maisto raciono dalimi. Šviežias Lietuvoje užaugintų daržovių derlius, soduose sunokę obuoliai, vėlyvos rudens uogos vis dažniau keliauja į šviežių sulčių barų sulčiaspaudes. Tačiau posakis, kas per daug – tas nesveika, galioja ir šiuo atveju.

Ar kada matėte

Ar kada matėte, kaip plaukioja ežiai?

Užsienyje ežys – populiarus naminis gyvūnėlis, tiesa dažniausiai namuose laikomi Afrikos pigmėjiniai ežiai. Šeimininkams kartais tenka juos išprausti – iš tokių situacijų ir gimsta smagūs gyvūnėlių vaizdo klipai.

Ežiai – spygliuotas mielumo įsikūnijimas (video)

Ežiai – spygliuotas mielumo įsikūnijimas (video)

Ežiai vaizdo įrašų portaluose greitai taps rimtais katinų konkurentais. Po aštriais spygliais šie nedideli gyvūnėliai slepia mielą snukutį ir smalsias akutes. Smagu žiūrėti, kaip jie valgo, snaudžia ar rūpinasi mažyliais, todėl vaizdo portaluose ežių vaizdo klipų sparčiai gausėja.

Savaitgalio receptas. Vištienos kepsneliai su šviežiais prieskoniais

Savaitgalio receptas. Vištienos kepsneliai su šviežiais prieskoniais

Laikas.lt ilgojo savaitgalio receptas išties vasariškas ir šviežias. Jam pasigaminti prireiks šviežių prieskonių, kurie turbūt auga daugumos mūsų balkonuose. Jei ne – teks tenkintis ir pirktiniais turguje arba prekybos centre. Jūsų dėmesiui – vištienos kepsneliai su šviežiais prieskoniais.

Pupelių ir kruopų paštetas

Pupelių ir kruopų paštetas

Svogūnus sukapoti, česnaką pertrinti, likusias daržoves stambiai sutarkuoti ir kartu ištroškinti aliejuje.
Baigiant troškinti suberti sutrupintas labai šviežias mieles ir šildyti, kol ištirps. Ataušinti.
Pupeles ir kruopas sumalti mėsmale, sudėti daržoves, avižinius dribsnius, kiaušinius, sukapotas petražoles.

Morkų ir apelsinų sriuba

Morkų ir apelsinų sriuba

Morkas supjaustyti griežinėliais, svogūnus smulkiai supjaustyti. Puode įkaitinti aliejų, sudėti svogūną, morkas sutarkuotą imbierą, kuminus, kalendrą ir troškinti virš mažos ugnies apie 3 minutes. Supilti vandenyje išmaišytą knorr sultinį, sudėti apelsinų žieveles ir virti apie 20 minučių, kol morkos suminkštės.

Desertas su sezamu

Desertas su sezamu, medumi ir ledais

Jums reikės:

Pakelio sluoksniuotos tešlos
Pakelio ledų
5 šaukštų sezamo sėklų
2 šaukštų medaus
4 šaukštų sviesto
Šviežiai malto cinamono
Kaip gaminti:

Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ir padalinkite į keturias lygias dalis. Tešlą iš abiejų pusių lengvai apkepinkite svieste ir palikite atvėsti. Tada sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamo sėklas, įdėkite šviežiai sumalto cinamono bei 2 šaukštus medaus ir viską išmaišykite. Pertepkite sluoksniuotos tešlos paplotėlius sezamo sėklų ir medaus mase, ant viršaus uždėkite ledų rutuliukus ir pabarstykite cinamonu.

Skanaus!

Trinta pomidorų sriuba

Trinta pomidorų sriuba

Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, pakepinkite kapotus šesnakus, svogūną, ir pusę saujos bazilikų. Tuomet įmeskite traiškytus pomidorus. Viską patroškinkite kelias minutes, kad suminkštėtų ( taip pat galima naudoti konservuotus pomidorus, tieisog su šviežiais skaniau ). Atskirame puode užvirinkite 400 g vandens su 1/3 sultinio kubeliu. Viską sumaišykite kartu su pomidorais ir dar patroškinkite 15 minučių. Kad sriuba būtų tirštesnė, galima naudoti blenderį. Išpilstikite į sriubines lėkštes, ir kol sriuba karšta, idėkite po gabalėlį pelėsinio sūrio bei papuoškite bazilikų lapeliais.

Žiemiška kava

Žiemiška kava

Jums reikės: Šviežiai maltos pupelių kavos 600 ml pieno šviežiai malto kardamono maltų gvazdikėlių cinamono rudojo cukraus Kaip gaminti: Paruoškite…